Ευρωπαϊκό Αντιρατσιστικό Κίνημα: Μας δούλεψε ο Σαμαράς!

Το Ευρωπαϊκό Αντιρατσιστικό Κίνημα (EGAM), καταδικάζει, σε ανακοίνωσή του, το «διπλό παιχνίδι του Έλληνα πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τον νεοναζισμό και την απαράδεκτη υποστήριξη στην Χρυσή Αυγή». Το EGAM αναφέρεται στο γεγονός ότι η βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια, έγινε δεκτή στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, ως μέλος της αντιπροσωπείας της Ελλάδας.

To Ευρωπαϊκό Αντιρατσιστικό Κίνημα επιμένει ότι η ελληνική κυβέρνηση, όπως και κάθε κυβέρνηση, είναι σε θέση να επιλέξει την σύνθεση της αντιπροσωπείας που θα στείλει. «Τον Νοέμβριο το ΠΑΣΟΚ η Δημοκρατική Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν ζητήσει να μην συμπεριλαμβάνεται η Ζαρούλια στην αντιπροσωπεία», αναφέρει το EGAM. Επίσης, τουλάχιστον δέκα βουλευτές μέλη της ΚΣΣΕ από διαφορετικές αντιπροσωπείες επίσης, είχαν εκφράσει την δυσαρέσκειά τους στο ενδεχόμενο ότι θα διαπιστευθούν στην Συνέλευση η Ελένη Ζαρούλια αλλά και ο Ούγγρος, Ταμάς Γκάουντι Ναγκί, που επίσης είναι βουλευτής ακροδεξιού κόμματος.

Ο Αντώνης Σαμαράς είχε δηλώσει στον Μπέντζαμιν Αμπτάν, τον πρόεδρο του EGAM, σε συνάντησή τους στις 17 Δεκεμβρίου, ότι η Ελένη Ζαρούλια δεν θα είναι στην αντιπροσωπεία.

Ο Μπέντζαμιν Αμπτάν, μιλώντας στο tvxs.gr, μετά την ανακοίνωση της σύνθεσης της αντιπροσωπείας για την ΚΣΣΕ, σχολίασε ότι «ο Αντώνης Σαμαράς δεν μου είπε ότι θα προσπαθήσει να το κάνει. Μου είπε ότι Θα το κάνει».

«Αντιθέτως, όμως, η νεοναζί Ελένη Ζαρούλια είναι στην αντιπροσωπεία. Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, έκανε ακριβώς το αντίθετο από αυτό που είχε ανακοινώσει ότι θα κάνει», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το EGAM, που σχολιάζει ότι έτσι δίνεται ισχυρή υποστήριξη στους νεοναζί από την Νέα Δημοκρατία. «O Έλληνας πρωθυπουργός δείχνει μια απαράδεκτη περιφρόνηση για την ευρωπαϊκή κοινωνία, όπως και για τους διανοούμενους που την υποστηρίζουν στην μάχη για την δημοκρατία», αναφέρει το Ευρωπαϊκό Αντιρατσιστικό Κίνημα.

Ταυτόχρονα, το EGAM καλεί την ευρωπαϊκή κοινωνία να κινητοποιηθεί απέναντι «στους νεοναζί στην Ελλάδα», χωρίς να παραλείπει να αναφέρει ότι το πρόβλημα εμφανίζεται σε όλη την Γηραιά Ήπειρο. Το Ευρωπαϊκό Αντιρατσιστικό Κίνημα τονίζει ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται η άνοδος του φασισμού ως φυσικό αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης. «Πρέπει να πούμε ένα Αρκετά!», σημειώνει το EGAM στην ανακοίνωσή του.

Πηγη:www.tvxs.gr


λέξεις κλειδιά:

2 σχόλια

  1. Πετρος says:

    Οι μεγαλυτεροι ρατσιστες ειναι οι αντιρατσιστες δηλαδη οι αντιλευκοι δεν γουσταρουν οποιον εχει λευκο δερμα και χρησιμοποιουν τον αντιρατσισμο για να επιτεθουν στους λευκους.Οι αντιρατσιστες δεν πολεμουν τον ρατσισμο ειναι ρατσιστες.

αφήστε το σχόλιό σας

κατηγορίες