Η Ολλανδία απαγορεύει την μπούρκα και το νικάμπ σε «ορισμένους» δημόσιους χώρους

%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%b1

 

 

 

 

 

 

Στην απαγόρευση των ισλαμικών ενδυμάτων που καλύπτουν το πρόσωπο, όπως η μπούρκα και το νικάμπ, σε ορισμένους δημόσιους χώρους, προχώρησε η κάτω βουλή του ολλανδικού Κοινοβουλίου, προς τέρψιν του ακροδεξιού Κόμματος για την Ελευθερία που το θέτει εδώ και χρόνια ψηλά στην ατζέντα.

«Ο νόμος ψηφίστηκε» διαβεβαίωσε η πρόεδρος της κάτω βουλής του κοινοβουλίου Καντίτζα Αρίμπ, με το νομοσχέδιο να αναμένει την τελική έγκριση της Γερουσίας. Υπενθυμίζεται πως σε ανάλογη απόφαση έχει ήδη προχωρήσει και η Γαλλία.

 

Με την απόφαση αυτή, απαγορεύεται στις μουσουλμάνες να φορούν μπούρκα σε χώρους όπως κυβερνητικά κτίρια, δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς, σχολεία και νοσοκομεία.

 

Σύμφωνα με το Reuters, λίγες γυναίκες στην Ολλανδία επιλέγουν τέτοιου είδους ενδύματα. Ωστόσο, η συγκεκριμένη εξέλιξη έχει μεγαλύτερη πολιτική αξία, καθώς αποτελούσε πάγιο αίτημα του αντιισλαμικού Κόμματος της Ελευθερίας που ζητά την πλήρη απαγόρευση.

 

Σημειώνεται πως το Κόμμα της Ελευθερίας προπορεύεται στις δημοσκοπήσεις για τις εκλογές του ερχόμενου Μαρτίου, όμως ήδη καταφέρνει να επιβάλλει την ατζέντα του.

πηγή : www.thepressproject.gr

 


λέξεις κλειδιά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες