Και η κυρία Ζαρούλια, σύζυγος Μιχαλολιάκου, στο κόλπο εξυπηρέτησης συμφερόντων

Αν κάποιος πιστεύει ακόμα ότι η Χρυσή Αυγή είναι ο Ρομπέν των Φτωχών και πιστεύει ότι τα βάζει με το σύστημα, ας προσέξει πώς η συμμορία αυτή περιβάλλει με περισσή στοργή πλούσιους, δυνατούς, τα συμφέροντα των οποίων εξυπηρετεί με κάθε μέσο… Στο παιχνίδι αυτό μπήκε όπως ήταν αναμενόμενο και η σύζυγος Μιχαλολιάκου και βουλευτής, κυρία Ζαρούλια…

Η Χρυσή Αυγή ενδιαφέρθηκε για τη Νέα Ιωνία. Όχι για να «υπερασπιστεί» τους Έλληνες ή να «δώσει αίμα». Στη Νέα Ιωνία η Χρυσή Αυγή υπερασπίζεται τα συμφέροντα των «Ελλήνων» ιδιοκτητών πάρκινγκ. και επιτίθεται στην αριστερή δημοτική αρχή!!! Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή.
Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η δημοτική παράταξη Ενότητα για τη Νέα Ιωνία, από τους πρώτους μήνες που ανέλαβε η παρούσα δημοτική αρχή δέχθηκε έναν καταιγισμό εγγράφων, εξωδίκων και πιέσεων από την Περιφέρεια για να σφραγίσει το οικόπεδο στο ΟΤ 150, το οποίο είναι ιδιοκτησίας της.
Η εκστρατεία αυτή είχε ως εμπνευστή την ένωση ιδιοκτητών πάρκινγκ και ειδικά το μέλος της, τον κ. Καυκαλέτο, ιδιοκτήτη πάρκινγκ στη Νέα Ιωνία, στην οδό Αλατσάτων και Μικράς Ασίας. Ο κ. Καυκαλέτος θεωρώντας ότι για τις αναδουλειές της επιχείρησής του φταίει ο Δήμος και το οικόπεδό του το οποίο είναι ελεύθερο, ξεκίνησε μια εκστρατεία για να το σφραγίσει. Στόχος τους βέβαια ήταν να μην κατασκευαστεί εκεί το υπόγειο παρκινγκ του Δήμου. Μέχρις εδώ βέβαια όλα αυτά έχουν μια δικαιολογία. Επιχειρηματίας είναι ο άνθρωπος λογικό είναι να κοιτάζει τα συμφέροντά του. Κίνησε γη και ουρανό. Και εκτός από τις κινήσεις που έκανε προς τις διάφορες υπηρεσίες βγήκε και στην τοπική κοινωνία να προβάλει τις θέσεις του, καταθέτοντας «προτάσεις» για την πόλη, όπου βέβαια η κατάληξή τους ήταν πάντα ότι πρέπει να σφραγιστεί το καταραμένο οικόπεδο του Δήμου. Και δυστυχώς υπήρξαν και τοπικά ΜΜΕ που καλοπροαίρετα, δήθεν, καλούσαν τον Δήμο να έλθει σε συνεννόηση με τον επιχειρηματία.
Τελευταία έμπνευση του κ. Καυκαλέτου ήταν ότι για την οικονομική κατάσταση της χώρας φταίνε τα μεγάλα νοίκια που πληρώνει ο Δήμος Νέας Ιωνίας για το τοπικό ΙΚΑ και για τα εργαστήρια του Τεχνικού Λυκείου. Έβγαλε κάποιο λογαριασμό εκατομμυρίων και πρότεινε να στεγαστούν όλα αυτά μαζί και το Δημαρχείο στο ΟΤ 150. Και βέβαια το παρκινγκ του κτιρίου που οραματίζεται θα είναι μόνο για τους επισκέπτες των κτιρίων αυτών. Η μεγάλη πελατεία της Νέας Ιωνίας θα πηγαίνει Αλατσάτων (όπου το πάρκινγκ του).
Να πούμε εδώ το αυτονόητο, ότι τίποτα από όλα αυτά δεν πληρώνεται από τον Δήμο, με βάση τα όσα η ίδια η δημοτική παράταξη αποδεικνύει. Να πούμε ότι το ΟΤ150 είναι χώρος χαρακτηρισμένος για αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες και δεν επιτρέπεται άλλη υπέργεια χρήση . Να πούμε ότι χρόνια ολόκληρα όλα τα δημοτικά συμβούλια της πόλης ομόφωνα έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους για υπόγειο παρκινγκ στoν χώρο αυτό και από πάνω να διαμορφωθεί ελεύθερος χώρος – πλατεία.
Θα αντιμετωπιζόταν ως αστείο οι προτάσεις του κ. Καυκαλέτου εάν δεν τις κατέθετε ως επερώτηση στη Βουλή η κ. Ζαρούλια βουλευτής της Χρυσής Αυγής και σύζυγος του κ. Μιχαλολιάκου.
Εδώ λοιπόν το θέμα γίνεται πολιτικό…
Ένα νέο κοινοβουλευτικό κόμμα που θέλει να εμφανίζεται ως περίπου «ακτιβιστικό», «υπερασπιστής των λαϊκών συμφερόντων», επιτίθεται στη δημοτική αρχή της Ν. Ιωνίας και καταθέτει ως πρώτη επερώτηση για την Νέα Ιωνία το προσωπικό θέμα – συμφέρον ενός επιχειρηματία.
Η δημοτική κίνηση αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Πληροφορούμε τους κ Χρυσαυγίτες ότι η Νέα Ιωνία έχει σοβαρότατα κοινωνικά προβλήματα και ότι ο Δήμος προσπαθεί στο μέτρο των δυνάμεών του να τα επιλύσει. Να τους πληροφορήσουμε ότι λειτουργεί κοινωνικό παντοπωλείο σε σταθερή βάση για 1.200 συμπολίτες μας. Ο Δήμος λειτουργεί παιδικούς σταθμούς, κατασκήνωση, δημοτική συγκοινωνία δωρεάν στην δύσκολη αυτή εποχή. Και μέλημά του είναι η διατήρηση αυτών των λίγων -σε σχέση με τις ανάγκες του Ιωνιώτικου λαού- παροχών».
Βέβαια δεν έχει ο Δήμος τις «άκρες» με τα κανάλια, όπως η Χρυσή Αυγή για να κάνει γνωστά ευρύτερα το κοινωνικό του έργο και προσπάθεια. Αντίθετα με τη Χρυσή Αυγή που όταν μοιράζει ένα αγροτικό καρπούζια μόνο σε… Έλληνες γίνεται την άλλη μέρα πρώτο θέμα.
Η δημοτική παράταξη υποστηρίζει τα εξής:
«Η Χρυσή Αυγή λοιπόν στη Νέα Ιωνία έδειξε ποιον πραγματικά υπερασπίζεται, διάλεξε να κάνει επερώτηση στη Βουλή για να υπερασπίσει την κερδοφορία της επιχείρησης του κ Καυκαλέτου. Δικαίωμά της. Πάντως, εάν κάποια στιγμή οι οδηγοί της πόλης στην είσοδο του ΟΤ 150 βρούνε καμιά κόκκινη κορδέλα και αρχίσουν να βλαστημάνε, ψάχνοντας στα τετράγωνα γύρω γύρω για στάθμευση δύο λύσεις έχουν: Ή να πάνε στην οδό Αλατσάτων και να πληρώσουν στον κ. Καυκαλέτο, ή να ζητήσουν εξηγήσεις από τη Χρυσή Αυγή. Μόνο στον Δήμο να μην διαμαρτυρηθούνε».
Η καταγγελία της δημοτικής κίνησης καταλήγει ως εξής:
«Η επιχείρηση του κ. Καυκαλέτου, την προστασία της οποίας ανέλαβε η Χρυσή Αυγή, με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, λειτουργεί χωρίς εγκεκριμένη άδεια -έχει ανασταλεί η άδεια λειτουργίας της για σωρεία παραβάσεων, όπως ότι δεν ηλεκτροδοτείται από τη ΔΕΗ, αλλά από γεννήτρια, για έλλειψη άδειας από την Πυροσβεστική, για μη νόμιμη άδεια λειτουργίας των ανελκυστήρων της. Το γεγονός ότι μια επιχείρηση με τέτοιες παραβάσεις εγκαλεί τον Δήμο και βρίσκει σύμμαχο τη Χρυσή Αυγή αφήνεται στην κρίση των πολιτών της Νέας Ιωνίας».
Και εμείς προσθέτουμε ότι αφήνεται στην κρίση κάθε πολίτη…
Πηγη:www.left.gr


λέξεις κλειδιά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες