Τί έγινε στην 4η Αντιρατσιστική Γιορτή

Πλησίασαν τους 2000 οι ντόπιοι και μετανάστες επισκέπτες της 4ης Αντιρατσιστικής Γιορτής που έγινε το Σάββατο 26 Ιούνη στο Λόφο Κολωνού.

Μεγαλύτερη και πλουσιότερη από ποτέ, η Γιορτή άνοιξε τις πύλες της στις 6 μ.μ.

Με ευρύτατη συμμετοχή πολλών δεκάδων συλλογικοτήτων που  έστησαν τα περίπτερά τους:  κοινότητες μεταναστών, κινήσεις δικαιωμάτων και αντιρατσιστικές οργανώσεις, οργανώσεις νεολαίας και συνδικάτα, εθελοντικά σχολεία μεταναστών, τράβηξαν την προσοχή των επισκεπτών από νωρίς.

Τα πάνελ των 2 παράλληλων συζητήσεων για την Ακροδεξιά και τη Γάζα καθώς και η προβολή ντοκυμαντέρ και ερασιτεχνικών βίντεο που ξεκίνησαν ταυτόχρονα κατά τις 6.30 μ.μ., συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον εκατοντάδων ανθρώπων.

Ξεχωριστή η στιγμή που η Καμερουνέζα Εβελίν Τσάκο, ξεσήκωσε τον κόσμο τραγουδώντας τον ύμνο των «χωρίς χαρτιά/Sans Papiers» στη Γαλλία, σε ρυθμό Μασσαλιώτιδας.

Ξεχωριστή ήταν επίσης η πλούσια έκθεση ζωγραφικής γνωστών ελλήνων φωτογράφων που παρουσίασαν πρωτότυπα έργα τους, όπως ο Μάριος Λώλος, ο Δημήτρης Ασπιώτης, ο Ιάκωβος Χατζησταύρου, η Μάρω Κουρή και ο Δημήτρης Μιχαλάκης.

Κατά τις 9 μ.μ. ξεκίνησε η συναυλία της γιορτής, που ήταν φέτος αφιερωμένη στον αδικοχαμένο από αυτοκινητιστικό δυστύχημα εθελοντή του Κυριακάτικου Σχολείου, πολυαγαπημένο συναγωνιστή και φίλο Σπύρο Κλαδίτη.

Στο κατάμεστο θέατρο του Λόφου Κολωνού, η μπάντα των νέων της ΚΑΣΑΠΙ από τις Φιλιππίνες, εναλλάχθηκε με το Συγκρότημα νέων της Μαροκινής Σαχάρας, τους King Star από το Πακιστάν, το μεικτό γκρουπ ΔΝΤ-band του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών.

Πιο αργά τη σκυτάλη πήραν οι Fundracar, o Στάθης Δρογώσης και οι Palyrria, που έκλεισαν τη γιορτή, κρατώντας αμείωτο το κέφι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η μεγαλύτερη από ποτέ συμμετοχή κόσμου, το ενδιαφέρον για συντονισμό και συνέχεια της αντιρατσιστικής δράσης, η σχεδόν 50-50 αναλογία ντόπιων και μεταναστών στην 4η Αντιρατσιστική Γιορτή, μας γεμίζουν με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα να συνεχίσουμε ακόμα δυνατότερα και πιο αποτελεσματικά  τον αγώνα μας. Για να μη μείνει κανένας μόνος του στην κρίση, με όπλο την αλληλεγγύη και τους κοινούς μας αγώνες.


λέξεις κλειδιά:

5 Σχόλια

  1. Ο/Η Μυρτώ Κιούρτη λέει:

    μπράβο στην διοργάνωση!
    Με μεγάλη εκτίμηση,
    Μυρτώ Κιούρτη

  2. Ο/Η Ζωή Σαβίνα λέει:

    Mπράβο στους οργανωτές, μπράβο σε αυτούς που τους εμπιστεύονται… Θα έλεγα μπράβο στην Αγάπη Νταϊφά για το καταπληκτικό βιβλίο της «Διπλή Ταυτότητα» (αν θυμάμαι καλά τον τίτλο)που μούδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω, ν’αγαπήσω, να προβληματιστώ, να συγκινηθώ, για τους συναθρώπους μας, που παρουσιάζονται στα κείμενα της. Αυτή η αγριότητα του κόσμου μας θέλει δύναμη κι επιμονή, αγρύπνια πάνω στο πρόβλημα και πρωτίστως Αγάπη προς τον άνθρωπο! Συγχαρητήρια σε όλους σας…

  3. Ο/Η αχμεντ φουαντ λέει:

    Προσπάθεια αξίζει τις ευχαριστίες και το πρότυπό αν κάθε άνθρωπος αγαπούσε τη χώρα του και τους έδωσε το χρόνο του σε όλους τους τομείς θα αλλάξει την εικόνα που είναι τώρα Ελλαδα
    Ahmed Fouad

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες