Δεύτερος κύκλος μαθημάτων από 3 Μαρτίου 2007 στο Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το σαββατοκύριακο 3 & 4 Μαρτίου 2007 ξεκίνησε ο δεύτερος κύκλος μαθημάτων της φετινής χρονιάς στο Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών. «Παλιοί» μαθητές και έλληνες εθελοντές καλωσόρισαν τους νέους μετανάστες σε εκδήλωση υποδοχής το Σάββατο 3 Μαρτίου στις 6 μ.μ., στο χώρο του σχολείου, στην οδό Άργους 145, στον Κολωνό.

Τα μαθήματα ελληνικών στο «Κυριακάτικο» είναι δωρεάν. Οι δάσκαλοι είναι έλληνες εκπαιδευτικοί, φοιτητές παιδαγωγικών σχολών, ή απλά άνθρωποι με διάθεση να προσφέρουν σ’ αυτή την υπόθεση. Την ευθύνη λειτουργίας του σχολείου έχει μεικτή συντονιστική ομάδα. Μέχρι στιγμής, στα 2,5 χρόνια λειτουργίας του το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών έχει φιλοξενήσει στις αίθουσές του πάνω από 900 εργαζόμενους μετανάστες μαθητές, ενώ εκατοντάδες ελλήνων εθελοντών έχουν εκφράσει έμπρακτα την κοινωνική τους αλληλεγγύη προσφέροντας πολύτιμη δουλειά στις ομάδες του σχολείου (εκπαιδευτική ομάδα, νομική υποστήριξη, γραμματειακή ομάδα, υλικοτεχνικά, θεατρικό, πολυεθνική αντιρατσιστική ομάδα).

Η γλώσσα είναι όπλο. Απαραίτητη για την καθημερινότητα των μεταναστών, αλλά και σε όσους μετανάστες και μετανάστριες έχουν αποφασίσει να δράσουν διεκδικητικά, απαιτώντας συλλογικά τα δικαιώματά τους. Διευκολύνει την κοινή δράση με τους έλληνες εργαζόμενους και νέους, συμμάχους και συναγωνιστές τους. Πολλοί μετανάστες και έλληνες εθελοντές του «Κυριακάτικου» έχουμε συμμετάσχει τα τελευταία χρόνια σε διαδηλώσεις διεκδίκησης των δικαιωμάτων των μεταναστών, αντιρατσιστικές και αντιπολεμικές κινητοποιήσεις, στηρίξαμε τις διεκδικήσεις ελλήνων εργαζομένων και νέων για ένα καλύτερο αύριο. Συνεχίζουμε με αισιοδοξία!

Η ΓΛΩΣΣΑ ΕΝΩΝΕΙ – ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Τηλέφωνα επικοινωνίας για πληροφορίες:
210-5130373 (Σαββατοκύριακα) & 210-3306286 (Καθημερινές), 6976394520, 6974363037


λέξεις κλειδιά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες