Μουσουλμάνοι καλούν σε «μάχη της ανθρωπότητας» για τη σωτηρία της Παλμύρας από τους τζιχαντιστές

Screen Shot 2015-05-26 at 4.00.08 PMΣε μια ύστατη «μάχη της ανθρωπότητας» για τη σωτηρία της Παλμύρας από τα σφυριά των τζιχαντιστών καλούν Μουσουλμάνοι του κέντρου Ισλαμικών Σπουδών, με έδρα το Κάιρο.

Οι Μουσουλμάνοι του Αλ-Αζάρ, όπως ονομάζεται το ινστιτούτο, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς μέρα με τη μέρα το ενδεχόμενο η Παλμύρα να έχει τη τύχη της Νομρόντ, της Ασσυριακής πόλης του Ιράκ που καταστράφηκε από τους τζιχαντιστές, αυξάνεται ραγδαία.

«Η προστασία των αρχαιολογικών χώρων από την καταστροφή και τη λεηλασία είναι μάχη όλης της ανθρωπότητας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κέντρο.

«Πρέπει όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να προστατεύσουμε έναν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους στη Μέση Ανατολή από την καταστροφή», καταλήγει.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει ήδη εκτελέσει 400 ανθρώπους στην αρχαία Παλμύρα, ενώ χιλιάδες έχουν εκτοπιστεί λόγω της επέλασης του ISIS.

Η έκκληση του Ισλαμικού κέντρου υπενθυμίζει για άλλη μια φορά ότι οι τζιχαντιστές του ISIS δεν αποτελούν παρά μια ακραία μειοψηφία του Ισλάμ, σε αντίθεση με την εικόνα που προωθούν ισλαμοφοβικά κόμματα και κινήματα στην Ευρώπη τα οποία επιδιώκουν να ταυτίσουν σύσσωμο το σώμα των Μουσουλμάνων με τους τζιχαντιστές.

Πηγή: topontiki.gr


λέξεις κλειδιά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες