Εκδήλωση «Ασφαλιστικό και μετανάστες»: μόνο ενωμένοι θα νικήσουμε!

Κυριακή 31/1/2016 – Εκδήλωση για το ασφαλιστικό στο ΚΣΜ
Screen Shot 2016-02-01 at 1.20.43 AMΔεκάδες κόσμου έδωσαν το παρών στην εκδήλωση του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών για το ασφαλιστικό, με εντυπωσιακή παρουσία πολλών μεταναστών που ζουν και δουλεύουν στη χώρα μας.
Από τις τοποθετήσεις όλων μπήκαν οι κύριοι άξονες του ζητήματος: Ντόπιοι και μη δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας. Η επίθεση που γίνεται απ’τους από πάνω είναι πρώτιστα ταξικό ζήτημα. Η κατεδάφιση του Ασφαλιστικού, η διάλυση του δημόσιου χαρακτήρα του, οι αισχρές μειώσεις στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στις παροχές και άδειες ασθένειας, στις παροχές σε γυναίκες (επιδόματα, άδειες εγκυμοσύνης-λοχείας και μητρότητας), σε παιδιά, νέους και άνεργους θα μας επηρρεάσoυν όλους.
Και μάλιστα πολύ περισσότερο τους μη έχοντες, που δεν μπορούμε να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες έχοντας υποστεί απάνθρωπες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, πόσο μάλλον τα παραπάνω, για να μη μιλήσουμε για μαύρη και επισφαλή εργασία (μειωμένα ένσημα, απλήρωτοι μήνες κλπ) που ειδικά σε πιο ευάλωτες ομάδες όπως οι μετανάστες, η νεολαία και οι γυναίκες είναι σχεδόν καθεστώς…
Η επιτακτική ανάγκη στην οποία συμφωνήσαμε όλοι, είναι η οργάνωση κι η αντεπίθεση στα νέα βάρβαρα, αντιεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα. Οργάνωση στα σωματεία μας, καθένας στο χώρο δουλειάς του, ανεξάρτητα από χρώμα, φύλο ή εθνική προέλευση. Για να είμαστε κατ’αρχήν ενήμεροι για το τι γίνεται γύρω μας σε ότι έχει να κάνει με τα εργασιακά αλλά και για να μπορούμε να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, καθημερινά αλλά και σε βάθος χρόνου, αγωνιστικά, σθεναρά και συλλογικά. Τέλος, ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την κινητοποίηση για τη Γενική Απεργία το πρωί της Πέμπτης 4/2, πίσω απ’το πανό του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών και της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό». Μόνο ενωμένοι θα νικήσουμε!

Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»


λέξεις κλειδιά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες