«Μας κατέστρεψαν τη ζωή»

thumb.phpΣήμερα κλείνουν 13 μέρες που ο Σ.Μ., 34 ετών από το Πακιστάν (ήρθε στην Ελλάδα πριν από τέσσερα χρόνια), μένει ξαπλωμένος στο κρεβάτι του στον «Ευαγγελισμό», με μώλωπες και ράμματα στο πρόσωπο, με σπασμένο σαγόνι και δόντια, με τον αδελφό του συνέχεια στο πλάι του και τη φωτογραφία της μικρής κόρης του στο κομοδίνο, δίπλα στα φάρμακα και τη σούπα.

Πριν από λίγες μέρες τού έβγαλαν τον ορό και τώρα περιμένει να κάνει επέμβαση, για να μπορέσει να γυρίσει στη δουλειά – και αυτός και ο αδερφός του.

Στην Γκράβα

«Μας κατέστρεψαν τη ζωή και αυτόν και εμένα και την οικογένειά μας πίσω στο Πακιστάν», λέει ο αδελφός του ο Β., 27 χρονών, στην Ελλάδα από τα δεκαπέντε του. «Δεν μπορεί να πάει στη δουλειά, δεν μπορώ ούτε κι εγώ να τον αφήσω κι ανησυχώ μήπως με διώξει το αφεντικό στην οικοδομή. Σταματήσαμε να στέλνουμε μια βοήθεια πίσω στο σπίτι στο Πακιστάν, οι δικοί μου έχουν τρελαθεί για την υγεία του».

Αυτοί που τους κατέστρεψαν τη ζωή είναι πέντε νεαροί. Την Παρασκευή, 1 Αυγούστου, ένας απ’ αυτούς ακολούθησε τον Σ. μετά τη δουλειά του σε ψαροταβέρνα της Καλλιθέας μέχρι τα Πατήσια, πρώτα στο λεωφορείο, μετά στο τρόλεϊ.

Του έπιασε την κουβέντα, φιλικός, με ενδιαφέρον τάχα πώς και δεν τον έχουν χτυπήσει χρυσαυγίτες στην Καλλιθέα -έτσι τον ρώτησε- κι ύστερα τηλεφώνησε στους άλλους. Τον πήγαν με τη βία στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας, μπροστά από το αθλητικό κέντρο «Αντώνης Τρίτσης», και τον έσπασαν στο ξύλο με σιδηρογροθιές.

Κάθε φορά που τηλεφωνεί η κόρη τού Σ. από το Πακιστάν, το σηκώνει ο Β. και προσποιείται, όχι πάντα με επιτυχία, πως είναι ο αδελφός του, για να μην καταλάβει τίποτα η μικρή.

Η επέμβαση

Την υπόθεση την ανέλαβε το τμήμα Αντιμετώπισης Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας. Αλλά το πρώτο που ενδιαφέρει τώρα τα δύο αδέλφια είναι να γίνει επιτέλους η επέμβαση για να πάνε στη δουλειά τους. «Κάθε μέρα μας λένε “αύριο”», παραπονιούνται. Χθες, τους ενημέρωσαν πως η επέμβαση θα γίνει μετά τις γιορτές του Δεκαπενταύγουστου, στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Αναδημοσίευση άρθρου του Δημήτρη Αγγελίδη από την Εφημερίδα των Συντακτών

Πηγή: http://www.unhcr.gr/1againstracism/mas-katestrepsan-ti-zoi/


λέξεις κλειδιά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες