Ανακοίνωση για ερώτηση ΛΑΟΣ στη βουλή, με στόχο την εκδίωξη του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών από το Σύνταγμα!

23/6/2011 – Αθήνα

Ανακοίνωση Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών

Με ανάμικτα συναισθήματα θυμηδίας και αγανάκτησης, έλληνες εθελοντές και μετανάστες μαθητές του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών (ΚΣΜ) – μιας πρωτοβουλίας εκατοντάδων ελλήνων και μεταναστών που εδώ και 6 χρόνια οργανώνει δωρεάν μαθήματα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας σε μετανάστες και πρόσφυγες που ζουν στη χώρα μας, παρέχει νομική υποστήριξη και είναι ενεργό τμήμα του κινήματος για τα δικαιώματά τους – πληροφορηθήκαμε πως η παρουσία μας στην πλατεία Συντάγματος ενόχλησε τους  βουλευτές του ΛάΟΣ, κ.κ. Πλεύρη και Γεωργιάδη!

Οι κύριοι αυτοί, με ερώτησή τους στη Βουλή, αξιώνουν από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσή, να μας εκδιώξει (!!!) από την πλατεία Συντάγματος διότι όπως ισχυρίζονται «διαχέουμε φιλομεταναστευτικό δηλητήριο εις βάρος Ελλήνων Διαδηλωτών» και για πολλά ακόμα γαργαλιστικά εγκλήματα γνώμης που συνιστά η – κατ’ αυτούς – «προβοκατόρικη, ανθελληνική και ύποπτη» δράση μας στο Σύνταγμα! (ακολουθεί πιο κάτω ολόκληρη η γελοία ερώτησή τους που αποτελεί απαύγασμα ρατσιστικής και αντιδημοκρατικής παράκρουσης)

Δεν προτιθέμεθα να απαντήσουμε επί της ουσίας στα «επιχειρήματα» των βουλευτών του ΛάΟΣ που άλλωστε δεν αντέχουν σε οποιαδήποτε ορθολογική κριτική. Εκείνο που θα θέλαμε να γνωρίσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις είναι πως πολλοί μετανάστες που ζουν στη χώρα, συμμετέχουν στο κίνημα των «αγανακτισμένων» στις πλατείες, στις γενικές απεργίες και στις διαδηλώσεις των τελευταίων εβδομάδων, όπως και οι έλληνες εργαζόμενοι, άνεργοι και νέοι. Είναι, όπως όλοι μας, θύματα του μνημονίου που ψήφισε και με τα δύο χέρια το ΛΑΟΣ. Πλήττονται όπως όλοι μας από τη φτώχεια, την ανεργία και τις ιδιωτικοποιήσεις που φέρνει το Μεσοπρόθεσμο. Και αγωνίζονται όπως όλοι μας για να ξεμπερδεύουμε με τους καλύτερους φίλους του ΛΑΟΣ: την κυβέρνηση, την τρόϊκα και το χρέος που απειλούν τις ζωές μας.

Γι’ αυτό και το κίνημα των πλατειών, δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα οποιοδήποτε ρατσιστικό διαχωρισμό ανάμεσα στους συμμετέχοντες στις γραμμές του. Μάλιστα το επόμενο Σάββατο 25/6, στο Σύνταγμα οργανώνεται ημέρα «Ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία – Γιορτή πολιτισμών» με τη συμμετοχή κοινοτήτων μεταναστών και εθελοντικών σχολείων όπως το ΚΣΜ.

Υ.Γ. 1 Ευχαριστούμε τους κ.κ. Πλεύρη και Γεωργιάδη για τη δωρεάν διαφήμιση του εκπαιδευτικού και κοινωνικού έργου του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών. Διαβεβαιώνουμε δε προς όλες τις κατευθύνσεις πως θα το συνεχίσουμε με μεγαλύτερη δύναμη, όρεξη και αποφασιστικότητα.

Υ.Γ. 2 Εμάς τους «ύποπτους προβοκάτορες» πράγματι δεν μας εκφράζουν ελληνοχριστιανικά συνθήματα όπως π.χ. το αλήστου μνήμης «ΕΛΛΑΣ-ΕΛΛΗΝΩΝ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ» που ακούγονται στα συνέδρια του ΛάΟΣ. Προτιμάμε άλλα «ακραία και ανθελληνικά» όπως το «Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ 73» ή «ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΔΩ» που ακούγονται στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

Υ.Γ. 3 Ανεπιθύμητοι στο Σύνταγμα είναι σίγουρα οι πολιτικοί του μνημονίου και οι φασίστες.

————————————————————————————————————————–

Ακολουθεί η ερώτηση των Πλεύρη – Γεωργιάδη:

 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

 

Θέμα: «Κυριακάτικο σχολείο μεταναστών» στην Πλατεία Συντάγματος

 

Είναι γνωστό το θλιβερό φαινόμενο διαφόρων ακροαριστερών ομάδων οι οποίες δρουν προβοκατόρικα και καπηλεύονται σχεδόν όλες τις μαζικές λαϊκές διαδηλώσεις του Ελληνικού Λαού. Αυτή τη φορά με θλίψη διαπιστώσαμε (μάλιστα σχετικές φωτογραφίες έχουν δημοσιευθεί στο internet και συγκεκριμένα στο ιστολόγιο http:// hellas-orthodoxy.blogspot.com/), ότι ομάδες της άκρας αριστεράς επιχειρούν να προβοκάρουν τις λαϊκές αντιδράσεις στην Πλατεία Συντάγματος, και να προωθήσουν την φιλομεταναστευτική και ανθελληνική προπαγάνδα. Στον χώρο της πλατείας Συντάγματος (όπως επιβεβαιώνεται από τις σχετικές φωτογραφίες), δρα και η οργάνωση-σφραγιδα «Κυριακάτικο σχολείο μεταναστών», ενέργεια πέρα ως πέρα προβοκατόρικη και ύποπτη που έχει σαν σκοπό την διάχυση του φιλομεταναστευτικού δηλητηρίου εις βάρος των Ελλήνων διαδηλωτών.

 

Ερωτάσθε,

 

Πως επιτρέπετε ένας δημόσιος χώρος, στον οποίο επί μέρες ο Ελληνικός Λαός διαδηλώνει, να μετατρέπεται σε χώρο ανθελληνικής, αναρχικής και ακροαριστερής προπαγάνδας, και μάλιστα από ομάδες οι οποίες δεν έχουν την παραμικρή νομική υπόσταση, και δεν εκπροσωπούν κανέναν απολύτως, παρά μόνο τα γελοία ιδεολογήματα τους;

 

Αθήνα 07.06.2011
Οι ερωτώντες Βουλευτές

Αθανάσιος Πλεύρης, Βουλευτής Α’ Αθηνών

Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης, Βουλευτής Β’ Αθηνών

 

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ


λέξεις κλειδιά:

4 Σχόλια

    • Γιά δες πώς αλλάζουν οι καταστάσεις τριάντα επτά χρόνια μετά την πτώση της χουντας.Βγήκαν τα φασιστοειδή από τις τρύπες τους (αυτοί που δεν ήξεραν πού να κρυφτούν) και αξιώνουν την εκδίωξη των ακροαριστερών και των μεταναστών από την πλατεία.Οσο υπάρχουν άνθρωποι που τους δίνουν ψήφο, κανάλια που τους δίνουν βήμα, και «σοσιαλιστές» που ονειρεύονται συγκυβέρνηση μαζί τους, δυστυχώς θα αποθρασύνονται.

  1. […] Ανακοίνωση Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες