Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών

pict0051.png

Κάθε Κυριακή του Σεπτέμβρη από τις 12 το μεσημέρι ως τις 6 το απόγευμα το σχολείο μας θα είναι ανοιχτό για να υποδεχτεί τους νέους μαθητές της χρονιάς στην οδό Άργους 145 στον Κολωνό. Τα μαθήματα ελληνικών αρχίζουν το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου.

Επίσης κάθε έλληνας-ίδα που θέλει να συμβάλλει εθελοντικά στην εκπαιδευτική ομάδα, την ομάδα νομικής υποστήριξης μεταναστών και προσφύγων, τη γραμματειακή υποστήριξη και την Κίνηση «ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ», μπορεί να δηλώσει συμμετοχή τις ίδιες μέρες και ώρες.

Τα μαθήματα ελληνικών στο «Κυριακάτικο» είναι δωρεάν. Οι δάσκαλοι είναι εκπαιδευτικοί, φοιτητές παιδαγωγικών σχολών, και άνθρωποι με διάθεση να προσφέρουν σ’ αυτή την υπόθεση. Λειτουργούν 5 επίπεδα εκμάθησης της γλώσσας. Την ευθύνη λειτουργίας του σχολείου έχει πολυεθνική συντονιστική ομάδα. Στα 4 χρόνια λειτουργίας του το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών έχει φιλοξενήσει στις αίθουσές του πάνω από 1700 εργαζόμενους μετανάστες μαθητές, ενώ εκατοντάδες ελλήνων εθελοντών έχουν εκφράσει την κοινωνική τους αλληλεγγύη προσφέροντας πολύτιμη δουλειά στις ομάδες του Σχολείου.

Την Κυριακή 14 Σεπτέμβρη, στον χώρο του Σχολείου θα γίνει η πρώτη Ανοιχτή Συντονιστική Ομάδα του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών, με θέμα τον προγραμματισμό της έναρξης των μαθημάτων για τη νέα χρονιά.


λέξεις κλειδιά:

ένα σχόλιο

  1. Ο/Η Peronis Dimitrios λέει:

    parakalo idopoisteme gia ta epomena mathimata

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες