Ακροδεξιά κίτρινα φαντάσματα στη Γαλλία

Μετά την μεγάλη άνοδοτου κόμματος της Μαρί Λεπέν στις δημοτικές εκλογές

Μεγάλος κερδισμένος των δημοτικών εκλογών της Γαλλίας μέχρι στιγμής, είναι αδιαμφισβήτητα το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο (FN) της Μαρί Λεπέν που κατόρθωσε για πρώτη φορά στην ιστορία του να εκλέξει δήμαρχο από τον πρώτο γύρο σε κοινότητα μεγαλύτερη των 10.000 κατοίκων, τον υποψήφιο Στιβ Μπριουά που αναδείχθηκε νικητής με ποσοστό 50.26% στη πόλη Ενέν-Μπομόν (27.000 κάτοικοι) η οποία παραδοσιακά ψήφιζε αριστερά.
Επίσης, το Εθνικό Μέτωπο ήρθε πρώτο στις πόλεις Περπινιάν, Αβινιόν, Φορμπάς, Μπεζιέ, Φρεζίς και Ταρασκόν και θα είναι παρόν στον δεύτερο γύρο σε πάνω από εκατό «τριαδικές» αναμετρήσεις, δηλαδή εκλογές ανάμεσα στους υποψηφίους της δεξιάς, των σοσιαλιστών και του Εθνικού Μετώπου.
Το Εθνικό Μέτωπο, παρότι είχε υποψήφιους σε μόλις 596 εκ των 36.000 κοινοτήτων της χώρας, συγκέντρωσε σε εθνικό επίπεδο ένα ποσοστό της τάξης του 7%. Για τους Σοσιαλιστές το εθνικό ποσοστό κυμάνθηκε στο 43%, ενώ για την κεντροδεξιά στο 48%.

Η άνοδος της ακροδεξιάς στη Γαλλία έφερε στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες που προκαλούν ρίγος απο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της πόλης Λιλ, όπως αναφέρει η Μαρία Δεναξά σε άρθρο της στο aixmi.gr.

Επικαλούμενα την αύξηση  των επιθέσεων στις δημόσιες συγκοινωνίες της πόλης, μέλη της  ακροδεξιάς οργάνωσης, «Generation Identitaire» (γενιά  με ταυτότητα)  έκαναν την προηγούμενη Παρασκευή περιπολίες σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για να κυνηγήσουν τα «αποβράσματα», όπως αποκαλούν τους μετανάστες.

Τα ακροδεξιά φαντάσματα, ντυμένα στα κίντρινα, εδώ και καιρό παίζουν με τους φόβους και τις φαντασιώσεις μιας μεγάλης μερίδας της γαλλικής  κοινωνίας που έχει αγγίξει τα όρια της απόγνωσης.

Πηγή: http://www.tovima.gr/world/article/?aid=580253


λέξεις κλειδιά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες