ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ το Σάββατο 10/3, 12 μεσ., στην πλατεία Κοραή, Πειραιά

ΚΑΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

H Αντιφασιστική Πρωτοβουλία «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ» καταγγέλλει την επίθεση 20 νεοναζί της συμμορίας της Χρυσής Αυγής ενάντια σε μέλη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΕΚ την ώρα που έκαναν πολιτική παρέμβαση στην οδό Σωτήρος στον Πειραιά. Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά πως η Χρυσή Αυγή δεν είναι απλώς «ένα ακροδεξιό κόμμα» αλλά μια εγκληματική συμμορία που επιχειρεί με επιθέσεις να τρομοκρατήσει την αριστερά, τους μετανάστες, τους αγωνιστές των κινημάτων, τους απεργούς εργαζόμενους, τη νεολαία που αντιστέκεται.
Στον Άγιο Παντελεήμονα μαχαιρώνουν μετανάστες (στις 20 Μάρτη δικάζονται 3 νεοναζί κατηγορούμενοι για μαχαίρωμα Αφγανού πρόσφυγα), όταν έχουν «συγκεντρώσεις» αυτές καταλήγουν πάντα σε σοβαρούς τραυματισμούς ελλήνων και μεταναστών (όπως στην τελευταία τους πορεία για τα Ιμια), ενώ συμμετέχουν σε απεργοσπαστικούς μηχανισμούς ενάντια σε σωματεία (όπως πρόσφατα στο Δήμο Λαγκαδά). Οι φασίστες αποθρασύνονται από τη σχέση στοργής με την οποία τους περιβάλλει η Αστυνομία, τις ρατσιστικές δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης, την πρόσφατη επίθεση Σαμαρά-Πάγκαλου στην αριστερά. Και κλιμακώνουν τη «δράση» τους από τους μετανάστες στους ντόπιους και από το σκοτάδι της νύχτας στο φως της ημέρας. Την ίδια στιγμή που η σχέση τους με κάθε αγώνα των εργαζόμενων και της νεολαίας ενάντια στο μνημόνιο είναι εχθρική και προβοκατόρικη, επιχειρούν να παρουσιαστούν ως «αντιμνημονιακοί πατριώτες», για να τσιμπήσουν ψηφοφόρους από την ακροδεξιά δεξαμενή ψηφοφόρων του βαριά τραυματισμένου ΛΑ.Ο.Σ. από τη συμμετοχή στη μνημονιακή συγκυβέρνηση. Όμως λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο.
Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, τα σωματεία, η αριστερά, οι συλλογικότητες αντίστασης σε κάθε γειτονιά δεν τρομοκρατούνται από τους νοσταλγούς της Χούντας και του Χίτλερ. Ειδικά σήμερα που ο κόσμος της εργασίας αγωνίζεται σε χώρους δουλειάς και γειτονιές, απεργεί και διαδηλώνει μαζικά ενάντια στα μέτρα βαρβαρότητας του μνημονίου, οι νεοναζί είναι πολύ μικροί για να επιβάλλουν την τάξη και την ασφάλεια του νεκροταφείου που ονειρεύονται. Αυτοί που θα κρυφτούν στις τρύπες τους δεν είναι οι αγωνιστές των κινημάτων και της αριστεράς αλλά οι νεοναζί ιδεολογικοί απόγονοι και συνεχιστές της δράσης των ταγματασφαλιτών, των Κοτζαμάνηδων και των βασανιστών της Χούντας. Καμιά ελευθερία στους εχθρούς της ελευθερίας.
Καλούμε καθέναν και καθεμιά που δεν ανέχεται τη φασιστική βία, το Σάββατο 10/3 στις 12 το μεσημέρι, στην αντιφασιστική συγκέντρωση που καλούν μαζικοί φορείς του Πειραιά στην πλατεία Κοραή.
Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Μέρας Κατά του ρατσισμού, καλούμε:
Την Τρίτη 20 Μάρτη στις 9 π.μ., στην Αντιφασιστική Συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων στην Αθήνα, για την καταδίκη των μαχαιροβγαλτών νεοναζί του Αγίου Παντελεήμονα
Το Σάββατο 24 Μάρτη στις 3 μ.μ., στην Αντιρατσιστική Συγκέντρωση & Συναυλία στην πλατεία Κοτζιά στην Αθήνα και στην πορεία που θα ακολουθήσει ως τη Βουλή.
Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές και τα σχολεία μας
Κανένας εργάτης ανασφάλιστος, κανένας μετανάστης χωρίς χαρτιά
Ντόπιοι και μετανάστες ενωμένοι ενάντια στο μνημόνιο της φτώχειας και της ανεργίας
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ «Ποτέ Ξανά»

λέξεις κλειδιά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες