Μυτιλήνη: Αθώωση και για τη δεύτερη εθελόντρια που μετέφερε μετανάστες

μυτ

Αθώα κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης και η δεύτερη εθελόντρια, η οποία είχε συλληφθεί την Κυριακή, όταν βοήθησε δύο γυναίκες από το Αφγανιστάν με τα πέντε τους παιδιά, μεταφέροντάς τους στο κέντρο υποδοχής στον Καρά Τεπέ.

Το δικαστήριο αναγνώρισε στην Δώρα Τσογγάρη την πρόθεση να βοηθήσει ανθρώπους που βρίσκονταν σε δύσκολη κατάσταση και βρίσκονταν εκτεθειμένοι σε κίνδυνο χωρίς να έχει σκοπό για κάποιο όφελος από την πράξη της.

«Ήθελα να βοηθήσω αυτούς τους ανθρώπους που τους είδα εξαντλημένους να περπατούν μέσα στη ζέστη και τον ήλιο. Αισθάνομαι δικαιωμένη από την απόφαση του δικαστηρίου και στο μέλλον θα συνεχίσω να βοηθάω ενημερώνοντας, όμως τις αρχές και σύμφωνα με αυτά που προβλέπονται. Ευχαριστώ όλους όσους ήρθαν στο δικαστήριο και μου συμπαραστάθηκαν από την ώρα της σύλληψής μου. Η συμβολή των εθελοντών στο μεταναστευτικό ζήτημα στη Λέσβο είναι πολύ σημαντική και πιστεύω ότι αυτό αναγνωρίστηκε και από την ελληνική δικαιοσύνη με τη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου» δήλωσε η Δώρα Τσογγάρη (φωτ.).

Με ενθουσιασμό και χειροκροτήματα υποδέχθηκαν την αθωωτική απόφαση οι δεκάδες εθελοντές και πολίτες που παρακολουθούσαν την ακροαματική διαδικασία χθες το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Μυτιλήνης. (πληροφορίες από Lesvosnews)http://www.lesvosnews.net/articles/news-categories/koinonia/athoa-kai-i-deyteri-ethelontria-poy-voithise-prosfyges)

Σημειώνεται, ότι την περασμένη Τρίτη 7 Ιουλίου αθωώθηκε για τον ίδιο λόγο και άλλη εθελόντρια, η οποία επίσης κατηγορείτο ότι «διευκόλυνε την κίνηση και τη διαμονή μεταναστών στο νησί». «Κρίθηκα ομόφωνα αθώα, νίκησε ο ανθρωπισμός τις αγκυλώσεις του νόμου» υποστήριξε σε γραπτή δήλωσή της η μία εκ των δύο κατηγορουμένων, μετά την αθώωσή της.

Θυμίζουμε, τέλος, ότι στο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια που ψηφίστηκε χθες, υπάρχει τροπολογία με την οποία τίθεται τέλος στην ποινικοποίηση της μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών για ανθρωπιστικούς λόγους.

Πηγή: Left

 


λέξεις κλειδιά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες