Γ. Καμίνης: «Ναι, τους διώχνουμε τους άστεγους για να γίνουμε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα!»

Με απόλυτα κυνικό τρόπο απαντά ο δήμαρχος της Αθήνας στο ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε, σύμφωνα με το οποίο ξηλώνονται τα παγκάκια στη πλατεία Κλαυθμώνος, εκεί όπου δεκάδες άστεγοι μένουν τη νύχτα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση Καμίνη, «τα παγκάκια ξηλώνονται για να μπορεί το κέντρο της Αθήνας να θυμίζει ευρωπαϊκή πρωτεύουσα».

Ο δήμαρχος της Αθήνας αφού ξεσπαθώνει χρησιμοποιώντας ρατσιστικό λόγο «η πλατεία-υγειονομική βόμβα», παραβλέποντας πως οι άστεγοι πολλαπλασιάζονται καθημερινά, συνεχίζει με το ίδιο ύφος το τροπάριό του, σημειώνοντας με νόημα (…) πως «στις 16 Δεκεμβρίου, κορυφώνεται η προσπάθεια επανάχρησης της πλατείας Κλαυθμώνος, με κύκλο εορταστικών εκδηλώσεων που προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν εκεί».

Άλλωστε φτάνουν και τα Χριστούγεννα…

Παράλληλα δεν ξεχνά να υπενθυμίσει πως ο Δήμος σε συνεργασία με το κέντρο αστέγων αντιλαμβάνεται τη κοινωνική αποστολή του..

Κι αν ως εδώ δεν εξοργιστήκατε ακόμη, η τελευταία πρόταση του εκλεγμένου με τη Δημοκρατική Αριστερά δημάρχου θα σας φτάσει στα όρια: «Φαίνεται, όμως, ότι κάποιοι φαντάζονται όλη την υπόλοιπη ζωή των αστέγων, πάνω σε ένα παγκάκι και των υπολοίπων δημοτών περιορισμένη σε ιδιότυπα γκέτο», καταλήγει ο Καμίνης, λες και το βίαιο διώξιμο των αστέγων από τα παγκάκια θα τους βοηθήσει να βρουν ένα σπίτι ή μια δουλειά για να ζήσουν..Λες και όσοι διαμαρτύρονται για το συγκεκριμένο ζήτημα θέλουν να βλέπουν άστεγους γύρω τους και δη στα παγκάκια του κέντρου της πόλης..

Η ανακοίνωση του Δημάρχου της Αθήνας:

«Με αφορμή δημοσιεύματα στο διαδίκτυο για την πλατεία Κλαυθμώνος, τα παγκάκια και τους αστέγους, υπενθυμίζεται ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο ξεκίνησε η προσπάθεια ανάπλασης της πλατείας, η οποία στην κυριολεξία αποτελούσε απαγορευμένη ζώνη. Η πλατεία – ‘υγειονομική βόμβα’, σύμφωνα με κάποια παλαιότερα δημοσιεύματα, άρχισε να ξαναποκτά ζωή, να αποδίδεται ο δημόσιος χώρος στους δημότες, ενώ και το κυλικείο ξαναλειτούργησε πριν από μία εβδομάδα. Τα παγκάκια, όπως και άλλες υποδομές της πλατείας, αντικαθίστανται, αφού η κατάσταση στην οποία βρίσκονταν δεν ταιριάζει σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Στις 16 Δεκεμβρίου, κορυφώνεται η προσπάθεια επανάχρησης της πλατείας Κλαυθμώνος, με κύκλο εορταστικών εκδηλώσεων που προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν εκεί. Ο Δήμος Αθηναίων δείχνει καθημερινά πως αντιλαμβάνεται την κοινωνική αποστολή του, ιδιαιτέρως απέναντι στους αστέγους, μέσω του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων και των υπολοίπων υπηρεσιών του. Φαίνεται, όμως, ότι κάποιοι φαντάζονται όλη την υπόλοιπη ζωή των αστέγων, πάνω σε ένα παγκάκι και των υπολοίπων δημοτών περιορισμένη σε ιδιότυπα γκέτο».
Πηγη:http://left-news.blogspot.com/2011/11/blog-post_29.html


λέξεις κλειδιά:

8 Σχόλια

  1. Ο/Η Brognor λέει:

    ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΑ ΚΑΜΙΝΗ, ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΕΣΥ!!!

  2. Ο/Η debaser λέει:

    ναι, ωραία. μαλάκας ο καμίνης. Η αντιπρότασή σας όμως ποιά είναι;; πώς θα λυθεί το πρόβλημα;

  3. Ο/Η filoxenos λέει:

    Kala tou ta pes Brognor tou paliofasista!! Egw exw parei duo paki spiti kai ena alkooliko edw kai 5 mhnes kai pername mia xara me ta paidia! Pare kai su filarako na vohthisoume ligo! Kai ase to malaka ton debaser na leei ta dika tou! Epanastash mwro mou!!!!

  4. Ο/Η friend λέει:

    sumgono kai go me ton filo…eleos pia!!!den ginetai oloi na nai sthn omonoia!!!toses plateies exoume sthn athina!!!!malista mporoume na kanoume mia lista me 100 platies sthn athina..arxika panta giati molis tis gemisoume me lathrometanastes prezakia ktl tha epektathoume kai ektos athinon…apokentrosh leme tora!!!kai ama bgei kanas malakas fasistas ellhnas kai diamarthrhthei giati to paidi tou paizei mesa se surigges na ton n gamhsoume to roufiano!!!!!!!

    • Ο/Η kyriakatiko λέει:

      Debaser η πραγματική λύση στο πρόβλημα είναι να μην εφαρμόζονται πολιτικές του μνημονίου που εξαθλιώνουν τους ανθρωπους. Σε ενα δεύτερο στάδιο, λύση θα ήταν να υπάρχουν ξενώνες φιλοξενίας για να μένουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που δεν εχουν στέγη. Ξενωνες φιλοξενίας κι όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης, οπως θέλουν να κανουν για τους μεταναστες, για να μπορούν οι άνθρωποι να πηγαινουν το πρωι στη δουλεια τους.
      Friend το θέμα είναι να μην υπάρχουν ναρκομανείς, όχι το πού είναι. Πρέπει να υπάρχουν δομές να προσφέρουν υποστήριξη στους ανθρώπους αυτούς. Το να βγεις να διαμαρτυρηθείς δεν λύνει κανενα πρόβλημα. Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στην υγεία και στην περίθαλψη. Και να είσαι σίγουρος πώς πρώτα κόβουν τις παροχες στους ναρκομανείς κι ακολουθεί η δική σου κι η δική μου σειρά, όπως βλέπεις. Γι’αυτό όλοι έχουμε κοινά συμφέροντα, από τον άστεγο και το μετανάστη, μέχρι τον ελληνα δημοσιο και ιδιωτικό υπάλληλο. Εχθρος όλων είναι το μνημόνιο. Αυτό πρεπει να χτυπήσουμε όλοι μαζι.

      • Ο/Η debaser λέει:

        Αγαπητέ κυριακάτικο, οι άστεγοι αυτή τη στιγμή στην Αθήνα έχουν φτάσει περί τους 20000. Έχω την πεποίθηση πως δεν γίνεται να περιμένουμε από τον δήμο να δημιουργήσει ξενώνες για 20000 άτομα (με αυξανόμενη τάση). Στο ότι φταίνε πολλοί γι αυτή την κατάσταση, δεν διαφωνώ. Θεωρώ άλλωστε τις «πολιτικές του μνημονίου» αποτέλεσμα της κακοδιαχείρησης και όχι αιτία της αυξανόμενης εξαθλίωσης. Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με ένα συγκεκριμένο πρόβλημα που καλείται να λύσει ο δήμος, γι αυτό ρώτησα τον συγγραφέα του ειρωνικού κειμένου αν έχει να προτείνει κάποια μέτρα..

        • Ο/Η kyriakatiko λέει:

          Καταρχάς, δεν φταιει η κακοδιαχειριση για το χρεος, αλλά η ίδια η κριση του καπιταλισμου, γι’αυτο και εκδηλωνεται σε όλες τις χωρες. Η λύση είναι οι λαοί να παλέψουν για να μην πληρωσουν αυτοι τα χρέη που προκαλεσαν τα κρατη επιδοτωντας τους πλουσιους, να παλέψουν δηλαδή για διαγραφη των χρεων.

  5. Ο/Η ανθρωπος του μοχθου λέει:

    Εγω θα παραβλεψω τα αυτονοητα γιατι με εχει κουρασει σε καθε τι που διαβαζω απο την πλευρα εκαστοτε αξιωματουχων να ψαξω μια λογικη συναφεια. Γαμησε το δεν πειραζει ας πουμε πως σε ειμαι ελεφαντας.. Εχω ομως μια απορια:

    ΔΗΛΑΔΗ ΡΕ ΜΠΑΣΤΟΥΝΟΒΛΑΧΕ ΚΑΜΙΝΗ ΟΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΓΚΑΚΙΑ? ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ… ΓΙΝΕ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ, ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ… ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟ ΑΝΤΙ ΓΙΑ DEPON ΚΟΨΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΡΕΖΙΛΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες