Καθίζηση της Χρυσής Αυγής μετά το φονικό

Δημοσκοπική καθίζηση για τη Χρυσή Αυγή μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα καταγράφεται στα γκάλοπ που γίνονται από χθες.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα πρώτα δείγματα από τηλεφωνική δημοσκόπηση που ξεκίνησε μεγάλη εταιρεία ερευνών δείχνουν τη Χρυσή Αυγή να βρίσκεται σε μονοψήφια νούμερα.

Την ίδια εικόνα λέγεται ότι έχουν και άλλες εταιρείες που διενεργούν ανάλογες έρευνες.

Οι πολίτες στη συντριπτική τους πλειοψηφία αποδοκιμάζουν και καταδικάζουν τη δολοφονική επίθεση στο Κερατσίνι και ζητούν να ληφθούν μέτρα κατά της ναζιστικής οργάνωσης και της εγκληματικής της δραστηριότητας.

Σχεδόν όλοι οι δημοσκόποι -αναλυτές συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι η δολοφονία αλλάζει άρδην την εικόνα των πολιτών απέναντι στη Χρυσή Αυγή και πιθανότατα, ανάλογα και με τις εξελίξεις που δρομολογούνται θα την οδηγήσει σε πολιτική απομόνωση και δημοσκοπική καταβαράθρωση καθώς οι πολίτες δεν θέλουν να ταυτίζονται με δολοφόνους και απεχθείς εγκληματικές ενέργειες.

Πηγή:matrix24.gr μέσω http://www.avantipopolo.gr


λέξεις κλειδιά:

6 Σχόλια

  1. Ο/Η Μαίρη Μελισσάρη λέει:

    Δηλαδή, «ευτυχώς» που αυτοί οι αλήτες σκότωσαν έναν έλληνα και οι πολίτες αποφάσισαν ν’ αντιληφθούν τι συμβαίνει. Γιατί τόσον καιρό που σκότωναν μόνον αλλοδαπούς, δεν είδα ούτε την κρατική, ούτε την κοινωνική μηχανή να παίρνει μπρος. Η κατάντια των ελλήνων …

  2. Ο/Η Spiros λέει:

    Έπρεπε να θυσιαστεί αυτό το παλικάρι για να καταλάβει ο κοπρολαός που ανέβασε τα ποσοστά αυτού του μορφώματος στα ύψη, πως έχει να κάνει με δολοφόνους; Τι να πω, εξανίσταμαι…

  3. Ο/Η Παπαστεργίου Μαρία λέει:

    Δυστυχώς πολλοί το κατάλαβαν μόνο όταν χύθηκε ελληνικό αίμα.

  4. Ο/Η Κωνσταντίνος Μπαρμπέρης λέει:

    Η υπαρξη του μορφώματος «χρυσή αυγή» με προσβάλη βαθύτατα ως Ελληνα πολίτη που ζώντας στην ξενιτιά λατρεύη την πατρίδα Ελλάδα και τα ιδανικά του λαού Της!

  5. Ο/Η Σ.Χ. λέει:

    Ο κλασικός ο μαλάκας ο έλληνας

  6. Ο/Η konstdim λέει:

    Η Κατάρρευση της ψεύτικης εικόνας των Ναζί, σύμφωνα με τους δικούς τους κώδικες «ηθικής»

    ή πως οι 300 του Λεωνίδα, για τον νεοναζί στην πράξη σημαίνει οι 300 του Εφιάλτη

    Ο δολοφόνος χρυσαυγίτης του Παύλου Φύσσα Γ. Ρουπακιάς φέρεται να είπε στην απολογία του, για τον οργανωτικά υπεύθυνο της τοπικής οργάνωσης των ναζί Γ Πατέλη:

    “Τηλεφώνησα επανειλημμένα στον Γιώργο Πατέλη να με βοηθήσει κι αυτός μου είπε “κόψε το λαιμό σου έτσι όπως τα έκανες“”

    ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΤΑΤΩ

    “Επειδή ο Γιώργος Πατέλης είναι πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και ήξερε πολλούς δικηγόρους, του τηλεφωνούσα να με βοηθήσει. Όμως μου έκλεινε το τηλέφωνο…” (πηγή: εφημερίδα Το Βήμα).

    Ως εκ τούτου μπορούμε να βγάλουμε κάποια εύλογα και χρήσιμα συμπεράσματα για ηθικούς-συντροφικούς δεσμούς στο εσωτερικό της συμμορίας:

    Καθοδηγώ τους «συναγωνιστές-συνέλληνες» που έχω υπό την εποπτεία μου, αλλά αν τύχει καμιά στραβή τους κρεμάω και τους αφήνω ολομόναχους να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες.
    Απαιτώ από τα μέλη της ομάδας που συντονίζω απόλυτη υπακοή, πειθαρχία κοκ, επικαλούμενος την «ιδέα» και τους ισχυρούς δεσμούς «αφοσίωσης» μεταξύ των μελών, και των μελών προς τον «Φύρερ» Μιχαλολιάκο, αλλά τελικά η αφοσίωση αποδεικνύεται μονόδρομη -μόνο προς τον «αρχηγό»- ενώ ο τελευταίος «νίπτει τας χείρας του» αν κάτι στραβώσει, κρεμώντας τα στελέχη του ή ορθότερα πρόβατα, παρά τις περί αντιθέτου δημόσιες δηλώσεις του.
    Τα ανώτερα στελέχη δεν τα ενδιαφέρει η πολιτική καριέρα, αλλά μπροστά στο πολιτικό κόστος που ενδεχομένως επιφέρει η πράξη κάποιου μέλους, μας βγάζουν «στραβούς» και μας περνούν για κουτούς, επαναλαμβάνοντας πως «δεν γνωρίζουν το δράστη» παρά τις φωτογραφίες με τις αγκαλιές μαζί τους.
    Ίσως το σημαντικότερο: μας βομβαρδίζουν με ισχυρισμούς περί «αντρισμού» και λακωνικής ηθικής (βλέπε Θερμοπύλες και φετιχισμό των 300 του Λεωνίδα), αλλά ούτε ένας δεν έχει το σθένος να βγει και να δηλώσει ευθαρσώς (γιατί ακόμα κι αν δε δόθηκε ρητή εντολή δολοφονίας, δεν παύει να υπάρχει) το ευνόητο «Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη».

    Μετά τα παραπάνω κι επειδή μας έχουν ζαλίσει με το δήθεν «αρχαιοελληνικό» τους “ήθος” και «σθένος», κάποιος πρέπει να τους ενημερώσει, πως η πιο ατιμωτική κατηγορία για έναν Λάκωνα ήταν η έννοια του Ρίψασπι (η ασπίδα στη λακωνική φάλαγγα προστάτευε πάντα τον διπλανό συμπολεμιστή κι ουχί τον εαυτό). Δηλαδή, η πλέον ατιμωτική και άνανδρη πράξη, ήταν να αφήνεις ακάλυπτο και απροστάτευτο το συμπολεμιστή σου.

    Συμπέρασμα: παρά τα παχιά λόγια, η ηθική της ηγεσίας του νεοναζιστικού μορφώματος απέναντι στα ίδια της τα μέλη, είναι αυτή της ανηθικότητας.

    Δειλά ανδράποδα του μεγάλου κεφαλαίου (βλέπε κολιγιές με τους εφοπλιστές), που δεν έχουν τα κότσια να πράξουν ούτε τα μίνιμουμ (π.χ. νομική κάλυψη), όταν κάποιο μέλος τους βρεθεί εκτεθειμένο. Κάποιος επίσης να τους θυμίσει πως την προσκύνηση δεν κατάφερε καν ο Αλέξανδρος του Φιλίππου (γιατί και μ’ αυτόν μας έχουν ζαλίσει) να την επιβάλει στους συμπολεμιστές του. Η χρυσαυγίτικη ηγεσία την προσφέρει αυτοβούλως στους παραπάνω, των οποίων και τα συμφέροντα υπηρετεί.

    Μετά απ’ όλα αυτά ήθελα να ήξερα, ποιο μέλος μπορεί να έχει εμπιστοσύνη στην ηγεσία αυτής της συμμορίας; Ποιος μπορεί να αισθάνεται περήφανος με το να ανήκει σε μια ομάδα θρασύδειλων που πουλάει τα ίδια της τα μέλη;

    Είναι αυτό που λέει κι ο λαός «όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες