Τι λέει η Χρυσή Αυγή για τις γυναίκες;

Φοίβος-Σταύρος  Μακρίδης

 

 

Αν κανείς προσέξει τη Χρυσή Αυγή στις συγκεντρώσεις, στις πορείες, στις δράσεις και στις δημόσιες εμφανίσεις της θα παρατηρήσει ότι αυτός ο χώρος κατά τεράστια πλειοψηφία κυριαρχείται από άνδρες. Η απουσία των γυναικών από τις γραμμές τους δεν είναι τυχαία. Οι διαδικασίες στη Χρυσή Αυγή δεν είναι καθόλου δημοκρατικές –στη ΧΑ δεν υπάρχει η συζήτηση κι η ελεύθερη αντιπαράθεση, αλλά αναδεικνύονται οι τραμπούκοι, οι μπράβοι κι οι φανατικοί με το στρατό– δραστηριότητες που «αφορούν» κυρίως τους άνδρες.

 

Πέρα απ’ αυτό όμως,  το μοντέλο της γυναίκας που οραματίζεται η Χρυσή Αυγή δεν είναι καθόλου ελκυστικό για τον γυναικείο πληθυσμό.

 

Η Χρυσή Αυγή, ο φασισμός κι ο ναζισμός χτυπάνε διπλά και τριπλά τη γυναίκα. Όταν οι φασίστες χτυπάνε τους εργαζόμενους κι όταν μαχαιρώνουν τους μετανάστες και τις μειονότητες, χτυπιούνται παράλληλα κι οι εργαζόμενες γυναίκες, οι μετανάστριες και οι γυναίκες των μειονοτήτων. Όμως, η ΧΑ επιφυλάσσει κι έναν ιδιαίτερο σκοταδισμό για τις γυναίκες.

Όλοι κι όλα στην υπηρεσία των Καπιταλιστών

Ένα απ’ τα πιο χαρακτηριστικά τους συνθήματα είναι το «Αίμα, Τιμή, Χρυσή Αυγή» που συνδέεται με όλη τη ναζιστική ιδεολογία τους που θεωρεί ότι το Έθνος πρέπει να λειτουργεί στην υπηρεσία του Κράτους και του Αρχηγού. Αυτό το κράτος αποδείχτηκε ιστορικά ότι είναι η πιο βάρβαρη κρατική οργάνωση των καπιταλιστών. Στα φασιστικά/ ναζιστικά καθεστώτα ολόκληρο το «έθνος» υπηρετεί τους τραπεζίτες και τους καπιταλιστές: γι’ αυτό απαγορεύτηκαν οι απεργίες, αφαιρέθηκαν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, καταργήθηκαν όλα τα δημοκρατικά δικαιώματα, χρησιμοποιήθηκαν εργάτες-σκλάβοι1. Την ίδια ώρα σκότωναν τα ΑμεΑ (γιατί δεν μπορούσαν να δουλέψουν και να είναι παραγωγικά για τους καπιταλιστές) επέβαλλαν τη σιδερένια στρατιωτική πειθαρχεία (για να μην μπορεί να αναπτύσσεται η ανθρώπινη προσωπικότητα) και οραματίζονταν μια κοινωνία- ρομπότ!

Η θέση της γυναίκας σ’ όλα αυτά;

Σ’ αυτόν τον σχεδιασμό, λοιπόν, η γυναίκα δε θεωρείται ότι πρέπει να έχει ίσα δικαιώματα με τους άνδρες. Διβάζουμε στο site «Ιδεολογική Βιβλιοθήκη Μετώπου Γυναικών» της Χρ. Αυγής:

 

«Εμείς οι Ελληνίδες, μέλη του Λαϊκού Συνδέσμου, έχοντας βαθύτατη συναίσθηση της καταστροφής που επιφέρει το φεμινιστικό πνεύμα της εποχής μας, είμαστε ενάντια σε κάθε λογής διακηρύξεις για την ισότητα των δύο φύλων»2.

 

Η γυναίκα, εξηγεί το ίδιο site, έχει μόνο μία υποχρέωση:

 

«Η υποτιθέμενη απελευθέρωση της γυναίκας την αποπροσανατόλισε και από την πραγματική ουσία του ύψιστου ρόλου της, την Μητρότητα. Δηλαδή την υποχρέωση και την ύπατη τιμή, να φέρει στον κόσμο και ν’ αναθρέψει τα νέα βλαστάρια στον κορμό της Φυλής, ώστε να γεφυρώσει μέσω του παρόντος, το παρελθόν και το μέλλον. Πιστεύουμε ότι η Μητρότητα είναι ένα ιερότατο καθήκον»3.

 

Η ΧΑ δε θεωρεί ότι η μητρότητα είναι μία επιλογή της γυναίκας, αλλά «υποχρέωση κι ύπατη τιμή», ενώ σ’ άλλο κείμενό της γράφει:

 

«Το πρώτιστο Καθήκον που πράττει κάποιος για το Έθνος του είναι αυτό που έχει ορίσει η Φύση και για τα δύο φύλα, δηλαδή η τεκνοποιία και την σωστή διαπαιδαγώγηση των τέκνων αυτών»4.

 

Άρα, η τεκνοποιία είναι «Καθήκον» κι η γυναίκα πρέπει να φτιάξει τη ζωή της σύμφωνα με τις επιταγές της «Φύσης». Να λοιπόν, πώς η γυναίκα στο όραμα της ΧΑ γίνεται ένα άβουλο ον, μια μηχανή «παραγωγής». Δεν ελέγχει η ίδια το σώμα της και τις επιλογές της. Το σώμα της είναι στα χέρια του Κράτους που αποφασίζει ποιες είναι οι «επιταγές της Φύσης» και καθορίζει την προσωπική ζωή όλων!

Εκτρώσεις: «έγκλημα κατά της φυλής»

Έτσι, αν ήταν κυβέρνηση η ΧΑ, οι μέθοδες αντισύλληψης θα ήταν απαγορευμένες κι οι εκτρώσεις παράνομες. Αν μια γυναίκα έμενε έγκυος δε θα είχε την επιλογή να κάνει έκτρωση. Στο άρθρο «Η έκτρωση είναι έγκλημα κατά της Φυλής»5 η Χ. Αυγή μας κάνει ξεκάθαρες τις προθέσεις της. Τι θα σήμαινε αυτό πρακτικά; Πολλές νέες γυναίκες, στην πλειοψηφία τους άνεργες, ημι-απασχολούμενες και χαμηλόμισθες, θα είχαν την επιλογή ή της απόλυτης οικογενειακής εξαθλίωσης ή την παράνομη έκτρωση με πρωτόγονα μέσα, ακόμα και με κίνδυνο της ίδιας της ζωής της γυναίκας!

«Γυναίκα – νοικοκυρά»

Αυτή είναι η θέση που θέλει να δώσει η ΧΑ στην γυναίκα. Να την κάνει μια «καλή νοικοκυρά» που θα ‘χει στις πλάτες της όλες τις οικογενειακές υποχρεώσεις. Ακόμα πιο εξοργιστικό είναι το γεγονός ότι στο site του Μετώπου Γυναικών έχει ειδικό link με τίτλο «Μαγειρείο» που δίνει… συνταγές! Κι όχι βέβαια οποιεσδήποτε συνταγές αλλά ελληνικές, παραδοσιακές συνταγές!

 

Η γυναίκα λοιπόν έχει «Καθήκον» να γεννά, να μεγαλώνει τα παιδιά, να μαγειρεύει, να φροντίζει την τρίτη ηλικία, να αναλαμβάνει εξ’ ολοκλήρου κι αποκλειστικά το νοικοκυριό. Στις πλάτες της γυναίκας η ΧΑ θέλει να φορτώσει όλον τον σκοταδισμό της – η γυναίκα πρέπει να είναι η πιστή και υπάκουη γυναίκα του άντρα.

 

Αντί για ένα τέτοιο σκοταδισμό, το γυναικείο κίνημα, αναπόσπαστο κομμάτι του εργατικού κινήματος, πρέπει να διεκδικήσει το δικαίωμα στη δουλειά και δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες (παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, κοινωνικά μαγειρεία, κοκ) να είναι κύριες του σώματός τους και να πετάξουν τις φασιστικές ιδέες εκεί που τους αρμόζει: στα σκουπίδια!

 

 

________________________________________

1 Η Χρυσή Αυγή, οι εργάτες και η ιστορία, από το site του «Ξ»  http://www.xekinima.org/arthra/view/article/i-xrysi-aygi-oi-ergates-kai-i-istoria/
2 Η θέση της γυναίκας στη Λαϊκή Κοινότητα, από το site ‘Ιδεολογική Βιβλιοθήκη Μετώπου Γυναικών’ της ΧΑ, http://ideology-studies.blogspot.com/2010/07/blog-post_17.html
3 Ό.π.
4 Η γυναίκα στον εθνικοσοσιαλισμό, από το site ‘ΙΒΜΓ’, http://ideology-studies.blogspot.com/2010/08/blog-post_27.html
5 Η έκτρωση είναι έγκλημα κατά της Φυλής, http://whitewomenfront.blogspot.com/2007/05/blog-post_27.html.

Πηγη:http://www.xekinima.org/arthra/view/article/ti-leei-i-xrysi-aygi-gia-tis-gynaikes/


λέξεις κλειδιά:

28 σχόλια

 1. stella says:

  Είναι η μέρα των εκλογών,είναι τραγικό το ποσοστό που λαμβάνει το κόμμα της ΧΑ.Ενας πολύ καλός μου φίλος αλλοδαπός νομιμος κάτοικος της Αθήνας χτυπήθηκε άγρια στο κεφάλι απο μεγάλη ομάδα Χρυσαυγιτών.Σήμερα 7μήνες μετά προετοιμάζεται για τη 3η εγχειρηση στο μάτι.Ορίστε η Ελλάδα που ψηφίσαμε!

 2. George says:

  Prin apo 7 xronia mpika sthn eurobank kai mou dwsane 3 xiliades eurw mesa se 10 lepta xwris polles erwtiseis. auto me frikare kai sikw8ika ki efuga apo tin xwra “epeidh kati mou vrwmage”, kai twra doulevw sthn ollandia ws mhxanikos – eidkos epistimonas. Alimono ama ka8e fora pou phgaina douleia fovomouna mhn me broune sto dromo oi akrodeksioi na mou spasoun to kefali..

 3. rafaqat says:

  loipame poli poy exasa
  ta xronia mou stin Ellada pou tin agapisa san proti mou xora oxi deyteri.
  eimai apo 5 xronon edo kai tora eimai 40.
  tora meta apo 35 xronia mou lene kapoii exipni oti eimai xenos kai prepi na figo.
  Na figo na pao pou ????
  na figo gia na min katalixo
  san ta palikaria sto nosokomio ?
  Giati kapoii xipnisane tora
  meta apo 35 xronia oxi re file den einai etsi.
  Giati se opoiadipote ali eyropaiki hora se tosa hronia tha iha parei tin ypikotita poy edo eimaste triti genia kai akoma fovomaste min mas dioksoun. Ellada to Meghalio sou !!!

  • δανάη says:

   Πόσο λυπάμαι,
   …πραγματικά λυπάμαι απίστευτα

   θα έπρεπε να είμαστε περήφανοι για όλους εσάς που έχετε βρεθεί στην χώρα μας, έχετε προσφέρει τόσα και την έχετε κάνει πατρίδα σας

   σου έυχομαι ότι καλύτερο την νεα χρονιά, για σενα και την οικογένεια σου

 4. […] Αυγή προτείνει να απαγορευτεί η άμβλωση (διαβάστε εδώ ένα ενδιαφέρον κείμενο για την γενικότερη εικόνα που […]

 5. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ says:

  ΝΑΙ Η ΕΚΤΡΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ . ΚΑΙ Η ΚΑΘΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΜΙΑ ΖΩΗ . ΑΝΤΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΤΡΩΣΗΣ , ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙΟΥ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΘΡΕΨΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΤΡΟΠΟ . ΕΙΣΤΕ ΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΑΙΡΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ .

  • kyriakatiko says:

   Η έκτρωση ειναι δικαίωμα κάθε γυναίκας που δεν αισθάνεται ικανή να μεγαλώσει ένα παιδί.

   • STRANgER says:

    Τι σοι ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ πρέπει να είσαι για να λες αυτά τα πράγματα.
    Αν δεν είναι “ικανή”=βαριέται (δεν υπάρχει αυτή η ορολογία σε αυτό το θέμα) η κάθε γυναίκα να έπαιρνε προφυλάξεις και να πρόσεχε.

    • sig says:

     wauw – diladi “η κάθε γυναίκα να έπαιρνε προφυλάξεις και να πρόσεχε” – i gunaika ennoeitai exei tin euthini k oxi o antras, eh? autos o fasismos sta fula panta steketai sti “fusi”, sto “etsi einai”. elpizw mia mera o anthropos (kurios o antras vasika) na min thelei na ekmetaleuei ton diplano tou – isws tote mporesoume na proxorisoume (pairnw tin XA ws pardigma oti den exoume proxorisei)

     • popopo says:

      καταρχας λεξη ”εκμεταλλευει” δεν υπαρχει.Αντι φασισμος στα φυλα γραψε στερεοτυπα μεταξυ των φυλων.Και αφου αντιμαχεσαι αυτον τον ρατσισμο για ποιο λογο οριζειις τον ανδρα ον που χρησιμοποιει τον συνανθρωπο?Και ναι η γυναικα οφειλει να παιρνει προφυλαξεις.Δεν λεω,και ο ανδρας απο μονος του πρεπει να εχει τις καταλληλες αλλα ενα παραπανω και η γυναικα αφου ενας επιμερους κινδυνος ειναι η εγκυμοσυνη(μιλω για ατυχηματα)

    • Μπορεί απλά να μην θέλει να κάνει παιδί να εμείς είνας έγκυος αλλά να μην το θέλει….Γιατί δηλαδή να το έχει για όλη της την ζωη κάτι που δεν θέλει….Απλά εκτρωση τόσο απλά γιατί για αλλού ζωή μια χαρά τα λετε σωστό είναι αυτό κι εκείνο αλλά για αλλού ζωη…Λοιπόν όχι ο καθένας κάνει ότι θέλει με την ζωη του δεν μπορείς να την αναγκάσεις να μεγαλώσει ένα παιδί που δεν θέλει γιατί έτσι είναι η άποψη σου είναι μια αγγενητη μάζα κυττάρων ηρέμησε

  • Ελ. says:

   μάθε ορθογραφία.μάθε Ελληνικά,

 6. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ says:

  ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΚΑ ΑΡΙΣΤΕΡΙΖΟΝΤΑ ΣΤΕΚΙΑ ΚΑΙ ΣΦΗΚΟΦΩΛΙΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΚΟΜΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΖΩΗ . ΠΡΟΣ ΤΕΡΨΗ ΤΩΝ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΑΘΕΣΕΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΝΕΣΕΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΕ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΜΙΑ ΑΝΡΘΩΠΟΘΥΣΙΑ .

  • kyriakatiko says:

   Σωστά, εσύ λοιπόν να κάνεις σεξ μόνο όταν θέλεις να κάνεις παιδί.

  • kyriakatiko says:

   Και να ξέρεις ότι γυναίκα σου απαντάει, μην θεωρήσεις τις απαντήσεις ανδρικές μπουρδολογίες.

  • Κώστας Α. says:

   Αν έμενες έγκυος από βιασμό θα το κρατούσες?

 7. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ says:

  ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΑΙ ΑΣΧΗΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΤΟΥΜΕ , ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΝΑΠΤΥΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΘΛΙΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΠΟΥ ΑΡΕΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥΠΛΟΚΑ ΕΝΕΥ ΟΥΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ .
  ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗ ΜΑΣ , ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΜΑΣ , ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΓΩΓΗ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΔΥΝΗ ΧΩΡΙΣ ΤΥΨΕΙΣ .

 8. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ says:

  ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΕΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑΕΙ . ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΗΜΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΩ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΟΧΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΡΙΤΩΝ . Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΜΕΣΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΔΥΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΑΓΕΝΗΤΟΥ . ΟΙ ΑΔΥΝΑΤΟΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ . ΜΑΘΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΚΟΠΟΙΣ ΚΤΩΝΤΑΙ . ΑΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕΙΣ ΕΝΑ ΑΔΥΝΑΤΟ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΕΧΕΙΣ . ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΒΟΗΘΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΤΑ ΑΓΕΝΗΤΑ ΠΑΙΔΙΑ . ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ;

  • kyriakatiko says:

   Σαφώς και θα θέλαμε να υπάρχει πρόνοια για τις νέες γυναίκες, παιδικοί σταθμοί, και βέβαια πρώτα πρώτα να έχουν οι άνθρωποι δουλεια για να μπορούν να αναθρέψουν τα παιδιά τους. Για να γίνουν όλα αυτά πρέπει να φορολογηθούν οι πλούσιοι. Είδες να υπάρχει κατι τετοιο στο προγραμμα της Χρυσης Αυγης;

 9. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ says:

  ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ Η΄ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ Η΄ΤΟ ΑΛΛΟ . Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΤΙΣ 40000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ (ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ ) ΕΤΗΣΙΩΣ .ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΕΧΕΙ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΟΙΤΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΗΜΠΟΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΙΣ ΑΘΩΕΣ ΨΥΧΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΦΟΝΙΣΕΣ ΠΡΟΣ ΙΔΙΟ ΟΦΕΛΩΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ . ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΝΡΘΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΗΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ , ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΗΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΣΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ;

  • kyriakatiko says:

   Aσφαλως και υπαρχουν ξενωνες φιλοξενιας, αλλα οτι δεν ειναι της Χρυσης Αυγης δεν το μαθαινεις βλεπεις!

 10. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ says:

  ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ , ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΩΝΤΑ ΚΑΝΕΝΟΣ. ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ . ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΟΣΟ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΛΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΟΙΝΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΟΧΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΛΛΑ ΤΙ ΚΑΚΟ Η΄ΤΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΧΕΙ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΣΤΕΙΡΑ ΧΡΟΝΙΑ . ΚΟΙΤΑ ΜΗΝ ΤΡΕΧΕΙΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ Η ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ . ΓΙΝΕΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ . ΠΑΨΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΝΑ ΖΗΤΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ . ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ . Η΄ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΦΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΓΙΑ ΣΑΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ , ΦΕΡΝΕΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΣ ΜΕ ΜΗΔΕΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΙΑ ΑΦΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΦΑΙΝΕΣΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΙ .

  • kyriakatiko says:

   Eμείς δεν επιδοτούμαστε από κανέναν. Για να το ξέρεις.

 11. TheVoiceOfLogic says:

  Αυτές οι κλώσες τότε γιατί γράφουν άρθρα και μιλάνε κιόλας? Αίντε πλύντε κανα πιάτο και πλέξτε κανα πουλόβερ πόρνες του Μιχαλολιάκου και των ομοίων του. Ανίδαια γυναικάκια που θέλετε να γίνετε και μανάδες και να αναθρέψετε μπασταρδάκια του κερατά. ΟΥΣΤ.

 12. Αριστειδης says:

  Οσο βολευε η υπαρξη της χα οι κατ επαγγελμα κλεφτες του ιδρωτα των εργαζομενων δεν ηξεραν τιποτε “για το φονο”. Οταν εγινε επικινδυνη και για αυτους τοτε θυμηθηκαν οτι ειναι εγκληματικη οργανωση. Ειναι! Αλλα οχι η μονη. Τωρα οι λοιποι εγκληματιες θα φορτωσουν οτι κινειται και υποννοειται στους χα. Ομως οι μογγολοι ειναι τμημα αυτου που αυτοκαλειται ελληνικος λαος. Ενα καραφασισταριο αμορφωτο και αγενες.Ειναι τα παιδια των χιτων, ταγματασφαλιτων, κουκουλοφορων και ρουφιανοπεριπτεραδων. Αρα ειναι απολυτως δημοκρατικη η παρουσια τους και η εκπροσωπηση αυτου του τμηματος του συρφετου που επαναλαμβανω αυτοκαλουνται ελληνες. Οσο για τη χρηματοδοτηση τους απο την ελληνικη μαφια. “Τρομαρα τους μεχρι και κει δευτεροι ειναι” ας ψαξει ο εισαγγελεας ποιος επαιζε το ρολο του λαοτραμπουκου πριν την εμφανιση της χα. Η μηπως ξεχασατε τους πρασινοφρουρους τον Κοσκωτακαι τα παμπερς; Δρυος πεσουσης πας ανηρ ξυλευεται. Η μιση και ελλαδα ειναι φασιστες, τραμπουκοι, ρουφιανοι, κοτες, αμορφωτοι κσι μικροτσουτσουνοι. Συμπλεγματικες προσωπικοτητες που τωρα βρηκανε αποδιοπομπαιο τραγο. Βρωμαει ο τραγος αλλα στο σταυλο που βρισκεται η μποχα του δεν γινεται αισθητη.

 13. thermosysoreftis says:

  I XA den noiazetai oute gia oikogeneies, oute gia paidakia. Milaei kata ton ektroseon, omos den leei tipota gia koinoniko kratos, etsi oste na min ginontai ektroseis. Sti Skandinavia diladi giati ehei ligoteres ektroseis apo tin Ellada? Epeidi o kosmos xerei oti ta paidia tou tha einai asfali kai tha epiviosoun.

 14. REVELATION says:

  Παιχνίδια είναι ολα αυτά !

  Μας κοροιδέυουν απο τότε που γίναμε Χριστιανοί ………………………………………

αφήστε το σχόλιό σας

κατηγορίες