Οι εργαζόμενοι μαθητές απομόνωσαν τραμπούκο χρυσαυγίτη

Πληρωμένη απάντηση από τους ίδιους τους εργαζόμενους μαθητές στο εσπερινό ΕΠΑΛ Γιαννιτσών πήρε χρυσαυγίτης που φοιτά στο σχολείο, όταν προσπάθησε με απειλές και εκφοβισμό να εμποδίσει εξόρμηση του ΠΑΜΕ για την πανεργατική απεργία της Πέμπτης. Το συνεργείο με τους νεολαίους εργαζόμενους που βρέθηκε έξω από το ΕΠΑΛ στις 17 Οκτώβρη με το απεργιακό κάλεσμα του ΠΑΜΕ, δέχτηκε επίθεση από τον χρυσαυγίτη, που ανήκει στον πυρήνα των Γιαννιτσών.

Με θράσος απαίτησε από τους νεολαίους να βγουν έξω από τον προαύλιο χώρο του σχολείου, να μη μοιράσουν τις προκηρύξεις στους μαθητές, που σημειωτέον είναι όλοι εργαζόμενοι, γιατί «αλλιώς αυτός θα επιβάλλει το νόμο». Φωνάζοντας οργισμένα «έξω από δω παλιοκομμούνια», έφτασε να απειλήσει ότι «αν δεν το κάνουν αμέσως, θα φύγουν από εκεί με κομμένα τα κεφάλια»!

Απάντηση έδωσαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μαθητές. Απαίτησαν από το χρυσαυγίτη να σταματήσει τις απειλές, λέγοντας ότι δεν μπορεί να παίζει η «Χρυσή Αυγή» το ρόλο της αστυνομίας μέσα στα σχολεία. Οι ίδιοι κάλεσαν τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ να μείνουν και να ενημερώσουν και τους υπόλοιπους μαθητές που δεν είχαν έρθει ακόμα. Πολλοί μάλιστα προθυμοποιήθηκαν να μοιράσουν οι ίδιοι τα φυλλάδια, ενώ ορισμένοι από αυτούς έδωσαν ραντεβού στην απεργιακή συγκέντρωση της επόμενης μέρας στα Γιαννιτσά.

Με ανακοίνωσή της για το περιστατικό, η Γραμματεία Πέλλας του ΠΑΜΕ, σημειώνει: «Είναι φανερό γιατί η Χρυσή Αυγή δε θέλει να φτάσουν οι θέσεις του ΠΑΜΕ στους εργαζόμενους και μέσα στα σχολεία. Είναι αυτοί που στέλνουν εργαζόμενους να δουλεύουν στα χωράφια και στα εργοστάσια για 18 ευρώ την μέρα!! Που στηρίζουν με κάθε μέσο τους μεγαλοεργοδότες και τα κέρδη τους.

Γι’ αυτό δεν θέλουν το ΠΑΜΕ, για να μην οργανώνονται οι εργάτες, να μη διεκδικούν και να μην παλεύουν. Είναι δύναμη βίαιας στήριξης του καπιταλιστικού συστήματος όσο και αν προσπαθεί να το κρύψει. Η ναζιστική δράση και η αντιλαϊκή πράξη της Χρυσής Αυγής θα πάρει απάντηση μέσα από τον οργανωμένο, προσανατολισμένο και ανένδοτο αγώνα των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, μόρφωσης και κατοικίας με στόχο να αποκτήσουν οι ίδιοι τον πλούτο που παράγουν!

Το εργατικό, λαϊκό κίνημα, οι μαθητές θα τους απομονώσουν με τη σύγκρουση και τη ρήξη με τα μονοπώλια και την εξουσία τους! Καλούμε κάθε πενταμελές και δεκαπενταμελές, κάθε μαθητική συνέλευση, τα σωματεία και όλους τους μαζικούς συλλόγους, τελικά κάθε μαθητή, εργαζόμενο, νεολαίο και κάθε ριζοσπάστη να καταγγείλουν τη συγκεκριμένη αλλά και κάθε παρόμοια στάση και δράση του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής. Κανένας να μη μείνει μόνος του στην επίθεση που εξαπολύει η μεγαλοεργοδοσία, οι κυβερνήσεις των μονοπωλίων και τα τσιράκια τους!».

Πηγη:www.rizospastis.gr


λέξεις κλειδιά:

3 Σχόλια

  1. Ο/Η gini λέει:

    πως ακριβως τον απομονωσαν??με μια ανακοινωση?οι ελπιδες μου για την αντιμετωπιση του φασισμου απ την αριστερα μετα απ αυτο αναπτερωθηκαν….

  2. […] οι κυβερνήσεις των μονοπωλίων και τα τσιράκια τους!».πηγημικρο URL: http://activepropaganda.espivblogs.net/?p=4575  Σχετικά με […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες