Γερμανία: Σπίτι-άσυλο για ομοφυλόφιλους πρόσφυγες

lgbt_refugeesΤο πρώτο καταφύγιο για πρόσφυγες με ομοφυλοφιλικές σεξουαλικές προτιμήσεις προτίθεται να ανοίξει μία οργάνωση ομοφυλόφιλων στην Νυρεμβέργη.

Η τοπική οργάνωση LGBT έδωσε στην δημοσιότητα το πλάνο για το άνοιγμα του πρώτου σπιτιού-καταφυγίου για ομοφυλόφιλους πρόσφυγες που έφθασαν στην Γερμανία., «απαντώντας» με αυτόν τον τρόπο σε μία σειρά επιθέσεων και διακρίσεων που αφορούν ομοφυλόφιλους πρόσφυγες από τις χώρες της Μέσης Ανατολής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργάνωσης, 10 άνδρες και γυναίκες ομοφυλόφιλοι θα φιλοξενηθούν σε ένα σπίτι που τους έχουν ετοιμάσει σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο στο κέντρο της πόλης. Οι αρχές της Νυρεμβέργης θα καλύψουν το κόστος του καταφυγίου, με τους πρώτους πρόσφυγες να μπορούν να φιλοξενηθούν σε λίγες ημέρες. Σύμφωνα με την οργάνωση, από τους 8.000 πρόσφυγες που βρίσκονται αυτή την στιγμή στην Νυρεμβέργη, τουλάχιστον 600 είναι γκέι.

Η Ένωση Λεσβιών και Γκέι της Γερμανίας (LSVD) αναφέρει ότι μεταξύ Αυγούστου και Δεκεμβρίου του 2015, υπήρξαν 95 περιπτώσεις επιθέσεων σε ομοφυλόφιλους πρόσφυγες που αναζητούν άσυλο στην Γερμανία. Αντίστοιχο καταφύγιο αναμένεται να δημιουργηθεί και στο Βερολίνο, όπου θα μπορούν να φιλοξενηθούν πάνω από 125 άτομα, από τους 3.500 ομοφυλόφιλους που υπάρχουν στο Βερολίνο.

Πηγή: skai.gr

λέξεις κλειδιά:

ένα σχόλιο

  1. Ο/Η Βασιλεία λέει:

    Δεν μπορω να καταλαβω σε μια κατασταση τοσο τραγικη που καλουμαστε ΟΛΟΙ να συνεισφερουμε οπως μπορουμε. Πως γινεται διακρισεις μεταξυ ομοφυλοφιλων και ετεροφυλοφιλων και δινεις βοηθεια με την κατηγοριοποιηση της σεξουαλικοτητας !

    ** Να προλαβω να πω πριν χαρακτηριστω ομοφοβικη ή προκατειλημμενη , πως καμια εμπαθεια ή προκαταληψη δεν με χαρακτηριζει επι του θεματος.
    Σε τετοιους καιρους η ανθρωπια και η ενοτητα πρεπει να μας διακατεχει .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες