Γενικη Απεργία την Τρίτη 21/10: ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

Την Τρίτη 21 Οκτώβρη, απεργούμε και διαδηλώνουμε.
Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενοι, θα βρεθούμε μαζί στα απεργιακά συλλαλητήρια των συνδικάτων, διεκδικώντας αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, αύξηση των κοινωνικών δαπανών από τον προϋπολογισμό, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
Την ίδια στιγμή που η ελαστική εργασία των ντόπιων εργαζόμενων αποκτά ανησυχητικές διαστάσεις, η άρνηση χορήγησης νομιμοποιητικών εγγράφων στους μετανάστες εργαζόμενους που ζουν στη χώρα μετατρέπει εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες σε εργάτες χωρίς φωνή, ασφάλιση και δικαιώματα, για να κερδίζουν οι λαθρο-εργοδότες στην κάθε «Μανωλάδα».
Την ίδια στιγμή που οι καταγγελίες για θανάτους στα σύνορα, κακοποίηση μεταναστών στα Αστυνομικά Τμήματα και απάνθρωπες συνθήκες κράτησης στα στρατόπεδα συγκέντρωσης πολλαπλασιάζονται, η Ελλάδα υπογράφει το νέο ρατσιστικό «Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου» του Σαρκοζί, που ποινικοποιεί τη μετανάστευση, στρατιωτικοποιεί τα σύνορα, μετατρέπει την Ευρώπη-Φρούριο σε Ευρώπη-Κρατητήριο.
Ως εδώ με τη ρατσιστική υποκρισία και την εργασιακή απορρύθμιση. Το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών και η Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό», καλούμε κάθε μετανάστη και έλληνα εργαζόμενο να απεργήσουμε και να διαδηλώσουμε μαζί, ενάντια στις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές πολιτικές της λιτότητας και του ρατσισμού. Διεκδικώντας με τους κοινούς αγώνες μας ένα καλύτερο αύριο για όλους τους εργαζόμενους, ντόπιους και μετανάστες:

• ΚΑΤΩ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ «ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ»
• ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ – ΑΣΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
• ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
• ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ – ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
• ΕΓΓΡΑΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Αθήνα: 10:30 π.μ., στο Πεδίο Άρεως
Θεσσαλονίκη: 10:00 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης


λέξεις κλειδιά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες