ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ;

agios.jpg

ή αλλιώς: Η Κυβέρνηση δεν συνεργάζεται με το ακραίο ΛΑΟΣ…
…αλλά ο Μαρκογιαννάκης είναι συνοδοιπόρος της Χρυσής Αυγής!

10-6-2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εχτές Τρίτη 9/6, γύρω στις 7 μ.μ., έλληνας κάτοικος του Αγίου Παντελεήμονα πήγε με τον τετράχρονο γιο του για να παίξει στην Παιδική Χαρά της ομώνυμης πλατείας. Δέχτηκαν επίθεση με βρισιές, απειλές και γροθιές από δεκάδες τοπικά και μεταφερόμενα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής και τραμπούκους ρατσιστές κατοίκους που πλέον έχουν σχηματίσει ενιαία ομάδα. Σύμφωνα με τους «ιδιοκτήτες της πλατείας» η παιδική χαρά πρέπει να είναι κλειστή για να αποτρέπεται η πρόσβαση σε αυτή παιδιών μεταναστών.

Η αστυνομία, αντί να συλλάβει τους φασίστες προτίμησε να προσάγει βίαια τον πατέρα και να τον οδηγήσει στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής «για την προστασία του». Στο Α.Τ. έσπευσαν μέλη της Κίνησης «ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ», της Κίνησης Κατοίκων 6ου Διαμερίσματος, καθώς και η δικηγόρος του Δικτύου, κ. Ιωάννα Κούρτοβικ. Ορδή φασιστών και τραμπούκων ακολούθησε κατά πόδας τις διμοιρίες των ΜΑΤ που προσήγαγαν τον πατέρα μέχρι το Τμήμα όπου και τον απέκλεισαν μαζί με τους συμπαραστάτες του. Επί τρεις ώρες πέταγαν σε αστυνομικούς και εγκλωβισμένους αυγά, ντομάτες και αντικείμενα, έβριζαν και απειλούσαν να τους λυντσάρουν, φώναζαν συνθήματα όπως «Αναρχικοί και Μπολσεβίκοι αυτή η γη δε σας ανήκει», «Αίμα Τιμή Χρυσή Αυγή», έβριζαν και απειλούσαν εν χορώ τους εγκλωβισμένους.

Πατέρας και συμπαραστάτες, απαίτησαν από τους Αστυνομικούς – παρουσία υψηλόβαθμου στελέχους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθήνας – την προσαγωγή συγκεκριμένων φασιστοειδών για να τους κάνουν μήνυση, όμως η Αστυνομία τους κάλυψε πλήρως αρνούμενη να πάρει έστω και τα στοιχεία τους. Η ΕΛ.ΑΣ. απομάκρυνε την ορδή στις 11 τη νύχτα, οπότε πατέρας και συμπαραστάτες έφυγαν με τα πόδια από το τμήμα. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η ΕΛ.ΑΣ. σε ανακοίνωσή της δεν κάνει τον παραμικρό λόγο για τα επεισόδια, ενώ αναφέρεται σε συμπλοκή με αντιεξουσιαστές που αρκετά νωρίτερα την ίδια μέρα είχαν πάει στο χώρο της πλατείας, και είχαν ανοίξει τη φραγμένη από τους φασίστες πόρτα της παιδικής χαράς.

Είναι φανερό πως ο κ. Μαρκογιαννάκης θεωρεί τους φασίστες συνοδοιπόρους της ΕΛ.ΑΣ. στη ρατσιστική επιχείρηση «σκούπα» που υλοποιεί σε πανελλαδική κλίμακα. Η ΕΛ.ΑΣ. συμμετέχει ενεργά στη νεοναζιστικής έμπνευσης δημιουργία «καθαρών ζωνών» από φασιστικές ομάδες, με πρώτη εφαρμογή του πειράματος στον Άγιο Παντελεήμονα Αχαρνών, γειτονιά που τους έχει εκχωρήσει. Παρέχει την αμέριστη βοήθειά της όποτε οι φασίστες τη χρειάζονται από το παλιό Εφετείο της Σωκράτους μέχρι την Αχαρνών. Προτιμά να συλλαμβάνει γονείς και παιδάκια που αξιώνουν να κάνουν χρήση της Παιδικής Χαράς στη γειτονιά τους!

Η Κυβερνητική πολιτική άρνησης νομιμοποιητικών εγγράφων στους μετανάστες, εγκλωβισμού τους στη χώρα και μετατροπής της σε κρατητήριο του Ευρωπαϊκού Νότου περιθωριοποιεί τους μετανάστες και μετατρέπει τους φασίστες σε «αγανακτισμένους κατοίκους». Πρόκειται για βόμβα μεγατόνων που υποσκάπτει κάθε έννοια ελευθερίας και δημοκρατίας. Η Κίνηση «ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ», ενώνει τις δυνάμεις της με κάθε δημοκρατική κοινωνική και πολιτική δύναμη. Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να αποκρουστεί η συντονισμένη ρατσιστική επίθεση που στοχεύει στο σύνολο της κοινωνίας, στο σύνολο των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων που κερδήθηκαν με αγώνες την περίοδο της μεταπολίτευσης.


λέξεις κλειδιά:

3 Σχόλια

  1. […] Διαβάστε την ανακοίνωση του Κυριακάτικου Σχολείου Μετ… […]

  2. Ο/Η Μαρία Κασάπη Ζωντανού λέει:

    Μπράβο σύντροφοι
    που τα καταγέλετε όλα αυτά με γλαφυρό τρόπο.

    Εύχομαι να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος.

  3. Ο/Η Αλβέρτος Αντζελ λέει:

    Μαρκογιαννάκηδες και «σταγονίδια» δυστυχώς μας ντροπιάζουν σαν λαό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες