Ανακοίνωση Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό Θεσσαλονίκης»

Την Τετάρτη 27 Ιουνίου στις 12:00 στην Βέροια θα πραγματοποιηθεί η εξ αναβολής δίκη των 8 μελών της Χρυσής Αυγής, που κατηγορούνται για την επίθεση στο καφενείο του σ. Βραχνή Γιώργου, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του οπτικού κ. Σαββαΐδη. Στόχος της επίθεσης ήταν ο σ. Βραχνής Γιώργος, ο οποίος έχει στοχοποιηθεί από την εγκληματική οργάνωση λόγω της αντιφασιστικής του δράσης και την πολιτική του δράση μέσα από τις τάξεις της αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ.
Μαζί με τα μέλη της Χρυσής Αυγής, δικάζεται και ο σ. Βραχνής, μετά από μήνυση που κατέθεσαν εναντίον του οι δράστες και την απόφαση της εισαγγελέως να δικαστούν μαζί θύτες και θύμα.
Τα γεγονότα αυτά συμβαίνουν στην πόλη της Βέροιας, ως συνέχεια των 32 προληπτικών συλλήψεων πριν την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, ξετυλίγοντας τον κοινωνικό φασισμό και την δημοκρατική εκτροπή στην πόλη αυτή.
Η απάντηση μας στις φασιστικές προκλήσεις, την τρομοκρατία και την εξάπλωση του φόβου στην κοινωνία, που στόχο έχουν την καταστολή της ελευθερίας έκφρασης και δράσης, πρέπει να είναι η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση σε όσους διώκονται, βάζοντας έτσι τις βάσεις για την δημιουργία ενός δημοκρατικού αντιφασιστικού μετώπου, με σκοπό την ματαίωση των ενεργειών και πολιτικών που οδηγούν στην ανάπτυξη του εκφασισμού της κοινωνίας.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27-6 ΣΤΙΣ 11:30
ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ σ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΡΑΧΝΗ

Kίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»  Θεσσαλονίκης


λέξεις κλειδιά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες