Γερμανία: Επανεξέταση 746 εγκλημάτων για σχέσεις με νεοναζί

Σύμφωνα με την γερμανική κυβέρνηση, η αστυνομία θα βγάλει από το αρχείο τους φακέλους για 746 ανεξιχνίαστα εγκλήματα, τα οποία διαπράχθηκαν την τελευταία 20ετία ώστε να διαπιστώσει τυχόν σχέσεις με νεοναζιστικές οργανώσεις.

«Οι Αρχές έχουν ήδη εξετάσει 3.300 βίαια εγκλήματα -κυρίως δολοφονίες και απόπειρες ανθρωποκτονίας- που διαπράχθηκαν από το 1990 έως το 2011 και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι 726 υποθέσεις θα πρέπει να ερευνηθούν ξανά εις βάθος για να εξακριβωθεί εάν οι δράστες έχουν κάποια σχέση με την ακροδεξιά», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Εσωτερικών Χέντρικ Λέργκες.

Διαβάστε επίσης: Γερμανία: Νέα προσπάθεια απαγόρευσης του νεοναζιστικού NPD

«Τα αποτελέσματα της επανεξέτασης των φακέλων θα ανακοινωθούν την ερχόμενη άνοιξη. Θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε σε πόσες από αυτές θα επαληθευτούν οι υποψίες των αρχών», προσέθεσε.

Επισήμως έχουν καταγραφεί 63 ανθρωποκτονίες που αποδίδονται σε νεοναζιστές μετά την επανένωση της Γερμανίας το 1990. Επίσης, σε εξέλιξη είναι και η δίκη της Μπέτε Τσάπε, του τρίτου μέλους της νεοναζιστικής οργάνωσης NSU. Η οργάνωση ευθύνεται για 10 δολοφονίες που διαπράχθηκαν την περίοδο 2000-2007, με θύματα οκτώ Τούρκους μετανάστες, έναν Έλληνα και μια Γερμανίδα αστυνομικό.

Δύο από τα μέλη του NSU, οι Ούβε Μούντλος και Ούβε Μπένχαρτ αυτοκτόνησαν έπειτα από μία αποτυχημένη ληστεία, φοβούμενοι ότι θα συλληφθούν.

Όλοι τους ζούσαν επί πολλά χρόνια στη Θουριγγία και η αστυνομία δεν τους είχε ενοχλήσει. Αντιθέτως, απέδιδε τις δολοφονίες των μεταναστών σε «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» υποστηρίζοντας ότι τα θύματα εμπλέκονταν στο οργανωμένο έγκλημα. Το 2011 φάνηκε ότι οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν επίγνωση των τριών νεοναζί, αλλά οι σχετικοί φάκελοι είχαν καταστραφεί.

Διαβάστε σχετικά: Σκάνδαλο με νεοναζί και μυστικές υπηρεσίες στην Γερμανία

Η αποκάλυψη είχε επιφέρει άμεση εξέταση στο εσωτερικό των μυστικών υπηρεσιών.

Πηγή: http://www.tvxs.gr/news/kosmos/germania-epaneksetasi-746-egklimaton-gia-sxeseis-me-neonazi


λέξεις κλειδιά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες