Διεθνές κάλεσμα αλληλεγγύης από την Σουηδία

Εμείς, οι αντιφασίστες/ριες της Στοκχόλμης, καλούμε διεθνώς όλα τα αριστερά κινήματα να δείξουν αλληλεγγύη και στήριξη στον φυλακισμένο μας σύντροφο. Βρίσκεται στην φυλακή επειδή υπερασπίστηκε μια τοπική αντιρατσιστική συγκέντρωση στο Kärrtorp στην περιοχή της Στοκχόλμης από μια βίαιη ναζιστική επίθεση στις 15 Δεκεμβρίου. Ντόπιοι/ες, συμπεριλαμβανομένου γονείς με τα παιδιά τους, ηλικιωμένους και νέους, είχαν συγκεντρωθεί στην γειτονιά για να δείξουν την αντιθεσή τους σε μια ναζιστική οργάνωση η οποία είχε νωρίτερα επιτεθεί σε ντόπιους/ες αντιρατσιστές/ριες και προωθούσε ναζιστική προπαγάνδα στα σχολεία της περιοχής. Η ειρηνική διαδήλωση δέχθηκε επίθεση από την πιο βίαιη ναζιστική ομάδα της Σουηδίας με μαχαίρια, βεγγαλικά και γυάλινα μπουκάλια. Η αντιφασιστική περιφρούρηση υπερασπίστηκε οικογένειες από την επίθεση ενώ τραυματίστηκαν και οι ίδιοι οι αντιφασίστες. Ένας από τους αντιφασίστες συνελήφθη μερικές μέρες μετά την επίθεση παρά το γεγονός ότι οι αντιφασίστες δεν έκαναν τίποτε άλλο από το να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους και την συγκέντρωση.

Μια εβδομάδα αργότερα, στις 22 Δεκεμβρίου, έγινε η μεγαλύτερη αντιφασιστική και αντιρατσιστική συγκέντρωση στην σύγχρονη ιστορία της Σουηδία στην ίδια περιοχή. Περίπου 20,000 κόσμος συγκεντρώθηκε με ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Οι ναζί δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην κοινωνία μας.

Εκτός από αριστερούς/αναρχικούς/αυτόνομους στην Σουηδία που έδειξαν εντυπωσιακή δύναμη, χρειαζόμαστε την αλληλεγγύη σας, τις δράσεις αλληλεγγύης σας και τα γράμματα σας στον φυλακισμένο σύντροφο./freejoel

Kαι κάνουμε λάικ στη σελίδα του στο fb https://www.facebook.com/freejoel


λέξεις κλειδιά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες