Ανακοίνωση ΕΛΜΕ Ν.Σμύρνης-Καλλιθέας-Μοσχάτου για τη συναυλία-συλλαλητήριο στην πλατεία Δαβάκη

 

Ε. Βενιζέλου 175, Καλλιθέα 17675
Τηλ/FAX:2109597711
Καλλιθέα, 28-3-2012
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ χαιρετίζει τους συναδέλφους καθηγητές και δασκάλους, τους μαθητές, τους πολίτες της Καλλιθέας και των γύρω δήμων και τους μετανάστες που συμμετείχαν μαζικά στην αντιρατσιστική συναυλία και της έδωσαν διαστάσεις πρωτόγνωρου γεγονότος όχι μόνο για την Καλλιθέα αλλά και για όλο το λεκανοπέδιο.
Ευχαριστεί από καρδιάς τους συναδέλφους και τους μαθητές που μετείχαν στη διοργάνωση της συναυλίας, αλλά και τους συναδέλφους που περιφρούρησαν το χώρο, με αποτέλεσμα να μη συμβεί απολύτως κανένα δύσκολο περιστατικό μέσα στο χώρο της συναυλίας.
Η πολύ μεγάλη επιτυχία και απήχηση της συγκεκριμένης εκδήλωσης μάς δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας. Γιατί γνωρίζουμε ότι ο φασισμός και η ρατσιστική βία δεν αντιμετωπίζονται με μία εκδήλωση. Η φτώχεια και η ανέχεια που καλύπτει όλο και περισσότερα κομμάτια του λαού μας είναι πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη τέτοιων φαινομένων. Οι επιθέσεις εναντίον μεταναστών, μαθητών, πολιτών αυξάνουν και σε ορισμένες περιοχές τείνουν να πάρουν χαρακτηριστικά καθημερινότητας. Καταδικάζουμε αυτή τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται.
Ως εκπαιδευτικοί έχουμε χρέος να αγωνιζόμαστε ώστε να προστατεύουμε τους μαθητές μας από τα «κηρύγματα» μίσους των φασιστικών και ρατσιστικών οργανώσεων και να τους εμπνέουμε με τα ιδεώδη του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης. Γνωρίζουμε ότι αυτός ο αγώνας είναι δύσκολος. Είμαστε αποφασισμένοι, όμως, να τον υπηρετήσουμε.
Η Πρόεδρος  Μαρία Δανιήλ     Ο Γεν. Γραμματέας  Ανδρέας Ρούσσος

λέξεις κλειδιά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες