Εικόνες ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα του μνημονίου

 

Περισσότεροι από 500 άνθρωποι περίμεναν για ώρες στην ουρά προκειμένου να παραλάβουν τα δωρεάν προϊόντα.

 

Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, για να πάρουν λίγα λαχανικά, καθώς ο κρητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός «Ανατολή» μοίρασε δωρεάν οπωροκηπευτικά σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Οι παραγωγοί από την Ιεράπετρα μοίρασαν 2.700 κιβώτια με αγγουράκια, μελιτζάνες, ντομάτες και πιπεριές, σε συσκευασίες των 10 κιλών.

 

Η πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε από την «Ανατολή» σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων και το TELEKRHTH.

 

Ανθρωπιστική κρίση και αλληλεγγύη

 

Μπροστά σε αυτές τις εικόνες, ο μόνος δρόμος που μπορεί να σημάνει το ξεκίνημα της αντίστροφης πορείας είναι ο δρόμος της αλληλεγγύης.

Λαϊκά συσσίτια και αλληλέγγυες συλλογικές κουζίνες, κοινωνικά παντοπωλεία, τράπεζες τροφίμων και τράπεζες χρόνου, κοινωνικά φαρμακεία και ιατρεία, ανταλλακτικά και χαριστικά παζάρια, εθελοντικά μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε ελληνόπουλα και μεταναστόπουλα και μαθήματα ελληνικών σε μετανάστες και κοινωνικά ωδεία.

Η αλληλεγγύη είναι το πρώτο γράμμα της αντίστασης και της αξιοπρέπειας, είναι ο όρος για να σταθούμε στα πόδια μας, είναι η πρόγευση του κόσμου που θέλουμε να δημιουργήσουμε. Δεν είναι άλλη μια φιλανθρωπική πράξη. Δεν είναι η υποκατάσταση του κοινωνικού κράτους που κερδίσαμε με τους αγώνες μας και τώρα μας στερούν βίαια. Δεν μοιάζει με την «βοήθεια» που δίνει ο πλούσιος στον φτωχό ή η εκκλησία στον «ανήμπορο». Είναι κομμάτι του αγώνα για να ανατρέψουμε αυτό τον κόσμο της αδικίας.

 

Φωτογραφίες από Πεδίον του Άρεως:

 

 

 

 

Αναφορά του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στον ΟΗΕ για ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα

Πηγη:www.left.gr


λέξεις κλειδιά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες