Μετά τη Χρυσή Αυγή και η Σώτη Τριανταφύλλου κατά του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου

Εκτός από τους γερμανοτσολιάδες υπάρχουν και οι αμερικανοτσοκαρίες!

 

Η σιδηρά κυρά του νεοφιλελευθερισμού χτυπάει και πάλι βγάζοντας μίσος και χολή κατά της μιζεραμπιλιστικής Αριστεράς. Νεοναζί και νεοφιλελεύθεροι έχουν περισσότερα κοινά από όσα παραδέχονται τελικά. Πάνω από όλα τους ενώνει το βαθύ μίσος τους για όσους αγωνίζονται.

. Με άρθρο της στην φιλο- μνημονιακή Athens Voice (διαβάστε εδώ) γράφει χαρακτηριστικά: «Η επέτειος του Πολυτεχνείου πρέπει να πάψει να γιορτάζεται – ας δώσουμε ένα τέλος το 2013, μετά από σαράντα χρόνια λάβαρα, ντουντούκες κι οδοφράγματα. Οι επέτειοι δεν εξυπηρετούν ούτε την ιστορική μνήμη, ούτε την κοινωνική συνεκτικότητα· εξυπηρετούν εθνικιστικά και κομματικά συμφέροντα, άμεσες και έμμεσες εξουσίες. Τα γεγονότα έχουν καταγραφεί και διδάσκονται στο σχολείο.»

Από το κείμενο φαίνεται ότι την ενοχλεί πάρα πολύ την κυρά-Σώτη ο αντιιμπεριαλιστικός χαρακτήρας του πολυτεχνείου και ότι η πορεία καταλήγει κάθε χρόνο στην αμερικανική πρεσβεία: «το Πολυτεχνείο έχει χρησιμοποιηθεί για το αντι-ιμπεριαλιστικό κίνημα γενικώς και αορίστως, για το αντι-αμερικανικό κίνημα (εφόσον η πορεία έχει, αδιαλείπτως, αλλόκοτη κατάληξη στην αμερικανική πρεσβεία), για οικονομικά αιτήματα (εναντίον της λιτότητας επί σειράν ετών), ενώ, τα τελευταία χρόνια, χρησιμοποιείται για την καταγγελία της κρίσης και, πάλι περιέργως, περιλαμβάνει την καθιερωμένη στάση στην αμερικανική πρεσβεία. Πού κολλάει η αμερικανική πρεσβεία; Στο ότι η χούντα των συνταγματαρχών 1967-1974 υπήρξε όργανο της CIA;»

Παραδέχεται ότι αυτό που την ενοχλεί ουσιαστικά είναι ότι το γεγονός ότι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι τιμούν την εξέγερση κάθε χρόνο εδώ και τέσσερις δεκαετίες και  «την  τυραννική παρουσία της αριστεράς που, μέσω των επετείων, υπενθυμίζει τον ηρωισμό και την πρωτοπορία της στους «αγώνες του λαού».

Όπως γράφει με ύφος χιλίων καρδιναλίων : «η περίοδος από το 1974 μέχρι σήμερα διέπεται από τον μιζεραμπιλιστικό λόγο της αριστεράς σύμφωνα με τον οποίον ο κόσμος είναι «μια παγίδα με σκατά» όπως έγραφαν στους τοίχους οι εξεγερμένοι του γαλλικού Μάη. Προστέθηκε ένας ακόμα μύθος στη μυθολογία του Εμφυλίου και της ελληνικής αριστεράς – ένας μύθος περί παλλαϊκής εξέγερσης και περί αριστερής αυτοθυσίας που εμπλούτισε την αριστερή αγιογραφία.»

 

Περαστικά κυρα-Σώτη και πολλοί άλλοι προσπάθησαν στο παρελθόν να σταματήσουν τον αγωνιστικό εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου και δεν τα κατάφεραν.

Πηγη:http://mao.gr/amerikanotsokaria/


λέξεις κλειδιά:

4 Σχόλια

  1. Ο/Η ΜΑΡΙΑ ΡΗΓΑ λέει:

    ΛΥΠΑΜΑΙ …. ΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ Η ΚΥΡΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΙΖΕΡΟ .ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΝΑ ΤΙΣ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ .ΜΕ ΠΟΙΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙ ΜΕ ΥΦΟΣ ΑΥΘΕΝΤΙΑΣ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ? ΩΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ,ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΤΡΙΑ,ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ η ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΝΟΗΣΗΣ?

  2. Ο/Η Κατερίνα λέει:

    Μια πρόσφατη άποψη για τις τοποθετήσεις τής κυρίας Τριανταφύλλου, που μεκαλύπτει απόλυτα, ειδικά στο συμπέρασμά της:
    http://www.edromos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=7492:%CF%83%CE%B5%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%89%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%83o%CF%84%CE%AD-%CE%B1%CE%BB%CE%B1-%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE%BC&Itemid=52

  3. Ο/Η μανταμιτσα λέει:

    αν ξαναγορασουμε βιβλιο σου, να μας γραψεις. ουστ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες