Το 10% των κοριτσιών έχουν βιαστεί μέχρι τα 20 τους

159912-o-child-abuseΈκθεση-καμπανάκι

Περίπου 120 εκατομμύρια κορίτσια σε όλο τον κόσμο, το 10% του συνολικού πληθυσμού, έχουν βιαστεί ή κακοποιηθεί σεξουαλικά μέχρι τα 20 τους χρόνια, αναφέρουν τα Ηνωμένα Έθνη. Η Unicef αναφέρει επίσης ότι 95.000 παιδιά και έφηβοι, τα περισσότερα από αυτά στην Λατινική Αμερική και την Καραιβική, έχουν δολοφονηθεί μόνο το 2012. Επιμέλεια: Μαρία Αγγελοπούλου

«Τα αγόρια αναφέρουν κι εκείνα ότι έχουν πέσει θύματα σεξουαλική επίθεσης αλλά σε μικρότερο βαθμό. Η πιο κοινή μορφή σεξουαλικής βίας και για τα δύο φύλα είναι μέσω διαδικτύου. Πάνω από 1 στους 3 μαθητές ηλικίας 13-15 ετών έχουν εμπειρία εκφοβισμού στο σχολείο τους, όπως επίσης, 6 στα 10 παιδιά ηλικίας 2 με 14 ετών δέχονται σωματική επίθεση από τους δασκάλους τους», αναφέρεται στην έκθεση.

Μεγάλο ποσοστό καταλαμβάνει και η βία κατά των γυναικών από τους συντρόφους τους. Συγκεκριμένα 1 στα 3 κορίτσα, ηλικίας 15 μέχρι 19 ετών έχουν πέσει θύματα συναισθηματικής, σωματικής ή σεξουαλικής βίας από τους συζύγους ή τους συντρόφους τους. Το φαινόμενο αυτό είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο σε χώρες όπως το Κονγκό, η Ουγκάντα, η Τανζανία και η Ζιμπάμπουε.

Η Νιγηρία κατέχει τον υψηλότερο αριθμό παιδικών ανθρωποκτονιών, ενώ οι ΗΠΑ είχαν το υψηλότερο ποσοστό ανθρωποκτονιών, ανάμεσα στις χώρες της Δυτικής ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής. Στην έκθεση τονίζεται ότι η βία κατά των παιδιών σε ορισμένες χώρες παραμένει κοινωνικά αποδεκτή ή συχνά οι θύτες σιωπηλά συγχωρούνται, ενώ τις περισσότερες φορές τα θύματα φοβούνται να καταγγείλουν την κακοποίηση, που έχουν δεχθεί. Τα στοιχεία προέχονται από έρευνα σε 190 χώρες.

«Πολλές φορές η βία συμβαίνει σε χώρους που υποτίθεται ότι το παιδί είναι ασφαλές, όπως στο σπίτι και το σχολείο» αναφέρει ο εκτελεστικός διευθυντής της Unicef, Άντονι Λέικ. «Ολοένα και πιο συχνά αυτό συμβαίνει μέσω του Διαδικτύου, ενώ θύτες είναι συνήθως, τα μέλη της οικογένειας, οι δάσκαλοι, οι γείτονες, άλλα παιδιά και άγνωστοι» προσθέτει.

Πηγή: http://www.tvxs.gr/news/kosmos/oie-ta-paidia-toy-kosmoy-einai-se-kindyno


λέξεις κλειδιά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες