ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΡΟΪΚΑ, ΜΝΗΜΟΝΙΑ


Κυβέρνηση, Τρόϊκα και Αστυνομία, έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να μας διώξουν. Έστειλαν 600 διαδηλωτές στα νοσοκομεία, την ώρα που 155 βουλευτές υπερψήφιζαν το μεσοπρόθεσμο τέρας μέσα από εγχώριους και διεθνείς εκβιασμούς. Έκαναν δολοφονικές επιθέσεις στο ιατρείο του Συντάγματος, ακόμα και μέσα στο ΜΕΤΡΟ. Έριξαν τόνους χημικά και κρότου-λάμψης σε καφετέριες και μανάβικα και κυνήγησαν χιλιάδες κόσμου από το Σύνταγμα μέχρι το Θησείο και το Μοναστηράκι. Επιστράτευσαν φασίστες παρακρατικούς. Είχαν την ελπίδα ότι θα λυγίσουμε, θα φοβηθούμε, θα φύγουμε και δεν θα ξαναγυρίσουμε. Πίστεψαν  πως θα απογοητευτούμε, πως θα γυρίσουμε στα σπίτια μας, αφού το μεσοπρόθεσμο «πέρασε». Όμως λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στάθηκαν ηρωϊκά απέναντι στις ορδές των ΜΑΤ και ανταποκρίθηκαν και πάλι στο ραντεβού της πλατείας. Πλημμυρίσαμε ξανά το Σύνταγμα την επόμενη μέρα από το όργιο της καταστολής. Η Λαϊκή Συνέλευση της 30/6 ήταν μαζικότερη από ποτέ. Κι εμείς πιο αποφασισμένοι. Πιο έτοιμοι και πιο έμπειροι.

 

Η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου πανηγυρίστηκε από την κυβέρνηση, την τρόϊκα και τις διεθνείς αγορές ως «η σωτηρία της χώρας από τη χρεωκοπία». Όμως εμείς ξέρουμε πως είναι ένα σωσίβιο για τους δανειστές τραπεζίτες τοκογλύφους για να πάρουν τα λεφτά τους πίσω και να μην πτωχεύσουν αυτοί. Αν το αφήσουμε να εφαρμοστεί, θα γίνει  ταφόπλακα για εργαζόμενους, άνεργους, νέους, συνταξιούχους μετανάστες. Δεν εμπιστευόμαστε την τύχη μας σε κανένα Σαμαρά και κανένα Καρατζαφέρη που ψηφίζουν τους εφαρμοστικούς νόμους και επιδιώκουν συμμαχικές κυβερνήσεις για να επιβάλλουν τα ίδια και χειρότερα. Γι’ αυτό ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ. Μέχρι να ΦΥΓΟΥΝ κυβέρνηση, τρόϊκα και μνημόνια. Για να ΠΑΓΩΣΕΙ η αποπληρωμή του χρέους που δημιούργησαν οι φοροαπαλλαγές του κεφαλαίου και οι τραπεζίτες. Να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και οι ιδιωτικοποιήσεις. Να ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ οι τραπεζίτες και η εκκλησιαστική περιουσία αντί να πάει στο 23% το ΦΠΑ. Να ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ τα σχολεία και τα νοσοκομεία μας για να πληρώνουμε τόκους ως τα δισέγγονά μας. Να ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ οι τράπεζες για να μην πίνουν άλλο το αίμα μας.


Σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς, συνεχίζουμε πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά. Ογανώνουμε επιτροπές αγώνα και λαϊκές συνελεύσεις. Συνελεύσεις στους  χώρους δουλειάς μας για να βάλουμε πίεση στα σωματεία μας να προκηρύξουν νέα απεργία. Πιέζουμε τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ για νέα Γενική Απεργία.


Αυτή την Κυριακή 3/7 ξανα-πλημμυρίζουμε το Σύνταγμα, από τις 7 μ.μ.


Σ’ αυτή τη μάχη, χρειαζόμαστε όλους τους διαθέσιμους συμμάχους. Όλους όσους πλήττονται από τα μνημόνια: εργαζόμενους και άνεργους, άνδρες και γυναίκες, ντόπιους και μετανάστες, δημόσιους και ιδιωτικούς υπάλληλους, νέους και παλιούς εργαζόμενους. Όμως οι πολιτικοί του μνημονίου, τα μεγάλα ΜΜΕ και οι φασίστες της Χρυσής Αυγής και του ΛΑΟΣ προσπαθούν να μας διασπάσουν και να μας αποπροσανατολίσουν. Θέλουν να μας βάλουν να στραφούμε ενάντια στους μετανάστες και τους πρόσφυγες που τάχα μας δημιουργούν όλα τα προβλήματα. Θέλουν να στρέψουν τους φτωχούς ενάντια στους φτωχότερους αντί να ενωθούμε όλοι μαζί  απέναντι σ τους πλούσιους και την κυβέρνησή τους.  Δηλώνουμε πως δεν μασάμε. Δεν θα τα βάλουμε με τους εξαθλιωμένους αντί για τους υπαίτιους της εξαθλίωσης και της ανεργίας. Ήρθε η ώρα να τα βάλουμε με τους ισχυρούς και να τους νικήσουμε. Αρκεί να παλέψουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ.



λέξεις κλειδιά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες