Β. Κατριβάνου: Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο δεν ποινικοποιεί τη ρατσιστική βία και το έγκλημα, μόνο το λόγο

maxresdefault_14Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου μιλά στο Κόκκινο για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που σχεδιάζει να φέρει προς συζήτηση η κυβέρνηση στο τρίτο θερινό τμήμα της Βουλής.
Με το γεφύρι της Άρτας παρομοίασε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο μιλώντας στο Κόκκινο η Βασιλική Κατριβάνου, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί εκ νέου τη Δευτέρα στο τρίτο θερινό τμήμα της Βουλής.

Χαρακτήρισε υποκριτική την αγωνία της κυβέρνησης την οποία κατηγόρησε πως δεν έχει καμία διάθεση να ψηφίσει ένα τέτοιο νομοσχέδιο καθώς «εδώ και ενάμιση χρόνο δεν έχει πράξει τίποτα προς αυτή τη κατεύθυνση».

«Το πρόβλημα είναι οτι δεν ποινικοποιεί τη ρατσιστική βία και το έγκλημα αλλά μόνο το ρατσιστικό λόγο κάτι που στη συνέχεια μπορεί να φτάσει στη ποινικοποίηση την ελευθερία της έκφρασης και του φρονήματος με την ευρύτερη έννοια», δήλωσε η Β. Κατριβάνου. Πρόσθεσε πως το νομοσχέδιο δεν προστατεύει τα θύματα ρατσιστικής βίας και τους βασικούς μάρτυρες.

Έκανε λόγο για αποπροσανατολισμό και ψηφοθηρία σχετικά με τη κίνηση των 38 βουλευτών της ΝΔ που ζητούν τη ποινικοποίηση της άρνησης της Γενοκτονίας των Ποντίων τονίζοντας οτι η συζήτηση πρέπει να παραμείνει στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Πηγή: http://left.gr/news/v-katrivanoy-antiratsistiko-nomoshedio-den-poinikopoiei-ti-ratsistiki-kai-egklima-mono-logo


λέξεις κλειδιά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες