Μεγάλη επιτυχία της 3ης Αντιρατσιστικής Γιορτής του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών

g9.png

Πάνω από 1500 επισκέπτες έδωσαν το «παρών» το Σαββατόβραδο της 27 Ιούνη, στο Λόφο Κολωνού, σφραγίζοντας για τρίτη χρονιά φέτος τη μεγάλη επιτυχία της Γιορτής του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών.

g15.png

Μεγαλύτερη από ποτέ η συμμετοχή κοινοτήτων και συλλόγων μεταναστών.

g1.png

g6.png

g11.png

g12.png

g13.png

Πολλές εκατοντάδες οι μετανάστες επισκέπτες, μαθητές του Σχολέιου, μέλη της Κίνησης, κάτοικοι της γειτονιάς, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

g3.png

g10.png

Πολύς ο κόσμος του αντιρατσιστικού κινήματος, και της αριστεράς που θέλησε με τη συμμετοχή του στη Γιορτή να δώσει μια απάντηση στα πρόσφατα πογκρόμ ενάντια στους μετανάστες, το ρατσισμό και τις φασιστικές συμμορίες.

g4.png

g8.png

Κάτι που φάνηκε και στο μεγάλο ενδιαφέρον για τις συζητήσεις που έστησε η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» στο Λόφο Κολωνού και ιδιάιτερα της συζήτησης με θέμα «Γκετοποίηση, ισλαμοφοβία, ακροδεξιά: Να σταματήσουμε το ρατσιστικό δηλητήριο» όπου επικράτησε το αδιαχώρητο.

g7.png

g19.png

g2.png

Με τραπεζάκια και ομιλητές τους έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση δεκάδες μεταναστευτικές συλλογικότητες από την Αφρική και την Ασία, Κούρδοι και Τούρκοι πολιτικοί πρόσφυγες.

g21.png

Ακόμα συμμετείχαν συνδικαλιστές από το ΙΝΕ ΓΣΕΕ, και το Σωματείο των κούριερ (ΣΕΤΤΕΑ) και των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, οργανώσεις δικαιωμάτων, νεολαϊστικες οργανώσεις όπως οι Μαθητές-Φοιτητές ενάντια στο Σύστημα, Δημοτικές Κινήσεις όπως η «ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ» και δημοσιογράφοι.

g17.png

g5.png

g22.png

g18.png

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν φαγητά από τον κόσμο που είχαν ετοιμάσει εθελοντές και μαθητές του Κυριακάτικου Σχολείου

g14.png

g16.png

Η γιορτή έκλεισε με μια μεγάλη συναυλία όπου ο Γιάννης Χαρούλης εναλλάχθηκε και συνδυάστηκε με το Χάικ Γιατζιτζιάν και τους Αλ Μαχάμπα, το νεανικό συγκρότημα SKA BANGIES με τους Κούρδους του Πολιτιστικού Κέντρου Κουρδιατάν και τον Ιμπραχήμ Φάιζ απο το Πακιστάν.

g24.png

g20.png

g23.png

g25.png

Η Συναυλία τελείωσε με τρελό χορό και κέφι σε ρυθμούς των Imam Baildi SOUND SYSTEM μέχρι πρωίας με εκατοντάδες έλληνες και μετανάστες που έγιναν ένα πάνω στην πίστα.

g26.png

Η επιτυχία της 3ης γιορτής του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών ήταν μια έμπρακτη απόδειξη συμβίωσης, αλληλεγγύης και κοινού αγώνα ελλήνων και μεταναστών. Ευχαριστούμε όλες και όλους όσους βοήθησαν για την οργάνωση της Γιορτής μας. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό με ακόμα μεγαλύτερες δυνάμεις.


λέξεις κλειδιά:

2 Σχόλια

  1. Ο/Η Σπυρος λέει:

    Μπραβο σε ολους ηταν τελεια!

  2. Ο/Η ΤΑΣΟΣ λέει:

    ΕΚΠΛΗΞΗ Η ΥΠΑΡΞΗ ΣΑΣ. ΔΟΥΛΕΨΑ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ(ΣΟΥΔΑΝ, ΙΣΡΑΗΛ ΜΟΛΔΑΒΙΑ) ΓΙΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ. ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΚΑΠΟΥ ΜΟΥ ΛΕΤΕ. ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες