Χιλιάδες αντιφασίστες ενάντια σε συγκέντρωση νεοναζί στη Στοκχόλμη

159619-swedenΠλήθος κόσμου συμμετείχε σε αντιφασιστική συγκέντρωση στη Στοκχόλμη, στη Σουηδία, εναντίον της συγκέντρωσης που είχε προγραμματίσει το νεοναζιστικό «Κόμμα των Σουηδών» (SvP). Ομάδα διαδηλωτών συγκρούστηκε με τις αστυνομικές δυνάμεις. Σύμφωνα με τις πληροφορίες επτά άτομα τραυματίστηκαν, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον τρεις συλλήψεις.

Όπως αναφέρει το RT, στη νεοναζιστική συγκέντρωση συμμετείχαν περίπου 150 άτομα, πολύ λιγότεροι σε σύγκριση με τους χιλιάδες που συμμετείχαν στην αντιφασιστική διαδήλωση στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με το Reuters περίπου 10.000 άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα. Ορισμένοι διαδηλωτές, που αποσπάστηκαν από το κύριο σώμα της αντιναζιστικής διαδήλωσης, συγκρούστηκε με τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες επιχείρησαν να διαλύσουν την συγκέντρωση. Οι διοργανωτές κατήγγειλαν την αστυνομική βία.

Το αντιναζιστικό συλλαλητήριο, όπως και η συγκέντρωση των νεοναζί, πραγματοποιήθηκαν ενόψει των βουλευτικών εκλογών στη Σουηδία, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε δύο εβδομάδες. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το νεοναζιστικό κόμμα συγκεντρώνει ποσοστά που δεν διασφαλίζουν την είσοδό του στο Κοινοβούλιο.

Ανάλογα επεισόδια είχαν σημειωθεί πριν από μία εβδομάδα στο Μάλμο, όταν αντιφασίστες συγκεντρώθηκαν και πάλι για να μπλοκάρουν πορεία των νεοναζί. Ακολούθησαν συγκρούσεις με την αστυνομία με αποτέλεσμα δέκα άνθρωποι να τραυματιστούν.

Πηγή:http://www.tvxs.gr/news/kosmos/xiliades-antifasistes-enantia-se-sygkentrosi-neonazi-sti-stokxolmi


λέξεις κλειδιά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες