Τι είναι η πατρίδα;

(από Α.Β.Πέραμα – Α.Σ.Περάματος – 24/3/14)

Χορτάσαμε τα τελευταία χρόνια από τη λέξη Πατρίδα. Ολοι τη λένε, όλοι την πιπιλάνε στα τηλεοπτικά παράθυρα, άλλοι την ψιθυρίζουν, άλλοι τη φωνάζουν δυνατά, άλλοι απλώνουν σημαίες στα παράθυρα και στα μπαλκόνια, τεράστιες, ίδιες διπλόφαρδα σεντόνια για να μας πείσουν ότι είναι πατριώτες. Αλλά εμείς ξέρουμε πως “όπου ακούς πολλή Πατρίδα, κράτα και μικρό καλάθι”…

‘Ομως, τί είναι πραγματικά Πατρίδα; Είναι το φως το πρωινό του ήλιου που λούζει τον τόπο μας, τα ανοιγμένα παραθυρόφυλλα, η “Καλημέρα” του γείτονα, ο μπακάλης που μας ξέρει με το όνομά μας, τα παιδιά που κάθε πρωί τιτιβίζοντας σαν πουλιά πηγαίνουν στο σχολειό τους, ο περιπτεράς που μας γνέφει φιλικά, οι γονείς μας, τα αδέρφια μας, τα παιδιά μας και τ’ ανήψια μας, οι σύντροφοί μας στη ζωή, οι φίλοι μας κι οι σύντροφοί μας στους αγώνες. Είναι οι παπούδες που κάθονται στα καφενεία κι οι γιαγιάδες που σέρνουν με κόπο τα καροτσάκια της λαϊκής. Είναι τα ερωτευμένα ζευγαράκια που κρυφοφιλιούνται στις γωνιές. Είναι οι άνεργοι που παραμιλάνε στους δρόμους. Είναι όσοι δουλεύουν και δεν τα βγάζουν πέρα.

Πατρίδα είναι όσοι παλεύουν για Δικαιοσύνη, Αγάπη, Ισότητα, Παιδεία, Υγεία, Δουλειά, Πολιτισμό, Ισονομία, Χαρά, Στέγη και Τόπο να Ανασάνουν. Η δική μας πατρίδα είναι αυτή η γωνιά του κόσμου, σταυροδρόμι ιδεών, πολιτισμών και θρησκειών. Αυτός ο τόπος που εμπεριέχει όλους τους τόπους. Ο τόπος του Ξένιου Δία, όπου κάθε άνθρωπος είναι ιερός, ό,τι χρώμα κι αν έχει, απ’ όπου κι αν κατάγεται.

Κι έρχονται αυτοί οι Δήθεν Πατριώτες να κοροϊδέψουν και να εξαπατήσουν έναν ολόκληρο λαό. Διώχνουν τους νέους απ’ τη χώρα. Διαλύουν την υγεία και την Παιδεία, διαρρηγνύουν τον κοινωνικό ιστό, ξεπουλάνε το φυσικό μας πλούτο, τα ακρογιάλια μας και τα νησιά μας. Πετάνε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στη φτώχεια και στην ανεργία. Φτιάχνουν τους νόμους στα μέτρα τους. Εξαγοράζουν ψήφους με 300 ευρώ στηρίζοντας αστυνομία, λιμενικό και δικαστές, γιατί νομίζουν ότι αυτοί θα είναι η ασπίδα τους αν ξεχυθεί ο λαός στους δρόμους. Ετοιμάζονται να πάρουν τα σπίτια μας, αναγκάζοντας μας να τα παραχωρήσουμε στις τράπεζες, μένοντας σ’ αυτά ως ενοικιαστές. Γιατί το ξέρουν καλά πως, αν πάνε για πλειστηριασμούς ή μαζικές κατασχέσεις, δεν θα ‘χουν τόπο να σταθούν. Νύχτα θα φύγουν!

Αγαπάνε τάχα την πατρίδα και την ίδια στιγμή επιτρέπουν στο ΝΑΤΟ και στους αμερικάνους να μεταφέρουν τα χημικά όπλα της Συρίας στα νότια της Κρήτης, στις θάλασσές μας, για να τα καταστρέψουν εκεί – μετατρέποντας τη Μεσόγειο σε χημικό βόθρο, όταν όλα τα διεθνή πρότυπα λένε πως τα χημικά πρέπει να καταστρέφονται στην ξηρά, στη χώρα παραγωγής τους! Η Ελλάδα όμως δεν παράγει χημικά πολέμου! Πού είναι ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, η κυβέρνηση, τα χρυσά κλούβια αυγά, ο Μπουμπούκος, ο Μπαλτάκος κι όλοι οι υπερπατριώτες;

Στο ιστορικό Αρκάδι στην Κρήτη χιλιάδες λαού υπερασπίστηκαν χτες την Πατρίδα, διαδηλώνοντας δυναμικά. Στην έννοια της Πατρίδας δεν χωρούν όσοι σπέρνουν το μίσος, όσοι κλέβουν ασύστολα το φαΐ απ’ το πιάτο των παιδιών.

Σήμερα το 2ο Γυμνάσιο Περάματος, που βρίσκεται σε εκδρομή στην Κέρκυρα, δεν έγινε δεκτό στο δημόσιο μουσείο στο Αχίλλειο γιατί δεν είχαν τα παιδιά μας τα 5 ευρώ εισιτήριο κατ’ άτομο που τους ζητήθηκε. Οταν οι καθηγητές ζήτησαν να μπουν τα παιδιά με 2,5 ευρώ εισιτήριο, ούτε αυτό έγινε δεκτό. Και το Αχίλλειο, το ωραιότερο φιλέτο των βαλκανίων, η πρώην θερινή αυτοκρατορική κατοικία της πριγκίπισσας Σίσι (Ελισάβετ της Αυστρίας), που κερδήθηκε με αγώνες του κερκυραϊκού αλλά και όλου του ελληνικού λαού, βρίσκεται στα χέρια του ΤΑΥΠΕΔ και ξεπουλιέται για μια χούφτα ευρώ! Κι ενα δημόσιο μουσείο απαγόρεψε για λίγα ευρώ την είσοδο σε ένα δημόσιο σχολείο.

Αυτή είναι η πατρίδα που μας προσφέρουν: Δειλή, υποταχτική, ύπουλη, επιθετική, που τρώει τα παιδιά της! Η Πατρίδα όμως είμαστε εμείς σήμερα εδώ, όσοι μοιραζόμαστε μια φέτα ψωμί, λίγα όσπρια, λίγο λάδι και πολλούς αγώνες. Αυτή την Πατρίδα υπερασπίστηκαν κι οι πρόγονοί μας το 1821. Γυμνοί, λεροί και πεινασμένοι, επαναστάτησαν για λευτεριά και για δικαιοσύνη. Γι αυτό κι οι Δήθεν Πατριώτες τις φιέστες τους, όπως σήμερα στην Αθήνα, τις κάνουν χωρίς το λαό. Γιατί άλλο λέμε εμείς Πατρίδα κι άλλο εννοούν αυτοί!


λέξεις κλειδιά:

ένα σχόλιο

  1. Ο/Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ λέει:

    Από του χρόνου ούτε ο προϋπολογισμός δεν θα καταρτίζεται στην Ελλάδα. Αυτοί οι γελοίοι τύποι που το μοναδικό τους επιχείρημα είναι πως όλα γίνονται για το καλό της Πατρίδας. Αυτή που φρόντισαν να ξεπουλήσουν σε ξένα συμφέροντα και το τελευταίο κομμάτι Ελληνικής γης, είναι πατριδοκάπηλοι και έχουν έλλειψη αξιοπρέπειας!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες