Ας υποδεχτούμε τον Ομπάμα όπως ακριβώς του αξίζει…

 

polytexneio

 

 

 

 

 

 

 

Στις 15/11/2016 υποδεχόμαστε με τον καλύτερο τρόπο τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, του παγκόσμιου κράτους-τρομοκράτη του κέντρου του ιμπεριαλισμού: με μια μεγάλη αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση.

Η επίσκεψη του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα στην Ελλάδα στις 15 Νοέμβρη, τις μέρες των εκδηλώσεων για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, αποτελεί πρόκληση. Μια επίσκεψη που εντάσσεται στην προσπάθεια του αμερικανικού καπιταλισμού να αναβαθμίσει τη παρουσία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή, επιβάλλοντας τα συμφέροντα του.

O Mπάρακ Ομπάμα ψηφίστηκε σαν «προοδευτικός» απ’τον κόσμο των ΗΠΑ. Με την πολιτική του, όμως, διέψευσε τις ελπίδες όλων αφού δεν σταμάτησε το αιματοκύλισμα ούτε στην ίδια του τη χώρα, ούτε στον πλανήτη, συνεχίζοντας  να πρεσβεύει τα συμφέροντα των μεγαλοκαπιταλιστών:

Επί της θητείας του δολοφονήθηκαν οι περισσότεροι από ποτέ Αφροαμερικάνοι και Ισπανόφωνοι πολίτες.

Στήριξε το μεγάλο κεφάλαιο, τις τράπεζες και τη Wall Street με δισεκατομμύρια δολάρια τη στιγμή που χιλιάδες αμερικάνοι εργαζόμενοι χάνουν τα σπίτια τους και μένουν άστεγοι. Το κλείσιμο του Γκουαντάναμο έμεινε μια υπόσχεση.

Η Λιβύη βομβαρδίζεται αυτή τη στιγμή. Τα drones σκοτώνουν σωρηδόν άμαχους στο Πακιστάν.

Στην Υεμένη εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώνονται καθημερινά. Στο Ιράκ (που θα έφευγαν) οι ειδικές δυνάμεις είναι πάντα εκεί.

Η εμπλοκή του στην Βαλτική και Κεντρική Ευρώπη είχε στόχο υποτίθεται τη Ρωσία, αλλά ουσιαστικά συνέβαλε στην εξάπλωση του ΝΑΤΟ.

Με μια Μεσόγειο – υγρό τάφο δεκάδων χιλιάδων προσφύγων, γυναικών, ανδρών και παιδιών, από τους βομβαρδισμούς σε Συρία και Ιράκ που πολλαπλασιάζουν καθημερινά τους ξεριζωμένους άμαχους, με την ισλαμοφοβία να αιτιολογεί τα πάντα, ο Ομπάμα δεν έρχεται για να βοηθήσει επ’ουδενί τον ελληνικό λαό. Η επίσκεψη Ομπάμα δεν έχει καμιά σχέση με «πρωτοβουλίες ελάφρυνσης του χρέους» και άλλα αντίστοιχα επικοινωνιακά παιχνίδια που λέει η κυβέρνηση.

Ο απερχόμενος πρόεδρος έρχεται ξεκάθαρα για μπίζνες. Οι αμερικάνικες πολυεθνικές σε αγαστή συνεργασία με την ελληνική άρχουσα τάξη προσδοκούν να συμμετάσχουν στο φαγοπότι που η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να συνυπογράψει, με τις θυσίες των εργαζόμενων, ντόπιων, μεταναστών και προσφύγων στο βωμό των κερδών τους.

Αποτελεί μέγιστη πολιτική κατάπτωση για το ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα, που τολμά να μιλά ακόμα στο όνομα της Αριστεράς, να υποδέχεται σαν σωτήρα τον εκπρόσωπο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, παραμονές της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Για όλους αυτούς τους λόγους, καλούμε στην αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση στις 15 Νοέμβρη. Ανεπιθύμητος ο Ομπάμα Έξω το ΝΑΤΟ Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες, θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων

Αθήνα: 5 μ.μ. Πατησίων και Βερανζέρου

Θεσσαλονίκη: 6 μ.μ. Καμάρα

Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»

 


λέξεις κλειδιά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες