Από τα Χανιά οι φασίστες θα φύγουν κολυμπώντας

αντιναζιΤο απόγευμα της Τρίτης 2/4 ομάδα γνωστών χρυσαυγιτών των Χανίων βγήκαν απο τα γραφεία τους, κατευθυνθηκαν στα γραφεία του ΚΚΕ όπου φώναζαν συνθήματα και χαιρετούσαν ναζιστικά. Με αφορμή αυτό το περιστατικό το ΚΚΕ έκανε αντιφασιστική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Τα χρυσαύγουλα όμως δεν σταμάτησαν εκεί μετά από λίγη ώρα και εμφανώς μεθυσμένοι κατευθυνθήκαν στην πλατεία της δημοτικής αγοράς όπου χτύπησαν 3 μετανάστες (2 από το Μαρόκο και έναν από την Αλβανία). Στη συνέχεια όλοι μαζί υπερήφανοι για τα κατορθώματά τους αποφάσισαν να να τα πιουν σε μπαρ στο παλιό λιμάνι. Καθ΄οδόν όποιον συναντούσαν στο δρόμο τους τον ρωτούσαν τι ψηφίζει, όποιος δεν απαντούσε ότι ψηφίζει χρυσή αυγή τον εκφόβιζαν με απειλές. Κάποια στιγμή συνάντησαν στο δρόμο Αμερικανούς από την βάση της Σούδας, τους ρώτησαν αν είναι με την Κου Κλουξ Κλαν και φωτογραφήθηκαν μαζί τους. Όμως δεν εννοούν να καταλάβουν ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν είναι αποδεκτές. Εξοργισμένοι αντιφασίστες δεν έμειναν με δεμένα τα χέρια, με τη συμμέτοχη θαμώνων από τα γύρω μαγαζιά και περαστικούς προπηλάκισαν τους χρυσαυγίτες . Το αποτέλεσμα ήταν να τσακίσουν τους φασίστες με την πραγματική έννοια και να ρίξουν τον γνώστο Χανιώτη υποψήφιο βουλευτή Σ. Βλαμάκη στη θάλασσα.

Ο γνωστός537421_1839860602819615_2017750346_n για τους ναζιστικούς χαιρετισμούς και τις υπερήφανες φωτογραφήσεις στο Νταχάου, Στέλιος Βλαμάκης κατέληξε στα νερά του λιμανιού.

Ο γνωστός για τους ναζιστικούς χαιρετισμούς και τις υπερήφανες φωτογραφήσεις στο Νταχάου, Στέλιος Βλαμάκης κατέληξε στα νερά του λιμανιού.

Στη συμπλοκή εκτός από τους χρυσαυγίτες τραυματίστηκε και ένας σερβιτόρος ο οποίος προσπάθησε να αποτρέψει τα χειρότερα. Η αστυνομία τότε αποφάσισε να δράσει και συνέλαβε 4 χρυσαυγίτες. Στο σημείο βρισκόταν και μια δασκάλα γνωστή για την αντιφασιστική δράση της, όταν την είδε ο Βλαμάκης άρχισε να την βρίζει και να την απειλεί. Η δασκάλα και ο σερβιτόρος αποφάσισαν να πάνε να μηνύσουν τους χρυσαυγίτες για εξύβριση και τραυματισμό αντίστοιχα. Στην Αστυνομία οδηγήθηκαν και 4 χρυσαυγίτες οι οποίοι προχώρησαν σε μηνύσεις – υποκίνηση της συμπλοκής για τη δασκάλα και επίθεση και ξυλοδαρμό για τον σερβιτόρο. Οι χρυσαυγίτες όμως δεν σταμάτησαν εκεί, μήνυσαν γνωστή δημοσιογράφο των Χανίων και 4 ακόμα αντιφασίστες, οι οποίοι όμως δεν ήταν παρόντες στα επεισόδια.

Έξω από το αστυνομικό μέγαρο είναι συγκεντρωμένοι αντιφασίστες και αλληλέγγυοι καθώς ακόμα δεν έχει γίνει σαφές αν θα προχωρήσει αυτόφορη διαδικασία εναντίον της δασκάλας. Περιμένουμε τις εξελίξεις και είμαστε σε ετοιμότητα για την περίπτωση που εκδικαστεί η υπόθεση αύριο Τετάρτη.

Ούτε στα Χανιά, ούτε πουθενά!

Καμιά ανακωχή με την κυβέρνηση των τραπεζιτών και της καταστολής! Καμιά ανοχή στους νεοναζί!

Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» Χανίων

 


λέξεις κλειδιά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες