ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» Πάτρας για τον ξυλοδαρμό μετανάστη πίσω απο το χώρο Πολιτεία

Το βράδυ της Κυριακής ομάδα τραμπούκων επιτέθηκε σε ομάδα μεταναστών από την Τυνησία. Ο ένας εγκλωβίστηκε και δέχθηκε χτυπήματα στο κεφάλι. Οι φωνές έβγαλαν την γειτονιά και μέλη της θεατρικής ομάδας «Ανήσυχοι εν πλω» (των οποίων η παράσταηση μολις τελείωνε) στο δρόμο η οποία βλέποντας την εγκληματική πράξη φώναζε ώστε να δειώξει την συμμορία των τραμπούκων. Η γειτονιά φώναξε την αστυνομία, που ήρθε καθυστερημένη και εμπόδισε στους κατοίκους να βοηθήσουν τον άτυχο μετανάστη ο οποίος αργότερα νοσηλεύθηκε σε τραγική κατάσταση με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο νοσοκομείο. Την επόμενη μέρα οδηγήθηκε για κατάθεση αυτός και μάρτυρες οι οποίοι κατέδειξαν τα πρόσωπα των δολοφόνων. Το βράδυ έγινε γνωστό ότι 3 άτομα συνελήφθησαν. Το ένα από αυτά ήταν μέλος της επιτροπής Αγώνα Ιτεών (η οποία δραστηριοποιήθηκε μετά την δολοφονία του Θ. Λαζανά).

Σαν Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» Πάτρας θεωρούμε ότι το περισταστικό στην Πολιτεία δεν είναι μεμονωμένο. Αποτελεί συνέχεια των φασιστικών εγκληματικών δράσεων που ξεκίνησαν με τα πογκρόμ της Χρυσης Αυγής. Η λογική πίσω από αυτές τις αντιδράσεις  ενστερνίζεται και καλλιεργεί τη φασιστική ιδεολογία μέσω της Χρυσης Αυγής. Ακόμα και αν οι δράστες δηλώνουν ότι δεν είναι μέλη της οι πράξεις τους δείχνουν το αντίθετο. Μάλιστα δεν είναι τόσο τυχαίο ότι πριν 1 μέρα έγινε στην Νίκαια φασιστική μηχανοκίνητη περιοδεία μελών της Χρυσης Αυγής στην οποία έσπαγαν και απειλούσαν μετανάστες και ντόποιους κατοίκους (και όλα αυτά με την περιφρούρηση 2 μηχανών της ΕΛΑΣ).

Σαν Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»  Πάτρας καταδικάζουμε το αυτό το περιστατικό ρατσιστικής και φασιστικής βίας. Ξέρουμε ότι η ΧΑ προσπαθεί τον τελευταίο καιρό να δημιουργήσει γειτονιές βίας οπου κάθε «Κασιδιάρης» θα βαράει πρώτα μετανάστες και μετά ντόπιους που αντιστέκονται στην φτώχεια, το μνημόνιο, την ανεργία.

Ξέρουμε όμως ότι η νεολαία, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και όλος ο λαός δεν θα ανεχτούν άλλη τρομοκρατία. Η Αριστερά, οι αντιρατσιστικές οργανώσεις πρέπει να πρωταγωνιστήσουν δημιουργώντας Αντιφασιστικό Μέτωπο εδώ και τώρα.

Όλοι μαζί μετανάστες κι ντόπιοι αντιστέκομαστε στον φασισμό, στις φασιστικές οργανώσεις, στον ρατσισμό. Χτίζουμε γειτονιές αλληλεγγύης με σκοπό να σταματούν τις φασιστικές επιθέσεις. Παλεύομε όλοι μαζί ενάντι στην κυβέρνηση των τραπεζιτών και των συμμοριών των νεοναζί.

Κίνηση «Απελάστε το Ρατσιμό» Πάτρας


λέξεις κλειδιά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες