ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, Πέμπτη 9 Ιούλη, 7 μ.μ. στην Ομόνοια

poster-9-7.png

Κάλεσμα της Κίνησης «ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ»

ΟΧΙ «ΣΚΟΥΠΕΣ», ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Η Συγκυβέρνηση ΝΔ-ΛΑΟΣ έχει κηρύξει τον πόλεμο στους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Ποινικοποιούν τους «χωρίς χαρτιά» αυξάνοντας το χρόνο φυλάκισής τους από 3 μήνες σε 1 χρόνο! Φτιάχνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης, έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό με επιχειρήσεις – σκούπα και απίστευτη ρατσιστική βία της ΕΛ.ΑΣ. στους δρόμους των πόλεων. Κάνουν απελάσεις ακόμα και προς εμπόλεμες περιοχές όπως το Αφγανιστάν, ακόμα και νόμιμων μεταναστών που έχουν κατηγορηθεί για πλημμελήματα με ποινές 3 μηνών, πριν ακόμα δικαστούν! Πρόκειται για έναν οχετό ρατσιστικών μέτρων που ο Σαρκοζί και ο Μπερλουσκόνι θα ζήλευαν. Μέτρων που όχι μόνο δε λύνουν κανένα πρόβλημα αλλά δημιουργούν περισσότερα, τόσο στους μετανάστες όσο και στους έλληνες εργαζόμενους. Θέλουν να τσακωνόμαστε με τους «ξένους» αντί να διεκδικούμε μαζί τους μια καλύτερη ζωή από την Κυβέρνηση και τους εργοδότες. Και να τους αφήνουμε ήσυχους να χτυπούν τα δικαιώματα όλων μας και του καθενός ξεχωριστά.

Νόμιμοι και παράνομοι

Οι μετανάστες χωρίς χαρτιά δεν είναι εγκληματίες. Όσοι έχουν σήμερα χαρτιά, στην αρχή ήταν παράνομοι. Το κράτος ξεκίνησε τη νομιμοποίηση με το σταγονόμετρο μετά το 1998, ενώ από το 2005 δεν υπάρχει καμία νέα διαδικασία νομιμοποίησης. Σήμερα δεκάδες χιλιάδες μετανάστες δουλεύουν χωρίς χαρτιά: σε χωράφια, οικοδομή, τουρισμό, ναυτιλία και συνεργεία καθαρισμών, κάνουν σκληρές δουλειές που δεν προτιμούν οι έλληνες εργαζόμενοι. Δουλεύουν χωρίς ασφάλιση και δικαιώματα, για να κερδίζουν οι λαθροεργοδότες τους και τα παράνομα κυκλώματα «νομιμοποιήσεων». Από την άρνηση νομιμοποιητικών εγγράφων σε μετανάστες και πρόσφυγες, οι ίδιοι μετατρέπονται σε υποταγμένους ασυνδικάλιστους και φοβισμένους εργάτες, τα ταμεία του ΙΚΑ χάνουν τεράστια ποσά από την εισφοροδιαφυγή, έλληνες εργαζόμενοι αναγκάζονται να αποδεχτούν ελαστικές σχέσεις εργασίας. Ενισχύονται τα κυκλώματα πορνείας και ναρκωτικών που εκμεταλλεύονται ανθρώπους που βρίσκονται στο περιθώριο, φουντώνει η καταστολή για ντόπιους και μετανάστες στο όνομα της πάταξης της «λαθρο»-μετανάστευσης… Φτάνει πια με την κοροϊδία. Διεκδικούμε νέα ανοιχτή διαδικασία νομιμοποίησης των μεταναστών χωρίς χαρτιά, άσυλο στους πρόσφυγες από εμπόλεμες περιοχές. Τέρμα στην ανασφάλιστη εργασία χωρίς δικαιώματα, την περιθωριοποίηση και τα κυκλώματα.

Δεν χωράει άλλους;

Η μετανάστευση δημιουργείται από τα προβλήματα επιβίωσης στις χώρες προέλευσης μεταναστών, αλλά και από τη δυνατότητα να βρουν δουλειά οι μετανάστες στις χώρες προορισμού. Στη σημερινή κρίση, Αφρικανοί και Ασιάτες επιχειρούν να μπουν στην Ελλάδα, κυρίως από χώρες με πόλεμο, εμφυλίους ή δικτατορίες όπου κινδυνεύει άμεσα η ζωή τους. Όμως άλλοι τόσοι ξένοι εργάτες εγκαταλείπουν την Ελλάδα αφού έχουν μείνει 4, 6 ή 8 μήνες άνεργοι. Ο καταυλισμός των Αφγανών προσφύγων στην Πάτρα άδειασε, άραβες οικοδόμοι έχουν πάει στη Μάλτα ή το Λίβανο, Μπαγκλαντεσιανοί άνεργοι έχουν στείλει στην πατρίδα τους τις οικογένειές τους γιατί δεν μπορούν να πληρώνουν για τη διατροφή τους. Όσοι μετανάστες και πρόσφυγες παραμένουν στην Ελλάδα κάνοντας μόνιμες ή περιστασιακές δουλειές, καταναλώνουν προϊόντα, πληρώνουν ενοίκια, μεγεθύνουν την οικονομία, δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας για ντόπιους και ξένους εργάτες. Το 1990 η ανεργία στην Ελλάδα ήταν 8%. Δέκα χρόνια μετά, το 2000, με περίπου 1.000.000 επιπλέον μετανάστες στη χώρα, η ανεργία παρέμενε στο 8%, με τον πληθυσμό να έχει αυξηθεί κατά 10%. Τέλος, το «πόσους εργάτες χωράει» η Ελλάδα για μας δεν καθορίζεται από τις ανάγκες των αφεντικών σε περίοδο κρίσης. Απαιτούμε δαπάνες για υγεία,
κοινωνικές υπηρεσίες και παιδεία, θέλουμε νέα σχολεία, νοσοκομεία και υποδομές. Διεκδικούμε νέες θέσεις εργασίας για έλληνες και μετανάστες, τέρμα στις απολύσεις, λεφτά για τους ανέργους. Την κρίση να πληρώσουν οι τραπεζίτες και οι βιομήχανοι που τη δημιούργησαν, όχι οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι.


Να κλείσουν τα σύνορα;

Όσους συνοριοφύλακες και λιμενικούς και να προσλάβουν, όσα στρατόπεδα συγκέντρωσης και να χτίσουν, χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες θα περνάνε τα σύνορα της Ευρώπης-Φρούριο. Στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, τα τείχη αποτροπής της «λαθρο»-μετανάστευσης είναι πολύ πιο εξελιγμένα. Και παρά τις χιλιάδες δολοφονίες από τους Αμερικάνους συνοριοφύλακες πάνω από 20 εκατομμύρια Λατίνοι μετανάστες – η πλειοψηφία τους χωρίς χαρτιά – ζουν σήμερα στις ΗΠΑ. Το ίδιο ισχύει για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Η ενίσχυση της FRONTEX (Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή) το μόνο που θα κάνει είναι να πολλαπλασιάσει τους θανάτους στα σύνορα, αλλά δεν θα αποτρέψει τη μετανάστευση. Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης θα τα πληρώσουμε όλοι οι φορολογούμενοι (έλληνες και μετανάστες), το ίδιο και τις απελάσεις που στοιχίζουν 5-6.000 ευρώ η κάθε μία (για φυλάκιση μέχρι την απέλαση, εισιτήρια και συνοδεία). Από την τσέπη μας πληρώνουμε το κόστος του σώματος-μαμούθ των περίπου 10.000 ελλήνων συνοριοφυλάκων και ειδικών φρουρών, τις προσλήψεις λιμενικών για τα ανατολικά και τα δυτικά σύνορα. Αντί γι’ αυτά τα δολοφονικά έξοδα, διεκδικούμε: Ξενώνες φιλοξενίας ελλήνων και μεταναστών αστέγων σε διάφορα σημεία των πόλεων, υποδομές ανθρώπινης υποδοχής στις ακριτικές περιοχές με σίτιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και εκμάθηση της γλώσσας για τους νεοεισερχόμενους μετανάστες και πρόσφυγες. Να χρηματοδοτηθεί ο ΟΚΑΝΑ και να προστατευτούν οι τοξικοεξαρτημένοι. Μέτρα στήριξης και αναβάθμισης των υποβαθμισμένων περιοχών. Ελεύθερη μετακίνηση εντός της ΕΕ αντί να εγκλωβίζονται και να περιθωριοποιούνται μετανάστες και πρόσφυγες στον Ευρωπαϊκό Νότο. Κατάργηση των σχετικών αντιμεταναστευτικών συνθηκών της ΕΕ (Δουβλίνο ΙΙ, Οδηγία Επιστροφής, Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου).

Καμιά ανοχή στις φασιστικές συμμορίες

Η ρατσιστική πολιτική της Κυβέρνησης, η άνοδος του ΛΑΟΣ στις ευρωεκλογές, η αγαστή συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ. με φασιστικές συμμορίες όπως η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή στα πογκρόμ ενάντια στους μετανάστες (από το παλιό Εφετείο της Σωκράτους μέχρι τον Άγιο Παντελεήμονα Αχαρνών) μετατρέπουν τους φασίστες σε «αγανακτισμένους πολίτες», τους αποθρασύνουν να εμφανίζουν τις δολοφονικές τους εξορμήσεις σαν «αγανάκτηση ελλήνων κατοίκων που τους πνίγει το δίκιο»! Δηλώνουμε πως οι φασιστικές προκλήσεις δεν θα περάσουν. Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας, απονομιμοποίηση των φασιστικών συμμοριών όπως η Χρυσή Αυγή, διάλυση των ρατσιστικών ομάδων που λυμαίνονται περιοχές, εξαπολύουν πογκρόμ σε μετανάστες, επιτίθενται σε αντιρατσιστές και αντιφασίστες.


ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟ Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ

ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
ενάντια σε φτώχεια, ανεργία, πόλεμο, ρατσισμό

Όλοι την Πέμπτη 9 Ιούλη, στις 7 μ.μ. στην Ομόνοια.
Καλούν συνδικάτα, αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις


λέξεις κλειδιά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες