Μετανιωμένος ρατσιστής αφαιρεί όλα τα ναζιστικά τατουάζ (video)

Συγκλονίζει η ιστορία ενός «μετανιωμένου» Αμερικανού νεοναζί, ο οποίος υπεβλήθη σε εκτεταμένες επεμβάσεις για να αφαιρέσει τα ρατσιστικά τατουάζ από το κεφάλι του, με σκοπό να βρει δουλειά και να ζήσει μια φυσιολογική ζωή.

Ο Μπάιρον Γουίντνερ είναι μετά από 16 επεμβάσεις ένας νομοταγής πολίτης, ευτυχισμένος πατέρας, σύζυγος και ενεργό μέλος της κοινότητάς του

 

Ο Γουίντνερ και η σύζυγός του, πρώην μέλη του εθνικιστικού κινήματος της Εθνικής Συμμαχίας (National Alliance) και ιδρυτές της συμμορίας σκίνχεντ, Vinlanders, μετά το γάμο  το 2006 αποφάσισαν να βάλουν τέλος στο ρατσιστικό παρελθόν τους, να εγκατασταθούν σε μια φιλήσυχη γειτονιά και να στήσουν το δικό τους σπιτικό. Το παρελθόν ήταν πάντα παρόν, με τα κτηνώδη τατουάζ και τα σύμβολα του μίσους να «κραυγάζουν» : ένα αιματοβαμμένο ξυράφι, σβάστικες, λέξεις μίσους, «σφραγίδες» συμμοριών…

 

Όπου και αν απευθύνθηκε ο 43χρονος για εργασία, έβρισκε κλειστές πόρτες. Κανείς από τους υποψήφιους εργοδότες τους δεν έβλεπε μπροστά του έναν στοργικό πατέρα, αλλά έναν απειλητικό κακοποιό.

 

Το ζευγάρι αναζήτησε λύσεις στο διαδίκτυο για την αφαίρεση των τατουάζ ωστόσο η απομάκρυνσή τους από την περιοχή του προσώπου θεωρείται εξαιρετικά σπάνια και ελάχιστοι γιατροί θα αναλάμβαναν μια τέτοια περίπλοκη εγχείρηση. Έτσι, ο Γουίντερ θεώρησε ότι θα έβρισκε τη λύτρωση μέσω σπιτικών συνταγών: «Ήμουν απόλυτα έτοιμος να περιλούσω το πρόσωπό μου με οξύ», εξομολογείται στο ντοκιμαντέρ του αμερικανικού δικτύου MSNBC.

 

 

Η σύζυγός του όντας σε απόγνωση, έκανε κάτι που κάποτε θεωρούσε αδιανόητο. Απευθύνθηκε σε έναν μαύρο άντρα που κατά το παρελθόν αποτελούσε τον νούμερο ένα εχθρό της: Τον Ντάριλ Λιμοντ Τζέκινς που ηγείται μιας αντιρατσιστικής ομάδας με έδρα τη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ. Ο ακτιβιστής, ο οποίος θεωρείται μεγάλο «αγκάθι» για τους ναζιστές της «λευκής υπεροχής», θέλησε να βοηθήσει το ζευγάρι κοινοποιώντας το πρόβλημά τους στο διαδίκτυο.

 

«Δεν έχει σημασία ποιος ήταν κάποτε ή τι πίστευε στο παρελθόν», λέει ο Τζέκινς. «Έχω μπροστά μου μια σύζυγο και μια μητέρα που είναι διατεθειμένη να κάνει τα πάντα για την οικογένειά της». Ο ακτιβιστής πρότεινε στον Γουίντνερ να επισκεφτεί έναν πρώην οπαδό του ναζισμού που είχε εγκαταλείψει περίφημα το κίνημα το 1996, και έκτοτε συμμετείχε σε αντιρατσιστικές οργανώσεις.

 

Μέσω μιας αλυσίδας ανθρώπων, ο Μπαιρον Γουίντνερ κατάφερε να βγει από το αδιέξοδο και μετά από πολυετή αναζήτηση, ρατσιστικές απειλές προς το πρόσωπό του και άγριων επιθέσεων για το ναζιστικό του παρελθόν, κατάφερε να κερδίσει μια θέση στην κοινωνία απαλλαγμένος από τις «ουλές» του μίσους.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr


λέξεις κλειδιά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες