Μετανάστευση: Αποχαιρέτα τη τη νεολαία που χάνεις…

Μια καλύτερη ζωή στο εξωτερικό αναζητά η νέα γενιά Ελλήνων, η οποία βλέποντας δυσοίωνο το εργασιακό μέλλον στη χώρα μας ψάχνει αγωνιωδώς για μια θέση εργασίας στο άλλη χώρα.
Τουλάχιστον αυτό αποτυπώνεται στην έρευνα που πραγματοποίησε ο Όμιλος Adecco και η οποία διεξήχθη σε δείγμα 400 ατόμων, μέσω του ερευνητικού εργαλείου Digipoll της Wizard – From Wisdom to Magic, Holistic Marketing Solutions.
Ειδικότερα, από το σύνολο των ερωτηθέντων, το 49% ανέφερε ότι αυτήν τη χρονική περίοδο αναζητά εργασία στο εξωτερικό, ενώ ένα επιπλέον 3% δήλωσε ότι έχει ήδη δεχτεί κάποια σχετική πρόταση, την οποία και εξετάζει.
Η έρευνα καταδεικνύει επίσης το οξύ πρόβλημα της ανεργίας, καθώς το 39% των συμμετεχόντων σε αυτή δήλωσε ότι δεν εργάζεται τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
Ειδικότερα, το 36% των ερωτηθέντων προβάλλει ως κύριο λόγο την ανεργία και την αδυναμία πρόσβασης ή επανένταξης στην αγορά εργασίας, το 29% την έλλειψη προοπτικής και το 12% τους χαμηλούς μισθούς στην Ελλάδα.
Ένα ακόμη στοιχείο που προκύπτει είναι ότι το διαδίκτυο αποτελεί την πρώτη επιλογή αναζήτησης εργασίας στο εξωτερικό, ενώ όσον αφορά στις χώρες προορισμού, το 70% των ερωτηθέντων φαίνεται ότι προτιμά τις ανεπτυγμένες χώρες της ΕΕ (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία κ.τ.λ.).
Το 45% εστιάζει στις ανεπτυγμένες χώρες εκτός ΕΕ (ΗΠΑ, Αυστραλία κ.τ.λ.) ενώ ένα 12% δείχνει να επικεντρώνει τις προσπάθειές του σε αναπτυσσόμενες χώρες εκτός ΕΕ (Μέση Ανατολή κ.τ.λ.).
Στο ερώτημα τι έχει να τους προσφέρει η εργασία στο εξωτερικό, ποσοστό 63% απάντησε ότι προσβλέπει σε υψηλότερες οικονομικές απολαβές, 58% σε καλύτερη ποιότητα ζωής και 47% σε μια πιο αξιοκρατική επαγγελματική εξέλιξη.
Σχετικά με τον ελάχιστο επιδιωκόμενο μισθό, 29% του δείγματος απάντησε ότι θα μετοικούσε για έναν μισθό ύψους 2.000 ευρώ, με ποσοστό 28% να δηλώνει ότι θα μετοικούσε ακόμη και για έναν μισθό της τάξης των 1.500 ευρώ.
Πηγή: www.ethnos.gr

λέξεις κλειδιά:

2 Σχόλια

  1. Ο/Η Lakis λέει:

    Ναι ναι, όλοι θέλουν να φύγουν θεωρητικά αλλά δες πόσα ελληνόπουλα έχουν φύγει από το σπίτι της μαμάς μέχρι τα 30 τους (τουλάχιστον) που ακόμη τους πλένει τα σώβρακα. Υστερίες.

  2. Ο/Η Μ λέει:

    Πάντως εγώ που μένω εξωτερικό δεν το συνιστώ σε άλλους. Δουλειές δεν υπάρχουν ούτε σε άλλες χώρες. Στην Αγγλία ξέρω παιδιά που τελειώνουν τα μεταπτυχιακά τους και ζουν στην συνέχεια με επιδόματα ανεργίας. Για μία θέση που δημορισύεται μπορεί το αφεντικό να διαλέξει μέχρι και 1 άτομα από τα 200 βιογραφικά που αποστέλονται. Επίσης, η λέξη Έλληνας δεν είναι και το καλύτερο στην Ευρώπη αυτήν την στιγμή. Ιδιαίτερα όταν ψάχνει κανείς για δουλειά είναι αυτόματα ένα μείον

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες