Στην Ελλάδα δεν χωράνε στρατόπεδα συγκέντρωσης

ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΑΚΡΟΝΗΣΙΑ,
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24/4, 6 μ.μ., ΟΜΟΝΟΙΑ

Μαύρες μνήμες από το παρελθόν μας φέρνουν οι προτάσεις για δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης των μεταναστών και μεταναστριών, και μάλιστα σε μια χώρα που έχει εκατομμύρια μετανάστες και μετανάστριες στο εξωτερικό. Η απόρριψη και ενοχοποίηση των μεταναστών για την ανεργία και τις ασθένειες αποτελεί το πρόσχημα για την απαλλοτρίωση κάθε είδους δικαιωμάτων επιβίωσης, ζωής και δημοκρατίας για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, αποτελεί το όχημα για τον εκφασισμό της κοινωνίας μας.
Στην αντιδραστική αυτή πρόταση για να «λυθεί» το μεταναστευτικό, συμφωνούν κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ, κόμμα Νέας Δημοκρατίας,νεοϊδρυόμενο κόμμα Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ το ΛΑΟΣ και οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής βρίσκουν λίγα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και ζητάνε μαζικές απελάσεις όλων των μεταναστών και ναρκοπέδια στον Έβρο…. Συμφωνούν κόμματα «μνημονιακά» και «αντιμνημονιακά», ή μάλλον οι ηγεσίες τους, ότι μεγάλο μέρος από τα βάσανα των λαϊκών στρωμάτων δεν προέρχονται από τα μνημόνια και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, αλλά από τους πρόσφυγες και μετανάστες που έρχονται κυνηγημένοι από τον πόλεμο και τη φτώχια όπως κάποτε έκαναν οι Έλληνες πηγαίνοντας στις Αμερικές, τις Αυστραλίες, τις Γερμανίες και όπως κάνουν πολλοί Έλληνες και Ελληνίδες σήμερα που μεταναστεύουν κατά δεκάδες χιλιάδες στο εξωτερικό.
Θέλουμε να προειδοποιήσουμε όσους και όσες παρασύρονται από τις παραπάνω φασιστικές λογικές ότι αν τελικά τα κόμματα εξουσίας προχωρήσουν σε ένα τέτοιο βάρβαρο «κατόρθωμα», η κοινωνία μας θα πάει πολύ πίσω σε δικαιώματα ντόπιων και ξένων και θα πρέπει να αγωνιζόμαστε από πολύ χειρότερες θέσεις.
Θέλουμε να θυμίσουμε ότι ο ρατσισμός και η ενοχοποίηση των μεταναστών και μεταναστριών, οδηγεί σε φασιστικές λύσεις ή ακόμα και στο φασισμό, κάτι που πολύ καλά γνωρίζουμε σ’ αυτή τη χώρα.
• Θυμόμαστε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Μεταξά, γιατί τότε οι «εγκληματίες» ήταν οι αριστεροί
• Θυμόμαστε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης ή εργασίας του Χίτλερ, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη φασιστική Γερμανία, στρατόπεδα που δεν είχαν μόνον Εβραίους, που κατά τον Χίτλερ ήταν «εγκληματίες», αλλά και Γερμανούς-Γερμανίδες, και πολίτες των κατεχομένων περιοχών, όπως Έλληνες.
• Θυμόμαστε τα στρατόπεδα της χούντας, με τους «εγκληματίες» αριστερούς και δημοκρατικούς πολίτες.
• Θυμόμαστε στη σύγχρονη άνοδο του φασισμού τους μαχαιροβγάλτες εναντίον των μεταναστών στη χώρα μας, από φασιστικές οργανώσεις κάθε ονόματος και μορφής.
• Θυμόμαστε ότι οι ίδιοι μαχαιροβγάλτες κακοποιούν πολίτες αυτής της χώρας που αγωνίζονται για ίσα δικαιώματα σε Έλληνες και ξένους.
• Βλέπουμε ακόμα σήμερα τη δίκη του νεοναζί Μπρέιβικ στη Νορβηγία, που σκότωσε 77 νέους ανθρώπους το περσινό καλοκαίρι. Δεν μας καθυσυχάζει η γνωμάτευση ότι είναι πνευματικά διαταραγμένος, γιατί τέτοιους έχει παράξει η ιστορία, ένας ήταν και ο Χίτλερ, και ξέρουμε τα φρικτά πολιτικά και ανθρώπινα αποτελέσματα των ακραίων φασιστικών διαταραγμένων πράξεών τους.

Επειδή δεν θέλουμε την εξαχερίωση της κοινωνίας μας καλούμε κάθε εργαζόμενο, άνεργο και νέο, κάθε συνταξιούχο, κάθε πολίτη να αναλογιστεί τις επιπτώσεις των ρατσιστικών πολιτικών που προτείνονται και να αντισταθεί, σε όποιο σημείο κι αν βρίσκεται και με όποιον τρόπο νομίζει.

Από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι στην Ελλάδα:
• Δεν χωράνε στρατόπεδα συγκέντρωσης,
• Δεν χωράνε αντιμεταναστευτικές, ρατσιστικές, φασιστικές πολιτικές και οργανώσεις
• Αγωνιζόμαστε για τη νομιμοποίηση των μεταναστών-μεταναστριών που ζουν εδώ
• Για τη δημιουργία χώρων υποδοχής και ανοιχτής φιλοξενίας όσων έχουν ανάγκη, είτε είναι Έλληνες άστεγοι είτε μετανάστες
• Για κονδύλια για την υγεία και την παιδεία, όχι για νέα μακρονήσια
• Για την ανατροπή των μνημονίων και των συνθηκών οικονομικής, δημοκρατικής και ηθικής εξόντωσης των λαϊκών στρωμάτων.\

Aντιφασιστική Πρωτοβουλία ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ

Αθήνα, 18-4-2012


λέξεις κλειδιά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες