ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ

 

Κανένας μόνος του στη ζούγκλα της εξαθλίωσης και των “μνημονίων”

Οι διακρίσεις κατά των ομοφυλόφιλων ανδρών και γυναικών διαποτίζουν βαθιά εδώ και χρόνια την κουλτούρα μας, μαζί με τα άλλα είδη ρατσισμού. Στην δουλειά, το σχολείο, την αντιμετώπιση από τον κρατικό μηχανισμό, κυρίως από την αστυνομία και τον “ανδροκρατικό” στρατό. Οι συνέπειες απτές:

  • 28% των ομοφυλόφιλων εγκαταλείπουν την βασική εκπαίδευση γιατί δεν αισθάνονται καμία ασφάλεια για την ζωή τους μέσα στο σχολείο
  • 80% των ομοφυλόφιλων θυμάτων βίας δεν την καταγγέλλουν από φόβο αποκάλυψής τους
  • 85% των εκπαιδευτικών αρνούνται να συζητήσουν για θέματα ομοφυλοφιλίας
  • τα ομοφυλόφιλα παιδιά έχουν περισσότερες πιθανότητες να αυτοκτονήσουν
  • 14% των λεσβιών δεν αμείβεται ανάλογα με τα προσόντα του γιατί έγινε γνωστή η ταυτότητά τους

Σήμερα, στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης, οι ρατσιστικές και σεξιστικές διακρίσεις είναι διπλά ζημιογόνες για την κοινωνία μας. Γιατί είμαστε όλοι στην ίδια όχθη: εργαζόμενοι/ες και νέοι/ες απέναντι σε ένα σύστημα που θέλει να καταστρέψει τα δικαιώματα και τις ίδιες τις ζωές μας.

Γιατί ενώ πρέπει να μένουμε ενωμένοι στην πλευρά των κοινωνικών αγώνων, ο ρατσισμός και ο σεξισμός είναι εργαλεία του ίδιου συστήματος, των ίδιων ΜΜΕ και κυβερνήσεων που μας διαιρούν, μας στρέφουν τον έναν κατά του άλλου ή μας τρομοκρατούν. Γιατί περιμένουν τις αντιδράσεις μας και θέλουν να τις εξουδετερώσουν.

Οι φανατικές δηλώσεις του ακροδεξιού μητροπολίτη Άνθιμου, που απείλησε με βίαιη επίθεση τις εκδηλώσεις του Gay Pride της Θεσσαλονίκης, ξεκαθαρίζουν το τοπίο και αποκαλύπτουν τις φασίζουσες απόψεις ΚΑΙ πρακτικές των “ταγών”. Όσοι καλλιεργούν το ρατσισμό και το σεξισμό και καταπιέζουν του αδύνατους, στηρίζουν στην πράξη την φτώχεια, τα μνημόνια, το σύστημα.

Δεν τους κάνουμε τη χάρη. Όλοι υπερασπίζονται τα δικαιώματα του καθένα κι ο καθένας όλων. Συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις του Gay Pride και τις προστατεύουμε από κάθε φασιστική επίθεση.

Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμο Θεσσαλονίκης»


λέξεις κλειδιά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες