ΟΕΝΓΕ για Παγκόσμια μέρα κατά του Ρατσισμού

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece

Αθήνα, 9 Μαρτίου 2012

Παγκόσμια μέρα κατά του Ρατσισμού

Η Τετάρτη 21η Μάρτη 2012 είναι η Παγκόσμια μέρα κατά του Ρατσισμού. Την ώρα των πιο σκληρών μνημονιακών μέτρων που πλήττουν με βαρβαρότητα κοινωνικά δικαιώματα όπως αυτό της υγείας, που πλήττουν κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο και νέο, άντρες και γυναίκες, ντόπιους και μετανάστες, η μέρα αυτή τονίζει την ανάγκη και τη δυνατότητα αντίστασης, αλληλεγγύης και κοινής δράσης μαζί με τους μετανάστες-ριες και πρόσφυγες.

Τη στιγμή που επιχειρείται από τον κ. Λοβέρδο και κυβερνητικούς ιθύνοντες να παρουσιαστούν οι μετανάστες ως πρόβλημα για πολλά από τα δεινά μας, εμείς ενώνουμε τις δυνάμεις μας μαζί τους. Καλούμε κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο, τις οργανώσεις δικαιωμάτων, τις μεταναστευτικές και προσφυγικές κοινότητες, τα συνδικάτα, τις λαϊκές συνελεύσεις και κάθε τοπική συλλογικότητα αντίστασης και αλληλεγγύης, σε ένα πενθήμερο κινητοποιήσεων και δράσεων ενάντια στο ρατσισμό, το φασισμό και την ξενοφοβία από τις 20 ως τις 24 Μάρτη 2012. Για να μην ξαναζωντανέψουν οι μαύρες μέρες του ναζισμού και του φασισμού στη χώρα μας. Για ίσα δικαιώματα στους μετανάστες και τους πρόσφυγες και για καλύτερη ζωή για όλους και όλες.

Δηλώνουμε πως οι φράχτες στον Έβρο, τα άθλια στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και οι απελάσεις, οι «σκούπες» στο κέντρο της Αθήνας με στόχο ντόπιους-ες και μετανάστες-ριες αστέγους και άπορους, είναι όχι μόνο μέτρα απάνθρωπα και αντιδημοκρατικά, αλλά και δεν πρόκειται να λύσουν τα εκρηκτικά προβλήματα της φτώχειας και της ανεργίας που έσπειραν τα μνημόνια της κυβέρνησης και της τρόικας. Δεν θα περιορίσουν την εγκληματικότητα που οφείλεται στην ολοένα εντεινόμενη εξαθλίωση. Αντίθετα συντείνουν στην περιθωριοποίηση πλατιών λαϊκών στρωμάτων και πετούν στα αζήτητα –μαζί με τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται στη δεινότερη θέση- τεράστια κονδύλια του πιο κουτσουρεμένου προϋπολογισμού των τελευταίων δεκαετιών.

Απέναντι στις επιθέσεις ναζιστικών συμμοριών σε μετανάστες, πρόσφυγες και ντόπιους που δεν ταιριάζουν με τα «άρια πρότυπά» τους, δηλώνουμε πως οι νοσταλγοί της Χούντας και του Χίτλερ δεν έχουν καμία θέση ανάμεσά μας. Δεν ξεχνούμε τις καταστροφές που έφερε στην Ευρώπη ο ρατσισμός και φασισμός του Χίτλερ. Δεν ξεχνούμε τον πόλεμο, την τραγωδία της Ελλάδας, όπως και πολλών άλλων χωρών της Ευρώπης, στη διάρκεια της Κατοχής.

Για όλους αυτούς τους λόγους, συμμετέχουμε στις πολύμορφες κινητοποιήσεις, δράσεις και εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Για την ΟΕΝΓΕ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΔΗΜ.

 

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΝ.


λέξεις κλειδιά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες