«Κανένας φοβισμένος ποτέ και πουθενά…» – Μαχητικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην Πρέβεζα (photo+video)

90522e605cba070e4e558ccb0d67d272_LΑπό το πρωί σωματεία, φορείς, οργανώσεις, πολιτικές παρατάξεις, εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαίοι και μαθητές συγκεντρώθηκαν στο ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας, για να πουν το δικό τους «ΟΧΙ» στο άνοιγμα γραφείων της Χρυσής Αυγής στην Πρέβεζα και ένα μεγάλο «ΌΧΙ» στο φασισμό.

Στον Άγιο Χαράλαμπο είχαν συγκεντρωθεί ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων ενάντια στο άνοιγμα των γραφείων, μέλη του ΔΣ του εργατικού κέντρου και της αντιφασιστικής συνέλευσης, μαζί με πολίτες, ενώ στη Θεοφάνειο είχαν προγραμματίσει τη συγκέντρωσή τους οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, μαζί με ΔΣ αρκετών σωματείων.

silalit2

Συνθήματα όπως «Λευτεριά στο λαό, θάνατος στο φασισμό», «Κανένας φοβισμένος ποτέ και πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά», «Λαέ θυμήσου το χώμα που πατάς, λευτέρωσε ο Άρης και ο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ» κ.α., κυριάρχησαν στις δύο συγκεντρώσεις, ενώ έπειτα από συνεννόηση ανάμεσα σε μέλη των σωματείων, πραγματοποιήθηκε κοινή αντιφασιστική πορεία των δύο συγκεντρώσεων. Γεγονός που προκάλεσε θετικά σχόλια ανάμεσα στους συγκεντρωμένους και είχε να συμβεί από το μεγάλο συλλαλητήριο στην Πρέβεζα για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου.

Η πορεία ξεκίνησε από την κεντρική αγορά, κατευθύνθηκε με δυναμισμό και συνθήματα μέσω της Λεωφόρου Ειρήνης στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Πλατεία Νέσσερη, τα οποία ήταν κλειστά.

silalit3

Πραγματοποιήθηκαν ομιλίες, ακούστηκαν συνθήματα και η πορεία ολοκληρώθηκε στα παλαιά ΚΤΕΛ.

Μπροστά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής υπήρχε μικρή αστυνομική δύναμη, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως στο σημείο βρέθηκε σχεδόν σύσσωμη η ηγεσία της Α.Δ. Πρέβεζας.

 Πηγη:http://www.atpreveza.gr

λέξεις κλειδιά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες