9η Αντιρατσιστική Γιορτή του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών και της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό»

Screen Shot 2015-05-07 at 2.48.00 PM30 και 31 Μάη, στη Γεωπονική Σχολή (Ιερά Οδός)

Παράνομοι οι νεοναζί, όχι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες

Το Σάββατοκύριακο 30 και 31 Μάη, το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών και η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» μας καλούν στην 9η Αντιρατσιστική Γιορτή που θα γίνει φέτος στην Γεωπονική Σχολή (Ιερά οδός). Μια μεγάλη συνάντηση συνύπαρξης αλληλεγγύης και κοινού αγώνα ντόπιων και μεταναστών/προσφύγων, με συναυλίες, συζητήσεις, προβολές, θεατρικά δρώμενα, εκθέσεις, παιδότοπο και διεθνή κουζίνα.

Η 9η Αντιρατσιστική Γιορτή γίνεται την ώρα που η είσοδος νεοεισερχομένων προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη αντιμετωπίζεται με ξενοφοβικά αντανακλαστικά και πολεμικά μέτρα από την ηγεσία της Ε.Ε., ενώ επανέρχεται δριμύτερη η ακροδεξιά ρατσιστική ατζέντα από τα μεγάλα εγχώρια ΜΜΕ, τις μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις και τους νεοναζί. Την ίδια στιγμή η απελευθέρωση μεταναστών από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, η δηλωμένη πρόθεση δημιουργίας ανοιχτών δομών φιλοξενίας προσφύγων από τη νέα κυβέρνηση και η αναμενόμενη κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια σε παιδιά μεταναστών που γεννιούνται ή μεγαλώνουν στην Ελλάδα, δημιουργούν προσδοκίες και ελπίδες σε χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες που τα προηγούμενα χρόνια αντιμετωπίστηκαν ως λαθρομετανάστες που έπρεπε να υποστούν τα πάνδεινα στα σύνορα και στην ενδοχώρα. Η κατάργηση των φυλακών τύπου Γ και τα μέτρα εξανθρωπισμού και αποσυμφόρησης του σωφρονιστικού συστήματος μαζί με εξαγγελίες ρυθμίσεων όπως το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια επαναφέρουν την δημόσια συζήτηση για τα θέματα των κοινωνικών δικαιωμάτων με όρους στοιχειώδους λογικής και δικαιοσύνης. Ταυτόχρονα η έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής αποτελεί μία σημαντική εξέλιξη που μπορεί να οδηγήσει στη διεύρυνση της κοινωνικής και πολιτικής απομόνωσης των νεοναζί με την παραδειγματική καταδίκη της ηγετικής ομάδας της φασιστικής συμμορίας συνεπικουρούντος του αντιφασιστικού κινήματος και της αριστεράς. Όλα αυτά θα αποτελέσουν θέματα των συζητήσεων στην 9η Αντιρατσιστική Γιορτή που θα φιλοξενηθούν ενδιαφέρουσες συζητήσεις την «Αντιμεταναστευτική και Αντιπροσφυγική προπαγάνδα των ΜΜΕ» τη δίκη της Χρυσής Αυγής και το αντιφασιστικό κίνημα», τον «Πολιτικό Γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την ταυτότητα φύλου» καθώς και την «Ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών».

Αναβαθμισμένο θα είναι και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της 9ης Αντιρατσιστικής Γιορτής, που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα όπως η Μάρθα Φριντζήλα και η Kubara Project, ο Σπύρος Γραμμένος, ο Ηλίας Βαμβακούσης, οι Sazman Orchestar που θα εμφανιστούν το Σάββατο 30, Μάη. Oι Ιllegal Οperation, οι Majic de Spell και ο Γιάννης Παλαμίδας, oι Σπυριδούλα και η Μάρθα Μορελεόν με την εξαιρετική latin μπάντα της θα τραγουδήσουν μαζί μας την Κυριακή 31 Μάη. Στο χώρο των προβολών, οι επισκέπτες της 9ης Αντιρατσιστικής Γιορτής θα έχουν την ευκαιρία να δουν σε πρώτη πανελλαδική προβολή τη νέα ταινία του Χρήστου Βούπουρα «7 θυμοί» που σύμφωνα με την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου βρίσκεται μέσα στην ομάδα ταινιών που θα διεκδικήσουν υποψηφιότητα για το φετινό βραβείο της Ακαδημίας. Το πολιτιστικό τμήμα της 9ης Αντιρατσιστικής Γιορτής συμπληρώνεται από εκθέσεις σκίτσου γνωστών ελλήνων σκιτσογράφων, φωτογραφίας από έλληνες και μετανάστες φωτογράφους, θεατρικά δρώμενα και πολλά χάπενινγκ.Όπως κάθε χρόνο η 9η Αντιρατσιστική Γιορτή θα φιλοξενήσει έκθεση βιβλίου, παιδότοπο, μπαρ και εξαιρετικές κουζίνες από τον κόσμο.

Διοργανώνεται με την ουσιαστική συμμετοχή και στήριξη του ραδιοσταθμού 105,5 στο Κόκκινο και θα έχει σημαντικούς χορηγούς επικοινωνίας όπως η Εφημερίδα των Συντακτών και η ΕΡΤopen.

Kυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών

Κίνηση «Απελάστε το Ρατισμό»

Μέχρι τώρα συμμετέχουν/στηρίζουν:

Αλληλεγγύη στα Δυτικά

Αλληλεγγύη για Όλους

Αφγανική Κοινότητα

Ένωση Αφρικανών Γυναικών

Κέντρο Ημέρας «Βαβέλ»

ΒΑNGLA ACADEMY

ΒΙΟ.ΜΕ.

Βολιβιανοί Αθήνας

Colour Youth, Κοινότητα Lgbtq Νέων Αθήνας

ΔΙΚΑΕΞ: Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Εξαρχείων

Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων

Εναλλακτικό Πολιτιστικό Εργαστήρι Κέρκυρας

Λαϊκή Συνελευση Κολωνου Σεπολιων Ακαδημιας Πλατωνα

Σύλλογος Αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό «Ιντιφάντα»

Σύλλογος φιλίας και συνεργασίας Ελλάδας και Ιρακινού Κουρδιστάν

ΚΕΘΕΑ – Μοsaic, Θεραπευτική Κοινότητα

Κέντρο Αγωνιστικής και Πολιτιστικής Αλληλεγγύης Λαών Τουρκίας και Κουρδιστάν

Κίνηση κατοίκων 6ου διαμερίσματος

Κοινότητα Κενυατών

Επιτροπή Μαδαγασκάρης

Κοινότητα MAMA NA MWANA

Σύλλογος Μαροκινής Κοινότητας Ελλάδας

Σύλλογος Εργαζομένων Μπαγκλαντές

“Το μυρμήγκι” Δίκτυο αλληλεγγύης 6ης κοινότητας Αθήνας

Νιγηριανές γυναίκες

Κοινότητα Ν.Αφρικής

“Οικογένειες Ουράνιο Τόξο”

Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων

Πρωτοβουλία «Ένα καράβι για τη Γάζα»

Proud Press

«Σέσουλα», Κοινωνικό Παντοπωλείο Εξαρχείων

Σύλλογος  Αλβανών Φοιτητών “Studenti”

Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών

Τανζανική Κοινότητα

Kοινότητα Τανζανών Ελλάδας

Τροφοσυλλέκτες: Αλληλέγγυα Δομή Αξιοπρέπειας για την τροφή

Ένωση Φιλιππινέζων Μεταναστών

 


λέξεις κλειδιά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες