ΗΠΑ: Μεγάλη πορεία ετοιμάζουν οι οργανώσεις για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων με αφορμή ένα έγκλημα μίσους

Τριάντα οργανώσεις και πολλοί τοπικοί αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων και η υποψήφια για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης Κριστίν Κουίν οργανώνουν διαδήλωση σήμερα στην πόλη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονία ενός νεαρού ομοφυλόφιλου άνδρα στο Γκρίνουιτς Βίλατζ.

 

Ο Μαρκ Κάρσον, 32 ετών, δέχτηκε μια σφαίρα στο κεφάλι τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο από έναν 33χρονο που τον ακολουθούσε ενώ περπατούσε στο δρόμο με έναν φίλο του, τον καθύβριζε και τον απειλούσε. Μεταξύ άλλων μάλιστα ο δράστης, ο Έλιοτ Μοράλες, φέρεται να τον ρώτησε: «Θέλεις να πεθάνεις απόψε;»

 

Η δολοφονία του Κάρσον στην ιστορική κοιτίδα του κινήματος για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων συντάραξε την κοινότητά τους. «Είναι σαφές ότι το θύμα σκοτώθηκε αποκλειστικά και μόνο επειδή (ο δράστης) πίστευε ότι ήταν γκέι», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Ρέι Κέλι, τονίζοντας ότι ο 32χρονος σε καμία περίπτωση δεν προκάλεσε, ούτε καν αντέκρουσε λεκτικά τον Μοράλες.

 

Cops take the shooting suspect into custody. He has not yet been identified and police are still looking for two men that were with him prior to the attack.

 

Η οργάνωση «Κέντρο» που προασπίζεται τους ομοφυλόφιλους, τους αμφιφυλόφιλους και τους τρανσέξουαλ κάλεσε τα μέλη της να διαδηλώσουν σήμερα το απόγευμα για «να κλάψουν για το θάνατο του Μαρκ Κάρσον» και «να ζητήσουν να σταματήσουν τα εγκλήματα μίσους κατά της κοινότητάς μας». Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν περισσότερες από 25 οργανώσεις και πολλοί αξιωματούχοι. Μεταξύ αυτών και η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και υποψήφια για την δημαρχία με τους Δημοκρατικούς Κριστίν Κουίν, 46 ετών, η οποία έχει δηλώσει ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλη.

 

Η πορεία θα καταλήξει στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Μαρκ Κάρσον, στη διασταύρωση της 6ης Λεωφόρου με την 8η Οδό, όπου πολλοί Νεοϋορκέζοι συνεχίζουν να αφήνουν λουλούδια, κάρτες και αναμμένα κεριά στη μνήμη του.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


λέξεις κλειδιά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες