ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚA ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙA την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΙΟΥΝΗ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚA ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙA την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΙΟΥΝΗ

 

ΑΘΗΝΑ: 7 μ.μ., πλατεία Ομονοίας & πορεία στη Βουλή

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 6 μ.μ., Άγαλμα Βενιζέλου

 

ΡΕΘΥΜΝΟ: 7 μ.μ., Δημαρχείο

 

To κάλεσμα της Αθήνας:

Έξω οι νεοναζί της Χρυσής αυγής από τη Βουλή, τις γειτονιές και τα σχολεία

Λεφτά για μισθούς και συντάξεις, όχι για στρατόπεδα συγκέντρωσης

Η εκλογική επιτυχία της Χρυσής Αυγής αποθράσυνε τα ναζιστικά τάγματα εφόδου της συμμορίας. Από την Πάτρα, τα Βασιλικά Ευβοίας, την Καλλιθέα, το Περιστέρι και το Αιγάλεω, μέχρι τους σταθμούς του ΗΣΑΠ και την ΑΣΟΕΕ, Χρυσαυγίτες με την κάλυψη ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. μαχαιρώνουν μετανάστες, επιτίθενται σε φοιτητές που αγωνίζονται, επιβάτες που διαμαρτύρονται, απλούς ανθρώπoυς που δεν συνάδουν με τα άρια πρότυπά τους. Την ίδια ώρα, στελέχη της Χρυσής Αυγής όπως ο Κασιδιάρης και η Σκορδέλη είναι υπόδικοι για μαχαιρώματα, ενώ άλλα στελέχη τους όπως ο Ρήγας προφυλακισμένοι για μαφιόζικες δολοφονίες στο χώρο του υποκόσμου. Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, το πλυντήριο των νεοναζί συνεχίζεται από πολλά ΜΜΕ με παρέλαση υπόδικων νεοναζί σε τηλεοπτικά πάνελ για να προσποιούνται τους άσπιλους και αμόλυντους “αντισυστημικούς” πατριώτες!

Απαντάμε: Ως εδώ με την συγκάλυψη των παρακρατικών νεοναζί! Η μαζική απάντηση της κοινωνίας, των εργαζομένων, των ανέργων και της νεολαίας που αγωνίστηκαν και συνεχίζουν να παλεύουν για “ψωμί-παιδεία-ελευθερία” είναι η δύναμη που θα απομονώσει τους νοσταλγούς του Χίτλερ. Θα απαντήσει στη ρατσιστική υστερία του πολιτικού και μιντιακού κατεστημένου: της πολιτικής της «σκούπας» των στρατοπέδων συγκέντρωσης και της διαπόμπευσης εξαθλιωμένων γυναικών που τρέφει τους νεοναζί. Η ενότητα ντόπιων και μεταναστών εργαζομένων αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων μας. Οι παρακρατικοί συνεργάτες των δυνάμεων καταστολής της ΕΛ.ΑΣ. στις διαδηλώσεις, οι απεργοσπάστες μπράβοι των εργοδοτών που τολμούν να συκοφαντούν ηρωϊκούς αγώνες όπως της Χαλυβουργίας και να χτυπούν απεργούς εργάτες των Δήμων, τα σύγχρονα τάγματα εφόδου που καταστρέφουν προεκλογικά περίπτερα της αριστεράς και επιτίθενται σε εργαζόμενους, φοιτητές και σε όποιον παλεύει ενάντια στη μνημονιακή βαρβαρότητα αποτελούν τον πιο πιστό σύμμαχο του συστήματος που υποκρίνονται πως αντιπαλεύουν.

Καλούμε κάθε φορέα και προοδευτική συλλογικότητα, κάθε απλό εργαζόμενο, άνεργο και νέο να πάρει θέση τώρα απέναντι στη φασιστική απειλή. Την Παρασκευή 8 Ιούνη απευθύνουμε κάλεσμα μαζικής ενωτικής αντιφασιστικής κινητοποίησης σε πολλές πόλεις της Ελλάδας: Έξω οι σύγχρονοι ταγματασφαλίτες από τη Βουλή, τα τηλεοπτικά πάνελ, από κάθε γειτονιά, εργασιακό και εκπαιδευτικό χώρο: Ο φασισμός δεν θα περάσει. Ούτε με στιλέτο, ούτε με γραβάτα!

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ, ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ, ΛΑΪΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ


λέξεις κλειδιά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες