ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΖΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Το  Νομικό Πρόσωπο Παιδικής Αγωγής και Άθλησης « ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΛΛΟΣ» προχωράει στις 20/3/2012 σε επαναληπτικό διεθνή διαγωνισμό για την εκχώρηση των προγραμμάτων του Μαζικού Αθλητισμού σε ιδιωτική εταιρεία.

Ο πρώτος διαγωνισμός στις 22/2/2012 δεν έγινε με την παρέμβαση των εργαζομένων του δήμου και αλληλέγγυων.

Η απόφαση αυτή που εφαρμόζει την πολιτική των μνημονίων στο Δήμο Καλλιθέας στοχεύει:

– Στην διάλυση των εργασιακών σχέσεων, στην κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλους τους εργαζόμενους.
– Στην καθιέρωση ελαστικών σχέσεων εργασίας χωρίς μισθούς, χωρίς εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
– Στην πλήρη εμπορευματοποίηση των κοινωνικών παροχών.
– Στην έξοδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του κράτους από κάθε κοινωνική παροχή όπως γίνεται και στην υγεία και στη παιδεία.
– Στην είσοδο του κεφαλαίου σε οτιδήποτε μπορεί να του επιφέρει κέρδος, με τις γνωστές συνέπειες της υποβάθμισης των υπηρεσιών.
– Στην παραπέρα επιβάρυνση οικονομικά του λαού και της νεολαίας της Καλλιθέας.

Η διοίκηση του δήμου και του νομικού προσώπου εφαρμόζοντας αντιδραστικές και αντεργατικές πολιτικές  τόσα χρόνια οδήγησαν τον μαζικό αθλητισμό και όχι μόνο σε πλήρη απαξίωση.
Δεν έχει γίνει ούτε μια πρόσληψη γυμναστή σε μόνιμη θέση επί της θητείας του σημερινού δημάρχου. Δεν προβλέπεται καν θέση μόνιμου γυμναστή στον οργανισμό μετά τον Ν.4024, ενώ προηγούμενα προβλεπόταν 15 που και αυτές δεν είχαν καλυφτεί ποτέ.
Είναι συνειδητή επιλογή του δημάρχου και της διοίκησης του τα προγράμματα να υλοποιούνται από εργαζόμενους με συμβάσεις έργου.
Χρησιμοποιούσαν και χρησιμοποιούν το δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου για δουλειά, για να κατοχυρώνουν – με εργαζόμενους ομήρους – τις καρέκλες τους και να προωθούν τις πολιτικές τους επιδιώξεις.
Με ιδιαίτερο θράσος  μεταφέρουν τα προβλήματα που οι ίδιοι και οι πολιτικές τους δημιούργησαν στις πλάτες των εργαζομένων, στους γυμναστές, στο λαό και τη νεολαία της Καλλιθέας.
«Δε μπορώ να κάνω προσλήψεις – λένε – και για να συνεχίσω τα προγράμματα για το λαό της Καλλιθέας, ο μόνος δρόμος είναι η ιδιωτική εταιρεία». Όταν μπορούσαν δεν έκαναν και τώρα τρέχουν να εφαρμόσουν πρώτοι τα μνημόνια, εξαθλιώνοντας τους εργαζόμενους και φορτώνοντας με νέα βάρη τους πολίτες της Καλλιθέας.
Επιδιώκουν να φέρουν σε αντιπαράθεση τους εργαζόμενους στο δήμο με τους γυμναστές και τους πολίτες, για να κρύψουν την υποταγή τους στα ακόμα πιο  αντιδραστικά, ακόμα πιο αντιλαϊκά σχέδια που η πολιτική των μνημονίων και οι εργολάβοι των τροϊκανών και του κεφάλαιου επιφυλάσσουν για όλους τους εργαζόμενους.
Τρανή επιβεβαίωση των σκοπών τους αλλά και το τι σημαίνει για τους πολίτες η ιδιωτικοποίηση είναι το γεγονός ότι πέρυσι η μισθοδοσία των γυμναστών έφτασε τα 220.000 ευρώ και για την ιδιωτική εταιρεία προϋπολογίζονται 450.000 ευρώ. Ακόμα πιο ξεκάθαρη γίνεται η επιδίωξή τους από την άρνηση τους να προσλάβουν τις δύο γυμνάστριες που προσέφυγαν στα δικαστήρια και κέρδισαν την μετατροπή της σύμβασης τους σε αορίστου χρόνου.
Η απόφασή μας, ως διοικητικό συμβούλιο των υπαλλήλων του Δήμου Καλλιθέας, είναι να μπλοκάρουμε και να ματαιώσουμε τον διαγωνισμό. Την Τρίτη θα καταλάβουμε το κτήριο του Οργανισμού στις Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις Δήμου Καλλιθέας (παραλία Τζιτζιφιών) και θα κάνουμε στάσεις εργασίας σε όλες τις υπηρεσίες για την καλύτερη επιτυχία της κατάληψης. Στην προσπάθειά μας αυτή, που δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους του Δήμου Καλλιθέας, ζητάμε την έμπρακτη συμπαράσταση των πολιτών, των μαζικών φορέων της Καλλιθέας και γενικότερα όλων των συλλόγων, των μαζικών φορέων και συλλογικοτήτων, που αντιστέκονται στη λαίλαπα κατά των εργαζόμενων, των άνεργων και της νεολαίας.

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Καλλιθέας.


λέξεις κλειδιά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες