Έσωσαν τον σκύλο που σάπιζε στη χωματερή

Ο Περόν είναι ένας σκυλάκος που τον περασμένο Απρίλιο ο Βαγγέλης Χότζα τον εντόπισε σε άθλια κατάσταση να ζει σε μια παράνομη χωματερή στο χωριό Μικρομάνη στη Μεσσηνία.

Ο Βαγγέλης μαζί με την κοπέλα την Άννα Μανδηλάρη αν και δεν είχαν περιθώρια για έξοδα εντούτοις δεν τον προσπέρασαν. Αποφάσισαν να τον σώσουν αφού από το δεξί μέρος του λαιμού του ο σκύλος είχε μια τεράστια πληγή από την οποία έβγαιναν σκουλήκια.

Ο Περόν τον περασμένο Απρίλιο

Τότε μάλιστα το νεαρό ζευγάρι ζήτησε τη βοήθεια του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας και η πρόεδρος του σωματείου Κανέλα Καλαποθαράκου πήγε μαζί τους για να τον πιάσουν. Ο κτηνίατρος Γιώργος Ψώνης του έκοψε ένα μεγάλο κομμάτι του σάπιου κρέατος – που μάλλον προκλήθηκε από δάγκωμα – και προς τιμήν του δεν δέχτηκε να πάρει χρήματα για τη φροντίδα του αδέσποτου πληγωμένου ζώου.

Αν και ο άνεργος νεαρός επέμενε με όσα χρήματα είχε να πληρώσει τα φάρμακα η κα Καλαποθαράκου δεν το δέχτηκε και κάλυψε το κόστος των αντιβιώσεων, που πρέπει να παίρνει το ζώο για να συνέλθει και να επουλωθεί το μεγάλο τραύμα.

Ο Περόν τώρα!

Ο σκυλάκος που είναι μάλλον ημίαιμο Dogo Argentino μεταφέρθηκε από τον Βαγγέλη και την Άννα στο σπίτι τους για να αναρρώσει. Οι μήνες πέρασαν η θεραπεία ολοκληρώθηκε και το σκυλί πλέον είναι υγιέστατο.

Οι φωτογραφίες που δείχνουν το πριν και μετά πείθουν και τον πλέον άσχετο. Ο Περόν όμως δεν τα πάει καλά με τα άλλα τρία σκυλιά της οικογένειας και έτσι ο Βαγγέλης και η Άννα έψαξαν να βρουν για κείνον υπεύθυνους κηδεμόνες.

Τα μπογαλάκια του Περόν είναι έτοιμα και σε λίγο θα βρίσκεται στο νέο του σπιτικό. Όταν πρωτοδημοσιεύσαμε την ιστορία αυτού του ζώου είχαμε αναφερθεί στην εθνικότητα του Βαγγέλη που είναι από την Αλβανία και της Άννας που είναι Ελληνίδα. Ο λόγος για τον οποίο το κάναμε είναι για να δείξουμε ότι η φιλευσπλαχνία δεν είναι θέμα φυλής, φύλου ή οικονομικής δυνατότητας.

Είναι απλά θέμα χαρακτήρα. Ο Αλβανός (Βαγγέλης) και η Ελληνίδα (Άννα) νοιάστηκαν για το σκυλί και τελικά το έσωσαν.

Πηγή: Έσωσαν τον σκύλο που σάπιζε στη χωματερή | www.zoosos.gr


λέξεις κλειδιά:

ένα σχόλιο

  1. Ο/Η δημητρης παπαθανασιου λέει:

    Απλα μπραβο τους.
    δινουν το παραδειγμα σε μια σαπια κονωνια του δηθεν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες