ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για την αντιφασιστική σύσκεψη που έγινε στο Περιστέρι την Κυριακή 27/5

Την Κυριακή 27/5 αντιπρόσωποι από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ , την Κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή, το ΣΥΡΙΖΑ , την Κίνηση Aπελάστε το Ρατσισμό, το ΚΚΕ-μλ, την Πακιστανική κοινότητα Ελλάδος και αντιφασίστες-ιες βρεθήκαμε σε σύσκεψη στο Περιστέρι, για να συζητήσουμε πώς θα καταφέρουμε να πάρουμε κοινές πρωτοβουλίες για να μπλοκάρουμε τις φασιστικές επιθέσεις.
Κοινός τόπος όλων ήταν ότι οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής έχουν αποθρασυνθεί μετά την εκλογική τους επιτυχία και κάνουν φασιστικές επιθέσεις σε πολλές γειτονιές της Αθήνας. Αισθάνονται ότι τώρα μπορούν να δρουν ανενόχλητοι στηριζόμενοι ακόμα περισσότερο στις δυνάμεις καταστολής και τους κρατικούς μηχανισμούς που τους εξασφαλίζουν ατιμωρησία και ασυλία για τη δολοφονική τους δράση.
Πογκρόμ κατά των μεταναστών στην Καλλιθέα, πογκρόμ στην Πειραική Πατραική στην Πάτρα, επιθέσεις στην Εύβοια , πογκρόμ στο κέντρο της Αθήνας, επίθεση στα γραφεία του ΣΕΚ, στοχοποίηση και επιθέσεις κατά αγωνιστών και πολιτών αδιακρίτως, αυτή είναι η δήθεν “αντισυστημική” τους δράση.
Την ίδια αλήτικη δράση κάνουν και στο Περιστέρι. Αυτοί που τόλμησαν πριν από μερικούς μήνες να μαχαιρώσουν έναν νεολαίο στο Περιστέρι είχαν το θράσος να ζητήσουν νομιμοποίηση από το δημοτικό συμβούλιο για να έχουν εκλογικό περίπτερο, ενώ την ίδια ώρα απειλούσαν με ξυλοδαρμούς συντρόφους μας. Αυτοί που την ημέρα των εκλογών στις 6 Μάη έκαναν επίδειξη των ναζιστικών τους πεποιθήσεων μέσα στα εκλογικά κέντρα του Περιστερίου (6 και 8 Λύκειο) προκαλώντας και τραμπουκίζοντας είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα μείνουν ατιμώρητοι να σπέρνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο και την φασιστική χολέρα. Λίγες μέρες μετά (στις 12 Μάη) χτύπησαν στο Μετρό του Αγ.Αντώνη το σπουδαστή Μ.Κ κάτοικο Περιστερίου είτε εξαιτίας της αγωνιστικής του δράσης ως μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Περιστερίου, είτε επειδή τους ενόχλησε η μπλούζα με τον Τσε Γκεβάρα που φορούσε. Το Σάββατο 26 Μάη έκαναν επίθεση σε σπίτια Πακιστανών στο Περιστέρι, έσπαγαν τις πόρτες τους και χτυπούσαν τους μετανάστες χωρίς καμία αφορμή. Μάλιστα η αστυνομία που πήγε στο σημείο, ενώ προσήγαγε ένα μέλος της Χρυσής Αυγής και έναν μετανάστη “κατάφερε”, όπως συνηθίζει, να αφήσει το φασίστα να πάει ανενόχλητος σε λίγη ώρα σπίτι του και κράτησε στο κρατητήριο τον Πακιστανό εργάτη.
Η Χρυσή Αυγή σήμερα εξυπηρετώντας τις δυνάμεις της Τρόικας και του μαύρου μετώπου, αξιοποιείται για την εφαρμογή της βασικής γραμμής τους, που είναι οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, η φτώχεια και η ανεργία, το ξεπούλημα κάθε δημόσιου αγαθού. Αποτελεί δε, τη σιδερένια γροθιά ενάντια στους αγώνες. Το Περιστέρι δεν ξεχνά τα μπλόκα των ναζί και των συνεργατών τους, των δοσίλογων και των ταγματασφαλιτών. Δεν θα αφήσουμε τους απογόνους των γερμανοτσολιάδων να πατήσουν το πόδι τους στην περιοχή. Δε θα αφήσουμε τους εχθρούς της ελευθερίας να το παίξουν αντιμνημονιακοί.
Η απάντηση του κόσμου της δουλειάς είναι ο ανυποχώρητος αγώνας και η αλληλεγγύη στον άνεργο, στο μετανάστη, στο συνταξιούχο, στον απεργό. ΄Εξω οι φασίστες από το Περιστέρι και από κάθε γειτονιά.
Οι παραπάνω που βρεθήκαμε την Κυριακή 27/5 καλούμε όλους εσάς τις συλλογικότητες, τα σωματεία, τις συνελεύσεις κατοίκων, τους πολιτικούς φορείς, τους αντιφασίστες του Περιστερίου σε σύσκεψη-συνέλευση την Πέμπτη 31/5, ώρα 7μ.μ στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου (Ξυλοτεχνία) για να φτιάξουμε πλατιά, ενωτική αντιφασιστική επιτροπή και να κάνουμε αντιφασιστικές δράσεις, για να στείλουμε τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής εκεί που είναι η θέση τους, στους υπονόμους της ιστορίας.
Τ.Ε ΑΝΤΑΡΣΥΑ Περιστερίου
Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή
ΣΥΡΙΖΑ Περιστερίου
Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό
ΚΚΕ-μλ
Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας


λέξεις κλειδιά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες