BLACK LIVES MATTER - ΜΙΣΟΥΡΙ - ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝΠριν ακόμη καταλαγιάσει η οργή για τους θανάτους τριών μαύρων από τα πυρά αστυνομικών στις ΗΠΑ, ένα ακόμη περιστατικό έρχεται να ρίξει λάδι στη φωτιά. Στη Φλόριντα αυτή τη φορά ένας 28χρονος μαύρος πυροβολήθηκε από λευκό αστυνομικό, ο οποίος σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες είχε τα χέρια του ψηλά όταν χτυπήθηκε από τα πυρά του αστυνομικού.

Αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκονταν στο συγκρότημα διαμερισμάτων όπου έλαβε χώρα το περιστατικό, ανέφεραν συγκεκριμένα ότι οι δύο άνδρες που εμπλέκονται στην υπόθεση είχαν τα χέρια τους ψηλά όταν ο αστυνομικός άνοιξε πυρ.

Έκκληση για αυτοσυγκράτηση απηύθυνε τη Δευτέρα ο Τζέρι Ντέμινγκς, σερίφης της κομητείας Όραντζ της Φλόριντα, μετά τον πυροβολισμό ενός ακόμη Αφροαμερικανού άοπλου άνδρα από λευκό αστυνομικό.

«Ζητώ από όλους να μην βγάλουν βιαστικά συμπεράσματα και να επιτρέψουν την ολοκλήρωση των ερευνών», δήλωσε ο Ντέμινγκς στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Ορλάντο. Ο ίδιος δήλωσε ότι κάποιες από τις μαρτυρίες των ανθρώπων που ήταν παρόντες όταν συνέβη το περιστατικό έρχονται σε σύγκρουση με τα όσα δήλωσε ο αστυνομικός.

Αφού εντόπισε ένα κλεμμένο αυτοκίνητο σε συγκρότημα διαμερισμάτων λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, ο αστυνομικός Ρόμπερτ ΜακΚάρθι πυροβόλησε τρεις φορές με αποτέλεσμα μία από τις σφαίρες να χτυπήσει τον Κέντρικ Μπαρτί. Ο Ντέμινγκς δήλωσε ότι ο Μπαρτί δεν υπάκουσε στις εντολές του αστυνομικού και «κινείτο ύποπτα» κάνοντας τον ΜακΚάρθι να φοβηθεί για την ασφάλειά του.

Ο Μπαρτί υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και η κατάσταση της υγείας του παραμένει σταθερή αλλά κρίσιμη, δήλωσε ο σερίφης. Ο ίδιος έχει ιστορικό συλλήψεων για τουλάχιστον 45 κατηγορίες από το 1999, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρείχε στη δημοσιότητα ο Ντέμινγκς.

Πηγή: http://www.avgi.gr/article/5119802/ipa-akomi-enas-aoplos-afroamerikanos-purobolithike-apo-astunomiko